Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad nowymi kołami na wiosne mianowicie nad styling 63 od x5 do mojej e46 coupe.

Znalazłem ciekawe 19'' 10J na tył i 9J na przód ET 52. W czarnym lakierze matowym wyobrażam je sobie na mojej topassblau :shock:

Pytanie numer jeden czy wejdą ? Wydaje mi się znalazłem gdzieś gościa z 10J na tyle mniejszym et bo 48 i na styk miał założone.

Ogólnie różnie te felgi wyglądają na każdym aucie jak balon za duży to felgi wydają się ogromne..

Oczywiście na wiosne będzie gleba narazie coś z niższej półki.

Na tył opona hm 225/35 ? to tak optymalnie chyba albo pojechać grubo i wcisnąć 215/35 jak i na przód :oops: ale jaka będzie wtedy jazda i co stanie się z moim zawieszeniem po sezonie na takich oponach i prawie braku powietrza w nich :mrgreen:

Co koledzy myśla proszę o opinie i podpowiedź może felgi już oklepane.. ale jednak mają coś w sobie ;)

Opublikowano

Bez problemu można jeździć na takim setupie, wszystko jest kwestią dostrojenia zawiechy i odpowiedniego ogumienia

Myślę że na tył 225, przod 215, większego naciągu bym nie robił

Sam jeżdżę na 19 i w dodatku na gwincie i nie jest źle :cool2:

Opublikowano

Sprawa rozwiazana kupiłem felgi pasują na tyle dobrze ze dam rade jeszcze upchnąć dystans 1cm bo na tyle mam tylko 1mm luzu do ściany nadkola ale nie trze na szczęście za to z przodu do lagi tez tylko 1mm.. Czy ja dam rade skręcić kolem ? :shock:

Gdzies wyczytalem ze gość miał 9J i 51et na przedzie i mu grało. W sobotę zrobię test podniosę przod zaloze felgę i pokręcę kiera mam nadzieje ze się da bo szkoda mi felgi oddawac