Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Hahaha tak tak, koleżka z e46 powie Ci ze to ulep albo tzw "pet" :lol: Edytowane przez Randall
Opublikowano
No rzeczywiście grubo ,na ostatnim zdjęciu widać że nawet przerobił na sedana . :norty:

Ha ha dobre :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic nie wniose do tematu ale to auto ponad 2lata temu bylo wystawione za ok 95-100tys stalo w jakims salonie samochodow uzywanych na plytkach.

Teraz cena jest mega okazyjna ale na pewno nie bez powodu.

Pzdr

Opublikowano
Glupoty wypisujesz, zobacz ile e92 mialo dokladany mpak kompletny razem z listwami progami i wszystkim co potrzeba.

Wymiana zderzakow to nie jest dolozenie mpakietu tylko półśrodek, ciężko to nawet tak nazywać.

Po coś są w ASO dostępne kompletne pakiety doposażenia łącznie z każdą spinką i osłoną.

W aso się dostosowuję ... ludzie wolą żeby wyglądała jakby było a nie jest - czyli j.w. tyle, że jeden zadba żeby wyglądało jakby wyszło - oczywiście z zewnątrz a drugi nie.

Gdzie środek, gdzie zawias itd

Opublikowano
Mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone użycie zdjęc kolegi z forum. To samo auto, grube modyfikacje po całości i nie było zadnego dzwona...Nie ma co zakładać ze jak się cos z vinem nie zgadza to ktos naprawiał czym sie dało

Zacytuje klasyka

a gdzie zawias, gdzie środek
:lol:

Ludzie zrozumcie w końcu , że nie każdy kupuje bmw po 5 latach analiz i to za oszczędności życia całej rodziny bojąc się nim potem jeździć żeby przypadkiem ktoś nie zarysował bo co będzie przy odsprzedaży...nie mówiąc już o odstępstwie od vin'u - przecież nikt potem za to nie zwróci a na dodatek potencjalny kupujący zarzuci , że "coś jest nie tak" :D

Opublikowano

Rozumiem, że jesteś tego przykładem i cała rodzina tobie żyrowała na samochód a potem na robienie z niego tego czy nie jest i nie będzie - ok, każdy ma jakieś hobby.

Ja nie - nie zmienia to faktu, że nie każdy lubi jeździć kundlem "mPakiem" z chromami, płaskim stołkiem na przełajowym zawieszeniu.

Nie stać kogoś niech nie kupuje truchła albo golasa i nie robi z niego bóg wie czego a kupi model starszy/model niżej i utrzymuje w należytym stanie.

Zresztą czcza rozmowa z kimś kto kupuje śmieci z usa - na pewno robiłeś to z uwielbienia gwiazdek na fladze a nie dlatego, że ci siana brakło - oczywiście z twoim mniemaniu jesteś biznesmenem roku.

Prosta sprawa - masz kasę - masz w czym wybierać i nie bierzesz czegoś z założeniem żeby cokolwiek dokładać - bo wybierasz sobie sztukę z tym co chcesz a wyjechało z fabryki.

( z wyłączeniem mPerformance, turbin i czasem swapów )

Opublikowano
Rozumiem, że jesteś tego przykładem i cała rodzina tobie żyrowała na samochód a potem na robienie z niego tego czy nie jest i nie będzie - ok, każdy ma jakieś hobby

Tak mocno się emocjonujesz swoimi wypowiedziami , że tracisz kontakt z rzeczywistością. Pominę kwestię nieudolnego "odbijania piłeczki" w dość żenująco płytki sposób ale w jednym masz rację bmw to hobby - mam też inne , jeszcze na fabrycznej gwarancji auto które służy tylko do nabijania kilometrów i tam xenon i inne dodatki wybrałem jako główne kryterium.

Ja nie - nie zmienia to faktu, że nie każdy lubi jeździć kundlem "mPakiem" z chromami, płaskim stołkiem na przełajowym zawieszeniu.

