Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc niedługo bede miał 328i cholercia duzy motor ale z tego co wiem jest dobry i niewiem czy go paprac gazem wiec dlatego chciałbym sie zapytac profesionalistów od bmw wiem ze było by taniej na gazie ale czy lepiej dla samochodu tego niewiem to samo ma brat on ma 318i 4dr tez chce załorzyc ale sie boji bo słyszelismy ze bmw gazu nie trawi dzieki z góry za odpowiedzi pozdrawiam kisiel :)
Opublikowano
nie no 318 w mojm przypadku dział bardzo dobrze na lpg ale jako, że ty masz 2.8 to juz podejscie bedzie nieco inne. Te silniki raczej nie bedą na tym dobrze działac bo one są rozsadzane przez moc i potrzebują dużo dobrego paliwka. Więc odradzam to coś jak M3 na gazie. Może jak chesz oszczedniej to sprzedaj to auto i weź jakieś 2.0 lub 1.8 i walnij instalke. Za tamto 2.8 weźmiesz dobrą kaske a pali pewno z 15literków a jak depniesz 20( a to już niezła skarbonka za 100km dobrej jazdy dać 90 zł to jest nieco)
Opublikowano
Jeżeli miałeś już kiedyś auto na gaz i byłeś zadowlony, to do tego też możesz wrzucić instalkę. Ja nie mam gazu, bo nie lubie kompromisów i mało jeżdżę. Nie zamieniaj 328i na 320i, bo zamienisz siekierkę na kijek. 328i to prawie M3, tyle że to prawie robi wielką różnicę. :roll2: Masz świetny silnik, który nie pali więcej jak 2.0ccm, za to ma dobrą dynamikę. Spalanie powinieś mieć w granicach 12litrów w mieście, a w trasie nie przekraczać 10litrów. Jak jest więcej, to ściągnij cegłe z nogi :twisted2: Tu raczej nie ma różnicy z gazem, czy 2.0, 2.5, 2,8. A Mpower to już inna liga.
Opublikowano
pali pewno z 15literków a jak depniesz 20( a to już niezła skarbonka za 100km dobrej jazdy dać 90 zł to jest nieco)

skad Ty masz takie informacje ?? Jak nie jezdziles takim autem to nie myl kolegi - 20 litrow to pali V8 w miescie !! a nie R6 :!:

PZDR :cool2:

Opublikowano
nie no 318 w mojm przypadku dział bardzo dobrze na lpg ale jako, że ty masz 2.8 to juz podejscie bedzie nieco inne. Te silniki raczej nie bedą na tym dobrze działac bo one są rozsadzane przez moc i potrzebują dużo dobrego paliwka. Więc odradzam to coś jak M3 na gazie. Może jak chesz oszczedniej to sprzedaj to auto i weź jakieś 2.0 lub 1.8 i walnij instalke. Za tamto 2.8 weźmiesz dobrą kaske a pali pewno z 15literków a jak depniesz 20( a to już niezła skarbonka za 100km dobrej jazdy dać 90 zł to jest nieco)

a kto ci powiedzial ze te silniki nie beda dobrze dziac m3 to inna sprawa moj koles zalozyl sekwnecje do 328i i sprawuje idealnie...

a propos namawiasz na 2.0 to zupelnie nie rozumiem skoro ten silnik mniej spala niz 2.0(dotyczny na trasie)

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
Mój dobry kolega ma 528 na wtrysku gazu i auto chodzi poprostu rewelayjnie. Zakładaj gaz, ale tylko wtrysk.
Opublikowano

Ja nie jestem żadnym przeciwnikiem gazu. I nie ważne czy jest to 316i 328i, 540i, 750i czy nawet M-ka

I nawet jeśli miałbym np M3 E36 i było by mnie stać na benzyne to włozył bym do niej gaz.Ale w gre wchodziła by tylko IV lub V generacja instalacji

Osobiście nie widze nic złego w gazie i nie uważam LPG w BMW za profanacje

Moje 528i pali mniej gazu niż kolegi 520i. Chodzi o modele E28

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano
''jelito'' a moze wiesz ile ten twoj kolega dał za ta instalke????????

3700zł, 2 lata gwarancji bez limitu km. Założona naprawdę profesjonalnie, a wiele widziałem.

Opublikowano

A concepty budowane przez rinnspeda (nie wiem jak to się dokładnie pisze). Ostatni model o nazwie ZaZen z silnikiem porsche jest zasilany CNG.

