Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

Byłem na przeglądzie ostatnio, mechanik przyjrzał się autu i wbił pieczątkę, ale powiedział "lewy drążek to ja bym wymienił" -no to wymieniam ;)

I stąd moje pytania.

Wymienić jeden (praktykuje się to w ogóle?) czy dwa od razu? Czytałem trochę po internetach, ale co strona to inny fachowiec z wiedzą absolutną, nie popartą żadnymi argumentami, poza ogólnikami...

Jaką firmę polecacie? Nie chcę oszczędzić za wszelką cenę i kupić jakiegoś tureckiego zamiennika z papieru i plastiku, ale nie znam się za bardzo więc przyjmę każdą radę ;)

Auto: 320d sedan po lifcie, na kołach 16''

[EDIT]

W sieci do tej pory wyszukałem popularne marki DENCKERMANN i LEMFORDER, ale występuje w nich spory rozrzut cenowy -komplet pierwszych z końcówkami można kupić za 160 złotych a podobny zestaw z LEMFORDER-a to już 400zł. Skąd ta różnica? Jest uzasadniona?

Opublikowano

http://allegro.pl/koncowka-drazka-bmw-3-e46-z4-lemforder-oryginal-i4939294059.html

http://allegro.pl/koncowka-drazka-bmw-3-e46-z4-lemforder-oryginal-i4939354797.html

Nawet jesli w pierwszeja aukcji jest bład to itak razem jest taniej niz 400

Kolega ze sklepu powiedział że w komplecie jest drożej nie wiem dlaczego

możesz kupić meyle wyjdzie około 200 kpl na obie strony

Opublikowano

Piszesz

Nie chcę oszczędzić za wszelką cenę i kupić jakiegoś tureckiego zamiennika z papieru i plastiku,

A ten co piszesz co jest niby popularny

DENCKERMANN
to tłuką w Chinach i kiedyś nie mieli atestu a obecnie to nie wiem czy już mają. Takie podzespoły do zakładają handlarze aut.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
to tłuką w Chinach i kiedyś nie mieli atestu a obecnie to nie wiem czy już mają. Takie podzespoły do zakładają handlarze aut.

No i właśnie dlatego nie mam swojego warsztatu tylko pytam tutaj ;)

Dzięki za szybką odpowiedź, będzie Lemforder -rozumiem, że dwa od razu?

Opublikowano

Najlepiej komplet bedzie z glowy

Tylko sprawdź geometrię i jak będziesz ustawiał to znajdź taki warsztat co nie zapyta obciążenie a po co....

Opublikowano
Drążek to nie amor, sprężyna czy opona, można wymienić jeden. Wiadomo jak wymieniasz 2 "to od razu z głowy" ale na tej zasadzie to możesz cały zawias wymienić i wtedy to już w ogóle spokój na lata. Ja wymieniłem jeden na lmf ze 2 lata temu i jakoś drugi ciągle nie ma najmniejszego luzu. Kolejna sprawa to masz wymienić cały drążek czy końcówkę drążka?