Tak można w nieskończoność - nie każdy też zniesie jazdę "kasztanem" na 16" :wink:

Nie stać kogoś niech nie kupuje truchła albo golasa i nie robi z niego bóg wie czego a kupi model starszy/model niżej i utrzymuje w należytym stanie.

Zresztą czcza rozmowa z kimś kto kupuje śmieci z usa - na pewno robiłeś to z uwielbienia gwiazdek na fladze a nie dlatego, że ci siana brakło - oczywiście z twoim mniemaniu jesteś biznesmenem roku.

Prosta sprawa - masz kasę - masz w czym wybierać i nie bierzesz czegoś z założeniem żeby cokolwiek dokładać - bo wybierasz sobie sztukę z tym co chcesz a wyjechało z fabryki.

( z wyłączeniem mPerformance, turbin i czasem swapów

A może właśnie kogoś stać i dlatego to robi ? Widziałeś kiedyś e46 compact z m57n ?

Człowieku dla Ciebie słowa takie jak "pasja" i "hobby" to totalna abstrakcja :shock:

A poza wszystkim już , nigdy nie posiadałem auta z USA ani nigdy takiego auta nie sprzedawałem.

Opublikowano

Widziałeś kiedyś e46 compact z m57n ? widziałem i widziałem inne mniej typowe projekty - napisałem wyraźnie wyżej - z wyłączeniem killerów, mowa o dailyCarach.

Tak można w nieskończoność - nie każdy też zniesie jazdę "kasztanem" na 16" :wink: można, choć fakt r16 porażka, na szczęście nie doświadczyłem w swoim.

Jak widać na forach, drogach, hurtowaniach i sklepach - mało kogo stać na porządny samochód a jeszcze mniej osób na właściwe jego serwisowanie.

Ktoś kto robi fajne projekty, zwraca uwagę na szczegóły - "drobnym" jest najczęstszy - listwy chrom, najczęściej to stos drutów i porażek bo akurat felgi były ważniejsze.

Opublikowano
Mi kan z tymi śmieciami ze stanów to przesadziłes nie każdego stać na nowe sztukę z salonu, to raz, dwa ja np. Samochody traktuje bardziej hobbystycznie i nie kupiłbym samochodu z salonu bo np. Będę go sprzedawał za rok czy dwa. Co do zmiany deski itp itd. To powiem tak zmiana deski to przesada przynajmniej dla mnie ale np. Jakaś lotka czy progi z m-pakietu to już wedle uznania, ja np. Lubie mieć duże felgi z niskim profilem:) ale w środku nie zmienił bym np. Podsufitki na czarną m-pakiet bo kupiłbym sobie auto z taką podsufitka która sprawdzę ze jest w vin ie.
Opublikowano

Ludzie zrozumcie w końcu , że nie każdy kupuje bmw po 5 latach analiz i to za oszczędności życia całej rodziny

W jakim Ty świecie żyjesz ?

Np. mój znajomy kupił F10 520d nowe w salonie żeby po pół roku sprzedać ze sporą stratą bo mu nie odpowiadał

Opublikowano

Zdania jak wiesz są podzielone - jeden nie kupi diesla inny nie kupi bmw benzyny r14 a inny brzydzi się gazu - wyraziłem swoje zdanie.

Co do podsufitówki - prawda, też bym nie tykał - na szczęście mam z Vinu.

Na "z salonu" to nie mnie stać , ale nie na bmw z salonu - bo to 220 tys + ,przynajmniej.

Co co środka to fajnie mPerformacne wyglądają jako dopełnienie końcówki zmian - ale w wozidłach grubo ponad 300+

Sam mam nową podstopnicę mPak do zamontowania, chciałem brak nową mPak kierę z multi z litwy ale wybrałem najpierw swap hamulców z 330 ( czekają na montaż 2 lata ) a stoję przed wyborem ori tarcz gładkich a ori tarcz nawiercanych - niestety zbyt długo zwklekałem z zabiegiem i brembo oro już dostać nie mogę.