I nikt nie stęka że to gaz czy cuś

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano
pali pewno z 15literków a jak depniesz 20( a to już niezła skarbonka za 100km dobrej jazdy dać 90 zł to jest nieco)

skad Ty masz takie informacje ?? Jak nie jezdziles takim autem to nie myl kolegi - 20 litrow to pali V8 w miescie !! a nie R6 :!:

Silnik M52/M52TU 2.8 litra potrafi swoje spalic :( jezdzac po miescie, zimnym silnikiem, czeste zatrzymywania i ruszania wynik 20l na 100km jest calkiem przyzwoity. :norty:

Opublikowano

Silnik M52/M52TU 2.8 litra potrafi swoje spalic :( jezdzac po miescie, zimnym silnikiem, czeste zatrzymywania i ruszania wynik 20l na 100km jest calkiem przyzwoity. :norty:

LukaszPL zgodze sie mi 325i tez tyle pali w zakorkowanym miescie i na niedogrzanym silniku ale na odleglosci 3-5km :!: wszystko wraca do normy po nagrzaniu silniczka, ale przeciez nikt nie kupuje 328i zeby dojezdzac do pracy te 5km :mrgreen:

Opublikowano
ale przeciez nikt nie kupuje 328i zeby dojezdzac do pracy te 5 km

Moje osobiste zdanie jest takie że BMW nie jest stoworzone do jazdy po zakorkowanym mieście. Jego środowiskiem naturalnym sa autostrady

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl

Opublikowano
ale przeciez nikt nie kupuje 328i zeby dojezdzac do pracy te 5km

Ja mam do pracy 2 km i też jeżdżę do niej moim 328 :]

Ale fakt faktem, że to auto nie lubi miasta.

Opublikowano
Ja mam do pracy 2 km i też jeżdżę do niej moim 328 :] Ale fakt faktem, że to auto nie lubi miasta.

Ja mam tez 2-3 km do pracy i dojezdzam 325i :D Ale koledzy czytajcie uwaznie: "przeciez nikt nie kupuje 328i aby TYLKO I WYLACZNIE dojezdzac do pracy te 5km".

Opublikowano

328i spala mi po miescie w granicach 11l - 2.0 palilo litro do dwoch wiecej (wiec nie rozumiem sensu zmieniania 328i na 320i) ..

jesli gaz to tylko wtrysk, ewentualnie wtrysk w fazie cieklej - ja u siebie montuje takie cos w przyszlym tygodniu :norty: ponoc ma palic praktycznie tyle samo gazu co benzynki (plus okolo 1 litr beznyny na 100km) wiec powinno byc spox ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
ja u siebie montuje takie cos w przyszlym tygodniu :norty: ponoc ma palic praktycznie tyle samo gazu co benzynki (plus okolo 1 litr beznyny na 100km) wiec powinno byc spox ...

Kiloff jaki koszt montazu ??

Opublikowano
w oficjalnym cenniku 5900 do 6-cyl .. ale powinienem miec to troche taniej - cos w okolicach PRINS-a .. podejrzewam ze gdybys przyjechal z marszu to za ok 5500-5600 by ci zamontowali ..
Opublikowano
w oficjalnym cenniku 5900 do 6-cyl .. ale powinienem miec to troche taniej - cos w okolicach PRINS-a .. podejrzewam ze gdybys przyjechal z marszu to za ok 5500-5600 by ci zamontowali ..

Daj znac po montazu jak to sie sprawuje i jak jest faktycznie ze spalaniem - bede wdzieczny, jestem zainteresowany taka instalacja.

Opublikowano
328i spala mi po miescie w granicach 11l - 2.0 palilo litro do dwoch wiecej (wiec nie rozumiem sensu zmieniania 328i na 320i) ..

jesli gaz to tylko wtrysk, ewentualnie wtrysk w fazie cieklej - ja u siebie montuje takie cos w przyszlym tygodniu :norty: ponoc ma palic praktycznie tyle samo gazu co benzynki (plus okolo 1 litr beznyny na 100km) wiec powinno byc spox ...

Zakładają z filtrem na "rurce" od tankowania czy bez. Jeśli nie ma filtra to pompa gazu siada mniej więcej raz na 6 miechów bez względu na to gdzie się tankuje ale gwarancja jest na dwa lata to można się tak bawić :D Jaka to instalka JTG czy Vialle? Aha i napisz czy moment przełączenia jest ustawiony po czasie czy wg temp. płynu.

Podziel się wrażeniami z jazdy na tej instalce, też jestem nią zainteresowany :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

wiec po kolei : dzis nie moglem zostawic auta na caly dzien wiec nie zalozyli mi .. a jutro do rzeszowa jade i wracam pod koniec tygodnia wiec zakladam gaz w poniedzialek za tydzien (juz na 100%)

na pytanie o filtr na rurce dowiedzialem sie ze jest ;)

jest to oczywiscie instalka JTG

a co do pomp - podobno sa teraz jakies inne - produkowane przez bosha i podobno wytrzymuja bezproblemowo 100.000 na polskim gazie - tak mi mowil wlasciciel stacji montujacej a do niego zaufanie mam pelne (kitu by mi nie wciskal)

co do przelaczania - po 55 sekundach nie zaleznie od temperatury otoczenia (to mnie glownie przekonalo do tego gazu - w zimie na wtrysku sekwencyjnym nie raz jechalem po 5-6 km zanim mi sie przelaczyl .. a tak to mi mija 55 sekund zaraz po tym jak wyjade spod domu ..)

dokladnie o tym jak sprawuje sie ta instalka .. i jak wyglada podziele sie za tydzien !!