Skocz do zawartości

[320d] Problem z ładowaniem, regulator napięcia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z ładowaniem akumulatora,

mianowicie wszystko jest ok (tzn ładowanie wacha sie w przedziale 14.1V - 14.4V), a co jakis czas(10-15min) ładowanie skacze do 15-15.5 :( i przenosi mi się na wzmacniacz co daje straszny "huk" w głośnikach..

jak sądzicie? alternator? regulator napięcia? a może jedno i drugie? :?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj,

wczoraj zapaliła mi się czerwona kontrolka akumulatora, która zgasła po chwili. Także podejrzewam że szczotki i regulator napięcia przy alternatorze do wymiany lub też po prostu ślizgał się pasek przymarznięty. Dzisiaj jechałem i po przejechaniu 500m usłyszałem także huk w głośnikach i przestało grać, po chwili wszystko było ok. W poniedziałek oddaję do zrobienia tych szczotek i regulatora. Choć nie jestem pewien na 100%, ale zapewne ;) Sprawdź także u siebie. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak sądzicie? alternator? regulator napięcia? a może jedno i drugie? :?

Regulator na 100%

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.