Opublikowano
tylko niektórzy wolą zmienić podsufitkę we własnym zakresie jak jest auto w dobrym stanie. Ale u nas się na to nie patrzy. Lepiej kupić "FULLA" nie ważne że trup. Przy używanych autach, może się nigdy nie trafić ten wyśniony model z prospektu. Oczywiście, można mieć w życiu szczęście i trafić (od razu tego dnia radzę zagrać w lotto), ale potem czytam tu przypadki, że ludzie szukają auta już rok :duh: Szkoda życia na to trochę i stąd w galerii tyle pomodzonych aut. Jak się chce auto skonfigurować to się idzie do salonu !!
Opublikowano

Ludzie zrozumcie w końcu , że nie każdy kupuje bmw po 5 latach analiz i to za oszczędności życia całej rodziny

Np. mój znajomy kupił F10 520d nowe w salonie żeby po pół roku sprzedać ze sporą stratą bo mu nie odpowiadał

W sumie się nie dziwie - jakby miał 535d w M to by tak szybko nie zmieniał ;)

Opublikowano
tylko niektórzy wolą zmienić podsufitkę we własnym zakresie jak jest auto w dobrym stanie. Ale u nas się na to nie patrzy. Lepiej kupić "FULLA" nie ważne że trup. Przy używanych autach, może się nigdy nie trafić ten wyśniony model z prospektu. Oczywiście, można mieć w życiu szczęście i trafić (od razu tego dnia radzę zagrać w lotto), ale potem czytam tu przypadki, że ludzie szukają auta już rok :duh: Szkoda życia na to trochę i stąd w galerii tyle pomodzonych aut. Jak się chce auto skonfigurować to się idzie do salonu !!

Podsufitówki to akurat delikatny temat - to akurat ruszone nie będzie założone na nowo tak jak powinno.

Full w bmw nie istnieje.

Ja szukałem parę miesięcy i zamiast brać 330d z tego co jest - czyli zero wyboru - wybrałem sobie 320d taką jak chciałem - z myślą że jak się silnik przekręci albo przyjdzie do wymiany sprzegła lyb dwumasu to strzelę swapa - stety lub nie, ale przekręcić się nie chce już 4 rok.

Opublikowano
Widziałeś kiedyś e46 compact z m57n ? widziałem i widziałem inne mniej typowe projekty - napisałem wyraźnie wyżej - z wyłączeniem killerów, mowa o dailyCarach.

A mógłbyś podać jakieś źródło gdzie widziałeś e46 compact z m57n ? Teraz tak bez spiny po prostu mnie to ciekawi gdzie jeszcze jest takie auto ?

Wnioskuję , że skoro jesteś zarejestrowany na forum i potrafisz pisać to nie jesteś osobą upośledzoną. Zatem przeczytaj raz jeszcze i sam sobie odpowiesz w "jakim świecie żyję". Gdyby jednak było to dla Ciebie problemem to wyjaśniam : rozumiem taki przykład jak podałeś - intencją mojej wypowiedzi było właśnie ukazanie tego, że nie każdy kto doposaża auto robi to bo miał dzwona i "przy okazji sobie zrobi" , jak również analogicznie nie każde auto sprzedawane szybko po kupnie musi mieć wady i jest trupem.

Wrzucanie wszystkich sytuacji do jednego wora jest zbyt dużym uproszczeniem i ignoranctwem.

Opublikowano
Przy takiej ilości wpuszczanych tutaj samochodów, prawie 100% to szroty, a z tych 100% 99 potwierdza taką tezę. Więc lepiej chyba podchodzić do nich jak pies do jeża, a po oględzinach miło się rozczarować i oby. Z uwagi na powyższe, jest duże prawdopodobieństwo, że na podstawie zauważonych szczegółów jak najbardziej uprawnione jest przypuszczenie, że coś się mogło z autem dziać.