Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://viaken.pl/pl/diagnoza-bmw/

Witam, potrzebuje pomocy który z tych kabli mam wybrać? Jest ich miliony, na pewno musi współpracowac z inpa i mieć możliwość doposażenia auta w rożne rzeczy. Zauważyłem ze sa jeszcze jakieś z rożny,imkoncowkaminkabli, to do czego to?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierwszy jest K-dcan do nowszych od 2007.03 na linia diagnostycznej D-can i do starszych na linii K i czyli od początku jak złącze diagnostyczne weszło OBD 2 (ok 2000 roku) z przejściówką obsłuży tez starsze z OBD1 np e46 od 98roku , ale tylko te co nie mają linii diagnostycznej L

jeśli nie będziesz diagnozował starszych modeli typu e36 (od 96 roku wcześniej też ale nie wszystkie moduły) e38 , 39 z linią L (mowa o pierwszych modelach) to K-d-can jest przyszłościowy do nowszych po 2007 roku też

drugi to podobno składak na lepszych częściach, ja piszą prawdę to do bmw 96 -2007 będzie najlepszy , różni się od trzeciego częściami podobno lepszej jakości

nie wiem nie sprawdzałem i z aktywnym zapłonem co stawia go w lepszej pozycji od trzeciego

trzeci to zwykły chińczyk diagnozuje te same bmw co drugi, jak działa to ok, wielu kupiło i są zadowoleni, dodatkowo jest tani, z tym że nie zawsze działa ???

Opublikowano
Dzięki wielkie, zamówiłem ten drugi za 59zl zobaczymy jak to tam działać bedzie jak juz dojdzie. Tez widziałem ze spolszczenie inpy dają a to tez fajny bajer
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki wielkie, zamówiłem ten drugi za 59zl zobaczymy jak to tam działać bedzie jak juz dojdzie. Tez widziałem ze spolszczenie inpy dają a to tez fajny bajer

Ale pewnie tylko do menu inpy to co widać, a sterowniki angielski lub niemiecki, można po Polsku ale samemu ponieważ to duuuuuuuuuuuuuuuużo pracy kilkadziesiąt godzin dla jednego modelu, jak będziesz chciał sobie zrobić, najlepiej do silnika to napisz dam Ci aplikacje do tłumaczenia, menu to wszyscy mają.