Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Jestem nowy na forum, a od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem mojej pierwszej BMW, model E60 z 2006 roku. Ale przechodząc do rzeczy.

W autku mam system start/stop, więc pilot to sama karta wsadzana do stacyjki. Kiedy rano przychodzę do samochodu, guzik od otwierania muszę klikać 5-10 razy zanim drzwi się otworzą. To samo tyczy się bagażnika podczas otwierania z pilota. Jak już raz otworzy, to potem można zamykać do woli i otwierać, za pierwszym kliknięciem (drzwi) natomiast z klapą bagażnika problem występuje bezustannie. Kiedy przykładowo zamknę, wrócę za 5 minut to samochód otworzy się za pierwszym kliknięciem. Gdy jednak odczekam z godzinę, to już znowu muszę się kilkukrotnie naklikać zanim złapie. Mam jeden pilot z którego korzystam obecnie i 2 zapasowe. Na wszystkich sytuacja jest identyczna, więc raczej wykluczam kwestię słabych akumulatorków. Znajomy wspominał, że to może być jakieś zabezpieczenie na wypadek gdyby centralny chciał "złapać" jakiś przypadkowy sygnał i otworzyć auto, lecz nie wiem, nie znam się na tym zbytnio a poza tym nie spotkałem się, by ktoś stał przy takim aucie i z uporem maniaka klikał w pilota kilkanaście sekund...

Z góry dziękuję za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe że padł wzmacniacz antenowy który jest pod podsufitką przy tylnej szybie, były już podobne tematy tu tak że poszukaj.
Opublikowano
Przekopałem nieco zanim napisałem nowy temat, jednak u innych użytkowników pilot najczęściej nie działał w ogóle, nie zamykał bądź nie otwierał, natomiast u mnie problem występuje jedynie po dłuższym postoju. Możliwe, żeby to była również wina wzmacniacza? Jest może sposób by upewnić się nieco bardziej w tym przekonaniu, czy raczej jedynie wymiana?