Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, prawy ksenon w mojej E46 raz zapala od razu, nieraz muszę włączyć/wyłączyć światła 2-3 razy, żeby załapał. Dzieje się tak zwykle po dłuższym postoju (np. po nocy) i wtedy gdy jest zimno i/lub wilgotno. Dodatkowo zaczął świecić na żółto. Czy oznacza to, że do wymiany jest jedynie żarnik czy może to być jeszcze co innego (cewka, przetwornik)?
Opublikowano

być może wystarczy wymiana żarnika, zamień pod domem lewy z prawym i będziesz wiedział. Trwa to 5 minut, szybciej niż napisanie posta na forum :) Jeżeli to nie żarnik to szukasz dalej :mrgreen:

pomogłem :mrgreen:

Opublikowano

Sprawdź połączenia elektryczne / masa, jeżeli nie będzie to wina "palnika".

ps. Xenon nie lubi spadków napięć. Sprawdź również ładowanie na zegarach, jak i przeczyść styki w tylnych lampach (tak to też może być przyczyną w/w objawów), jeżeli od czasu do czasu masz błędy na desce.

Opublikowano
Kolego jeśli ci się to dzieje np. po nocy i przy wilgotnym powietrzu to prawdopodobnie masz do wymiany zapłonnik. Gdy po nocy znów go nie odpalisz to podgrzej lampę przez wejście żarnika używając suszarki do włosów. jeśli to zadziała to na 100% zapłonnik. Też tak miałem...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli światło jest żółte to znaczy ,że żarnik się już wypala .