Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie. Wymieniałem dziś termostat główny w swoim aucie i zauwazylem, że na rurze między zaworem EGR, a IC (od strony EGR) zapinka (cybant czy jak tam to się zwie) była wygięta i nadłamana. Nie wie ktoś gdzie coś takiego można dostać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej i najszybciej w ASO.

pzdr

yaz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odswieze troche. Temat. Znalazles kolego te zapinke. Mam podobny problem bo zapinka jest dziwnie wyrobiona i w jednym miejscu bardzo cienka. W aso chca sprzedac mi z całą rurą i zycza sobie słono za to.
Opublikowano
U mnie wyrobiła się tak samo i sie po prostu ulamała. Mialem jedna zapinke od audi, troche ja powyginałem i weszla. Co nie zmienia faktu, ze przydalaby sie oryginalna bo siedzi lepiej.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazlem rozwiazanie nie do konca satysfakcjonujace mnie aczkolwiek lepsze to niz jezdzic bez zapinki. Nabylem droga kupna te czesc

http://www.ebay.co.uk/itm/151499205357?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Wiem nie to czego oczekiwalbym ale jednak... Wczesniej kupiem te sprezynke

http://www.ebay.co.uk/itm/181308804790?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ale niestety byla za krotka. Zeby jednak pasowala ta od skody ( VAG group) trzeba ja troche zmodyfikowac, to znaczy delikatnie pryszlifowac koncowki ktore sa wygiete pod katem 90 stopni do ramienia sprezynki, jakies 1-1,5mm. Nastepnie wyprostowac koncowki ramion tak jak jest to w oryginalnej sprezynce. Po tym zabiegu zapinka mozna by rzec pasuje idealnie. Po kilku miesiacach sprawdze czy tak samo sie wyrabia jak poprzednia.