Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, schodze rano do auta otwieram klape z bagaznika pilotem (tylko z bagaznika nie cale auto) i wlaczyly sie awaryjne a klapa z baganika nie chciala sie zakmnac a samochod przestal reagowac na kluczyk. Otwarlem drzwi kluczem i doczytalem sie ze rozkodowal sie wiec zakodowalem 2 kluczyki wg poradnika. W obu auto zamknelo sie i otwarlo ale nadal rozrusznik nie kreci. Swieca sie kontrolki obie z dsc w tym ta z recznego na czerwono a przez pierwsze 5sek ekranik swieci jakby negatywem. Caly na pomaranczowo i napisy tez. Co zrobic ?

ok najnowsze info, podłaczyłem kablami aku z innego auta, (zanim podlaczylem kontrolki znowu zaczely dzialac) i rozrusznik przeskakuje, odłaczylem kable i znowu przeskakuje wiec to raczej nie aku

filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=bS85PeJ5QAU

Edytowane przez Halloween
Opublikowano

Teraz po przekreceniu kluczyka na jakakolwiek pozycje swieci sie tylko przez chwile poduszka powietrzna wyswietlacz sie juz nawet nie zapala. Auto ogolnie otwiera sie i zamyka jakby 100x ciężej mu to szło. Znacznie wolniej sie podnoszą te cypelki. Ktos ma jakies pomysły ?

jeszcze dopisze wczesniejsza sytuacje, chciałem zobaczyc czy jest ogólnie prąd w aucie, dałem kluczyk na 2 pozycje zapłonu i zapaliłem światła, świecą sie tylko pozycyjne (ringi nie świecą które sa podpiete do oswietlenia wnetrz a wewnatrz swiatełka działają), zgasiłem światła wyjałem kluczyk a kontrolki dsc air bagu i komornik na paliwie się dalej świecil (pół baku paliwa jest :shock: ), wszystkie kontrolki mrygały co jakis czas i dopiero ponownie zapalenie świateł zgasiło te kontrolki. Aku odłączyłem/podłączyłem i [BAD]. Po za air bagiem zero zycia, nawet wyswietlacz nie świeci na desce kontrolnej.

Opublikowano
próbowałem odpalać na kable od innego auta, i tak - wszystko zaczęło świecić jaśniej (czyli tak jak normalnie powinno), radio mogłem odpalić wcześniej trup, ale po 3-4 minutach prób odpalenia auta dalej tylko cykanie rozrusznika, wziąłem aku na noc do ladowania ale póki co nie chce sie ładować...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym się dalej upierał, że Ci zdechł akumulator. Nie wiem jaki miałeś akumulator na podmiane ale do Twojego diesla potrzeba porządnego kopa.
Opublikowano
oryginalny z seata leon II, tzn nie podpinałem zamiast mojego tylko przez kable standardowo, mój to raczej oryginalny od nowości :P filmik w 1 poście jest z tym jak to wyglada
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Seat Seatowi nierówny. Jaki miał aku? Powiem Ci, że jak ja próbowałem na jesień odpalić moją beemke od akumulatora, z którego odpalał Focus 1.8 tdci (chyba 65aH i 650A) to moja nawet nie próbowała udawać, że zapali.

Poza tym jak prostownik nawet nie chce naładować Twój akumulator to chyba coś z nim jednak nie tak.

Opublikowano
ten wskaźnik z prostownika ruszył sie może minimalnie, jest nad "0" , przeczytałem, że to oznacza że aku jest pelny ale jednak ... no nic pojade rano kupić nowy bo nie mam skąd zamiennika wziąć :(
Opublikowano

Weź akumulator na test! Niemożliwe, że z dnia na dzień zdechł... Musiałyby być jakieś objawy wcześniej typu słabe kręcenie...

Szukałbym problemu z instalacją. Może masa silnika kiepska? Lub elektromagnes na rozruszniku nie zamyka obwodu to startu... Może spróbować go pobudzić trzonkiem młotka ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie kupuj w ciemno tylko sprawdź najpierw. Może alternator nie ładuje i dlatego padł akumulator?
Opublikowano
wsadziłem rano aku do auta po 10h ładowania w prostowniku (mimo, że pokazywało że nie ładuje) i odpalił od strzału, odrazu sie szybciej zamki otwierały itp, pojechałem na diagnostyke aku i wyszło 12,84v oraz 80% sprawności rozruchowej stan dobry, nie mam pojęcia co było przyczyną nieodpalenia auta (diagnostyka za free)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może coś wcina prąd, np jeż, sprawdź też w testach do ilu spada napięcie przy odpalaniu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

zrób test zegarów nr 9 na odpalonym i zobacz ile daje czy jeat mniej nić 14V czy więcej mozesz tez sprawdzic miernikiem na odpalonym powinienes miec conajmniej 14V

jak jest mniej regulator do wymiany