Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Tydzien temu zonie ktos przytarl na parkingu tylni prawy blotnik. Konkretnie to najbardziej wystajace miejsce, tuz przy kole. Zderzak rowniez dostal po tylku ale to plastik, wiec nie panikuje.

Powierzchnia zarysowania blotnika nie jest duza (5cm rysa) ale jest delikatne wgiecie i widac żywą blachę.

Pytania nastepujace:

- robic to jak najszybciej czy do wiosny moze poczekac ?

- czy konieczne jest lakierowanie CALEGO elementu, czy mozna to zrobic w miare punktowo ?

- czy blacha bmw jest mocno podatna na rdze po takich incydentach ? Do wiosny wytrzyma ?

- jaki moze byc koszt naprawy w nie-aso ?

- ktos ma godny polecenia warsztat lakierniczy ktory dobrze dobierze lakier ?

Dziekuje za wsparcie :)

P

Opublikowano

Jeżeli chodzi o czekanie do wiosny to spokojnie wytrzyma nic się nie stanie co do wytrzymałości blachy to bmw ma swoje słabe punkty i w tych miejscach w większości wychodzi ruda nawet na autach bezwypadkowych , tych miejsc nie będę wymieniał ponieważ posiadacze tej marki wiedzą o jakich miejscach mówię oczywiście wzoruję się na własnym bmw a jest to już któreś z kolei :( Naprawa punktowa :?: z doświadczenia wiem że to w widocznym miejscu nie wyjdzie raczej żaden warsztat nie da ci gwarancji że nie będzie tego widać pozostaje do zrobienia element często robi się odcięcia na jakiś krawędziach listwach załamaniach tak aby nie lakierować pół samochodu w ten sposób lakiernik zgubi odcień to tyle z mojej strony :P

jaki model bmw :?:

Cena ... wszystko w rękach fachowca :think:

Opublikowano

Do wiosny warto zabezpieczyc ten element farba w sprayu.

Mozesz dobrac w sklepie z farbami lakierniczymi pod kolor taki spray podajac kod swojego koloru.

Pozniej przejechac bezbarwnym sprayem(jesli metalic) to miejsce.

Jesli dobrze zrobisz robote to dopiero na kolejna wiosne bedziesz malowal…

PS.2 lata temu trzy rozne osoby ,w odstepie kilkumiesiecznym uderzyly mnie w tylny zderzak,pomalowalem dopiero po 2 latach…3 dni pozniej gdy odebralem auto pomalowane to jakas smieciarka znow wjechala we mnie , dodatkowo uciekajac z parkingu :)

Malowanie wgniotek/zadrapan ma sens dopiero przed sprzedaza auta jesli intensywnie je uzytkujesz…..

MADE IN PRL
Opublikowano

jesli ktos lubi jezdzić dziadem to masz racje. wg mnie auto ma cieszyc oko.... z autami w dzisiejszych czasach troche jak z koniami :P jaki koń taki rycerz.

Jednorodne lakiery również malujemy lakierem bezbarwnym.

Opublikowano
z autami w dzisiejszych czasach troche jak z koniami :P jaki koń taki rycerz.

Wklej nam zdjecie twoich ostrog (butow),zbroji(kurtki) i klepsydry (zegarka)..

Wtedy ocenimy jaki z ciebie rycerz.

Auto to przedmiot uzytkowy ktorym nie wjedziesz do karczmy….

Moze na slasku nadal ocenia sie czlowieka po tym czym jezdzi ale w wielu miastach naszego kraju tego sie juz nie robi.

Wielokrotnie spotkalem sie z tym ze gosc jezdzacy x6 czy 745 jest goly w ryj gdy skarbowka zablokowala mu konta a dziadzius w octavce dyponuje grubym kapitalem…

MADE IN PRL
Opublikowano

jak to sie ma do poobijanego auta...

wg mnie klub bmw jest dla ludzi, którzy lubią swoje auta. wiec auto jest zadbane. nie ważne czy e30 czy f01

nie mowie tu o pieniądzach a o podejściu do pojazdu. widzę ze tobie najbardziej pasuje auto firmowe. podobno takie są najlepsze.

koniec off topu

Opublikowano

Dzieki za wszystkie info. Temat na pewno musi poczekac do wiosny.

Tez mnie wkurza fakt ze jechalem 1500km do niemiec zeby teraz 2 lata jezdzic obtartym autem, dlatego raczej to naprawie 'dla siebie' a nie dla kupujacego.

A jakis rzad wielkosci mozecie rzucic ile krzycza za takie wgniotki ? 500zl ? 1000zl ?

Dzieki

P

Opublikowano

malowanie 1 elementu w krakowie ok. 500zl netto. nie w aso bmw o-czy-wis-cie :norty:

rob, rob, jak Ci zalezy na wygladzie auta