Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie przepraszam że tam męczę w tym "dziale" ale wpadła mi w oko pewna E46 co jest stosunkowo blisko mnie jak jestem w Polsce . Numer Vin podałem w temacie

aukcja: http://allegro.pl/bmw-e46-320-d-zadbane-100-bezwypadkowe-i5021324493.html

Rozmawiałem z panem przez telefon i wydaje się w porządku . Jednak po rozkodowaniu nmr vin pare rzeczy mi nie pasuje .

Vin rozkodowałem za pomocą strony http://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html (inne nie chciały wspólpracować)

Zaznaczę na czerwono to co mi nie pasuje .

Data for vehicle identification number: WBAAS71060FY30028

Model description: 320d

Market: Europa

Type: AS71

E-Code: E46 (4FL)

Chassis: Limousine

Steering: links

Doors: 4

Engine: M47D20O1 - 2,00l (110kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Silbergrau Metallic (A08)

Upholstery: Standardleder/schwarz (N6SW) To nie powinna być pełna skóra ? Jest pół skóra

Production date: 11.09.2003

Assembled in: München

Code Serienausstattung Standard Equipment

S210A

Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control

S548A Na zdjęciach dokładnie widać przycisk ASC a nie DSC

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S832A

Batterie im Kofferraum Battery in luggage compartment

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S249A

Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S255A

Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel

S279A

BMW LM Rad Sternspeiche 45 BMW LA wheel star spokes 45

S441A

Raucherpaket Smoker package

S465A

Durchladesystem Through-loading system

S473A

Armlehne vorne Armrest front

S520A

Nebelscheinwerfer Fog lights

S521A

Regensensor Rain sensor

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S550A

Bordcomputer On-board computer

S609A

Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S644A W zdjęciach na maila co zostały mi wysłane widać że radio to BMW Reverse

Vorbereitung Handy m. Bluetooth Preparation f mobile phone w Bluetooth

S650A

CD-Laufwerk CD player

S785A

Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

S818A

Batteriehauptschalter Battery master switch

S854A

Sprachversion französisch Language version French

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S881A

Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

S8SPA

Steuerung COP Control unit COP

S915A

Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat

Więcej nie mogę zaznaczyć bo nie jestem pewien ciekawi mnie czy działa czujnik deszczu itp

No i nie wiem czy dekoder VIN może tak pokazywać w świat czy to jakiś ulep ? Pan mówił że samochód już długo jest u niego z 8 lat i że pewny bez wypadek i przebieg ori .

Co panowie mi powiecie o tym samochodziku .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście że bezwypadek, z bąblem na srs pasażera w desce i kierownicą z 2000r :mrgreen: trzeba przyzanć że masz nosa żeby wyciągać takie rodzyny :wink:
Opublikowano
Oczywiście że bezwypadek, z bąblem na srs pasażera w desce i kierownicą z 2000r :mrgreen: trzeba przyzanć że masz nosa żeby wyciągać takie rodzyny :wink:

Haha przynajmniej będzie dla innych forumowiczów ;)

Opublikowano
w stanie idealnym bezwypadkowe 100 %

:mrgreen: :cool2:

Szyba bez czujnika deszczu, tapicerka wymieniona, nawi professional zajumana, białe kierunki zamienione na pomarańczki, brak płetwy na dachu, lusterko od auta z alarmem, kiera - mistrzostwo...

Opublikowano
Zapytaj czy ma ks. Auto z 2003r u niego 7 lat i tylko 150tys przelotu, chociaż sam powinien tyle zrobić. Oczywiście można gdybać że taki przebieg jest możliwy, bo szwagier szwagra kupił specjalnie diesla, żeby stał w garazu przykryty pokrowcem ze skóry wielbłąda :D
Opublikowano
Dobra beka ;D Jeszcze wyszło że jest kropka koło przebiegu . Mówi że mu wymieniali moduł świateł (myślę ok ale skoro w oficjalnym serwisie BMW w Krakowie to powinni wpisać numer VIN i przebieg do nowego modułu) Zaczyna coraz bardziej śmierdzieć mi ten samochód. Nawet raczej nie wybiorę się na jego "oglądanie" bo jeszcze mi coś wkręci sprzedawca .
Opublikowano
no i listwy ...malowane w kolor nadwozia ...bo tego chyba nie było w ofercie BMW :roll: :)

:cool2:

Są też czujniki PDC w tylnej listwie zderzaka, a w VINie tego nie ma. Na tylnej klapie powinno być oznaczenie modelu. Kolejna rzecz - panel świateł - jest od ksenonowej wersji. Gałka biegów też ciekawa :cry2: :cool2:

Opublikowano

Chłopaki najlepszy tekst:

Pewny samochód mogę podjechać na dowolną stacje diagnostyczną aby potwierdzić autentyczny stan auta

Autentycznie szrot... Po n tym obejrzanym e90 sprawiało mi radość jak prywatnych właścicieli uświadamiałem jaki złom kupili... Jeden był najlepszy: to mi przyjaciel załatwiał (szyby neioryginalne, reflektory każdy z innej parafi, cały bok malowany i nieudolnie prostowany...)

Opublikowano
Gdybym miał wolne kilka stów chętnie bym zabrał te auto do ASO, a potem zobaczył minę tego handlarzyny. Wszystko nagrałbym ukrytą kamerą.
Opublikowano
Ciekawe co w tym aucie zostało z oryginalu ? Nadwozie z vinem ? :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ten egzemplarz to już naprawdę mistrzostwo świata. Dawno takiego hitu tu nie było. :mrgreen:
Opublikowano
No ten egzemplarz to już naprawdę mistrzostwo świata. Dawno takiego hitu tu nie było. :mrgreen:

Pewnie były, tylko "szczęsliwy" nabywca nie ma się czym chwalić. Wiele jest zapytań na temat wrzuconych do oceny samochodów, wielu jest takich co kupiło, ale żeby się pochwalić jak auto spisuje się po pół roku, to ani mru mru.