Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

W moim E46 320i (rocznik 2002 po lifcie, 2.2l, 170KM, silnik M54 226S1) obecna pompa paliwa jest definitywnie do wymiany i zastanawiam się nad zakupem z marki "Motorisierung Technik Muller" lub polecaną przez zaufany warsztat Magneti Marelli, bo podobno BOSCH to pic na wodę, a poza tym nie chcę wydawać kosmicznych sum, w końcu to tylko pompa :)

Będę wdzięczny za wasze rady jaką markę pomp w rozsądnej cenie używacie i polecacie.

Chrisd

Opublikowano

Powinienem teraz powiedzieć tak kup motoren cajtung

jest git ALE nie nie jest git To nie tylko pompa Wiekszość problemów to właśnie pompa Kup Bosha Lub coś markowego Bosh w auto wróbel dostałem za 320

Opublikowano
kolego ja rok temu kupywalem pompe boscha dalem 350zl 2lata gwarancji i chodzi bardzo dobrze cichutko i szybko nabija. pozdrawiam
Opublikowano
Witajcie,

W moim E46 320i (rocznik 2002 po lifcie, 2.2l, 170KM, silnik M54 226S1) obecna pompa paliwa jest definitywnie do wymiany i zastanawiam się nad zakupem z marki "Motorisierung Technik Muller" lub polecaną przez zaufany warsztat Magneti Marelli, bo podobno BOSCH to pic na wodę, a poza tym nie chcę wydawać kosmicznych sum, w końcu to tylko pompa :)

Będę wdzięczny za wasze rady jaką markę pomp w rozsądnej cenie używacie i polecacie.

Chrisd

Kosmicznych? Przecież dobra pompa to kosztuje ok 400zł pierburg więc nie ma tragedii. Bosch podobnie zresztą kosztuje. I nie jest to żaden pic na wode bo tanie nie pojeździ.

W końcu to tylko pompa? Niektórzy właśnie jak montowali takie tanie bardziewia na starcie tracili na mocy bo chyba nie dawała odpowiedniego ciśnienia i padła po kilku miesiącach lub zaczęła przerywać. Zrobisz jak chcesz ja bym kupił Pierburga i miał spokój.

Opublikowano
Chłopaki dobrze radzą , ale z wyższej konieczności to można brać oryginał z demobilu za 100-120zł.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.