Skocz do zawartości

bmw 320d 2.0 diesel 150 koni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jaki olej i ile wchodzi bo z tego co wyczytalem to 5 litrow oleju a polecany to kastrol 5w 40 co wy na to? Bo jutro musze kupic. Dodam ze przebieg to 225 tysi a ludzi epsiza rozne roznosci 5 w 30 0w 40 5 w 40 i zglupialem Edytowane przez Anonymous
Opublikowano
no wlasnie mowisz mi ze 6 ---- 6.5 a czytam to wszyscy mowia ze 5.5 na pusty silnik a tak to max 5 litrow
Opublikowano
no czyli tak jak napisalem 5.5 wchodzi ale to na suchy silnik a tak to wejdzie 5 litrow nie wiecej. A wiec jaki olej ??? zalac tym 5w 40 castrol?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no czyli tak jak napisalem 5.5 wchodzi ale to na suchy silnik a tak to wejdzie 5 litrow nie wiecej. A wiec jaki olej ??? zalac tym 5w 40 castrol?

Wiesz lepiej ile wejdzie oleju niż ludzie, którzy już wymieniali u siebie to na pewno też będziesz wiedział jaki olej kupić :cool2:

Opublikowano

5 litrów nie starczy. Niestety, będziesz miał wydatki.

W tym przypadku dokupienie opakowania 1 litr za cenę 30 pln.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no czyli tak jak napisalem 5.5 wchodzi ale to na suchy silnik a tak to wejdzie 5 litrow nie wiecej

:norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wiesz lepiej ile wejdzie oleju niż ludzie, którzy już wymieniali u siebie to na pewno też będziesz wiedział jaki olej kupić :cool2:

Ja tu wyczuwam, że mamy kandydata na następcę Staszka :)

Opublikowano

No, walka z ekonomizerem w innym temacie tez dobrze nie wróży.

Stachu zalał betonem, więc nie ma sytuacji bez wyjścia :cool2:

Opublikowano

Ja tu wyczuwam, że mamy kandydata na następcę Staszka :)

Jaki następca :shock: ...przecież za mej kadencji jest najwięcej Interwencji :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja tam jestem nowy i wcześniejszych poczynań Staszka nie znam ale te ostatnie są ciekawe. Do tej pory nie wiem czy Ty jesteś troll czy nie? :shock: Na forum bmw.klub-kielce już dawno dostałeś bana.

A wracając do wymiany oleju to co to w ogóle znaczy, że

5,5 wchodzi na suchy silnik
To znaczy, że przy następnej wymianie oleju po zlaniu go do wiadra mam jeszcze wepchać kärchera jak najgłębiej do miski, zlać porządnie, potem przedmuchać kompresorem a na koniec wziąć jakieś szmaty i wycierać wszystko do sucha? :shock: Edytowane przez lord_Simon
Opublikowano

najlepiej to nie zmieniac

albo zlej 2 litry i kup coś najtańszego.... w koncu olej w silniku to najmniej ważny element, nie widać go, sąsiad nie zajrzy a nawet gdy zobaczy niebieski dym to nie bedzie wiedział co wlałeś....

widac ze lubisz oszczedzać chłopcze

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.