Skocz do zawartości

Kompoter pokladowy e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zaczalem sie bawic kompoterem pokladowym i nie rozumie paru rzeczy temperatura na zewnatrz zegar srednie spalanie i na ile km strarczy mi aktualny poziom paliwa to rozumiem ale wyswietla mi sie jeszcze jakies km/h co to jest :P i jak dziala to srednie spalanie bo nie zdarzylem testnac co ile sie mu zmienia bo kumplowi w leonie pokazuje nabiezaco gdy depnie na gaz badz zwolni a u mnie pisze to samo od 2 km przejechanych :P a i do czego guzik na zegarach z prawej bo z lewej resetuje km przejechane
Opublikowano
Znajdź sobie instrukcję E46 i przeczytaj, bo widzę, że tam nie zaglądałeś, a może kilka rzeczy znajdziesz ciekawych. km/h to średnia prędkość od ostatniego resetu, spalanie też jest podawane od ostatniego resetu, aktualne spalanie masz na zegarach przecież. Reset jest przyciskiem BC na manetce kierunkowskazu.
Opublikowano
Km/h to srednia predkosc podrozy. A co do leona mowisz chyba o spalaniu chwilowym, my u siebie mamy ta wskazowke pod predkosciomierzem. Ta wartos co stoi w miejscu to srednia spalania l/100km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jakies km/h

Średnia prędkość.

jak dziala to srednie spalanie bo nie zdarzylem testnac co ile sie mu zmienia

Średnia działa jak każda średnia.... Liczy od kasowania do kasowania średnią wartość. Zmienia się jak wdepniesz solidnie albo jedziesz jak dziadek. Im więcej km przejechanych tym rzadziej się zmienia.

bo kumplowi w leonie pokazuje nabiezaco gdy depnie na gaz badz zwolni

"Na bieżąco" to masz kolego ekonomizer pod obrotomierzem. Chyba któryś test w zegarach pokazuje tę wartość cyfrowo.

i do czego guzik na zegarach z prawej bo z lewej resetuje km przejechane

Do zmiany godziny. Kręcisz w lewo lub prawo. Idzie ze sporym oporem.

Opublikowano
aha czyli jak skasuje guzikiem po lewej na liczniku i przejde np 50 km to on mi pokaze na te 50 km srednie spalanie? czy dopiero musze zresetowac i przejechac minimum 100?
Opublikowano
a co do tego zegarka co pokazuje spalanie to bez sensu bo to jakis wariat pokazuje mi z 10 caly czas a gdy lekko depne pokazuje mi 20 a nie pali mi tyle bo to 2.0 diesel 150 koni z 8 spali
Opublikowano
a co do tego zegarka co pokazuje spalanie to bez sensu bo to jakis wariat pokazuje mi z 10 caly czas a gdy lekko depne pokazuje mi 20 a nie pali mi tyle bo to 2.0 diesel 150 koni z 8 spali

Pomyśl przez chwilę. Skoro to jest spalanie średnie, a pali Ci 8l, to znaczy, że raz Ci pali 16l a raz Ci pali 0l np. jak hamujesz silnikiem. Proste prawda? Więc 20 jak najbardziej prawidłowe, przy przyśpieszaniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musicie mieć dobry dzień, że chce Wam się tłumaczyć co oznacza średnie spalanie :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
w kazdym badz razie to gownianie dziala i nieprawidlowo te ekonomiczne spalanie ekomizer po przejechaniu 100 km w roznych warunkach w dordze do pracy pokazal mi 8.9 l to bez sensu zdaje sie ze zawyza moze i na autostradzie przy stalej predkosci by dobrze pokazal