Skocz do zawartości

[E36] 328i Coupe M-pakiet Radom vin ER46198

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

z racji zblizajacego sie wesela musze sprzedac moje FWD i kupic cos tanszego (a resza pojdzie na wodke i sale weselna.. :/), ale z dusza i dajacego fun z jazdy. Budzet zalozylem okolo 20.000 i do tego jakis zapas na naprawy.

Padlo na e36 328i coupe. E46 odrzucilem bo w tej cenie nie znajde 330ci takiego jak chce (poprawcie jesli sie myle, ale nawet 30tys by bylo ciezko).

Zalozenie jest proste, buda bez rdzy, i wiekszego dzwona (wiadomo auta maja po 16 lat, ale zeby nie byly belki walone) zawieszenie trzymajace sie kupy, ogolnie auto utrzymane w jak najlepszym stanie bliskim oryginalnemu, silnik bez gazu.

Jestem ze Szczecina wiec mam blisko do granicy, ale w tej cenie z akcyza ciezko wyhaczyc jakies naprawde ladne. Znalazlem taka aukcje z Radomia (tak wiem ;), ale stan ze zdjec wyglada niezle, wlasciciel pisze ze wszystko tip top, ma faktury, sprowadzone w 2011 wiec troche pojezdzilo juz u nas.

http://allegro.pl/showitem/description/4956585358.html

Z wyposazenia ma duzo wiecej niz potrzebuje, nie ma tylko szpery (musze dopytac czy nie byla moze dokladan), ale 25% mozna kupic i to jedyny mod jaki zrobie w aucie.

Moje pytania:

1. Czy ktos zna to auto? Osobiscie albo z jakiegos forum

2. Jak macie jakies fajne typy na e36 coupe w podobnym stanie, to chetnie obejrze

3. I co sadzicie o aucie? Mam 700km w jedna strone i jak jechac, to tylko zeby kupic

Z gory dzieki, VIN wrzucam nizej.

WBABG11070ER46198

BG11

328I (EUR) E36 (2 3COUPE

LL

2

M52

2.80

142

HECK

MECH

ORIENTBLAU METALLIC (317)

LEDER CASUAL/HELLGRAU (P7TH)

1998-11-10

Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S269A LM RAEDER/RADIALSTYLING Obr. BMW, st. le. spr. rad. 32

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.

S658A RADIO BMW BUSINESS CD RDS Radio BMW Business CD RDS

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S719A SPORT EDITION Wydanie Sport

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Dummy-SALAPA

S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)

S246A LENKSAEULENVERSTELLUNG MECHANISCH Kolumna kierownicza regul. ręcznie

S410A FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN Siłownik szyby elektryczny przedni

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S542A CHECK CONTROL Check-Control

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S686A ANTENNENDIVERSITY Anteny Diversity

Edytowane przez janpet

Olej niewłaściwy powinien być raczej jakiś 0/5-W40 60 wskazywała by na lato, palenie gum i tor.

Pojedziesz 700km stracisz z 2 dni i sporo kasy a przy małej dozie pecha wrócisz z niczym ja bym się mocno zastanowił i męczył sprzedawce o dokłądne fotki wszystkiego co się da.

Dzieki za info o oleju. Myslisz ze ktos by auto bez szpery bral na tor i palenie gum?

Jeszcze pytanie

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku <---- czy to jest skladana kanapa? Bo widzialem na zdjeciu przyciski do skladania oparc z tylu, ale nie wiem czy w e36 jest otwor do zaladunku? Przewoze czesto w moim hatchbacku sprzet sportowy (deski) i zalezy mi troche na tym.

A to szpera jest potrzebna do palenia gumy i agresywnej jazdy po drogach klasy S i A?

W swoim mam podobny silnik, z tego co wiem olej typu 10W-60 przy temperaturze około 0 stopni ma już formę typu galareta, a 60 stosuje się dla silników które nie mają lekko w lato i dostają baty, pominę że akurat Castrol jest przereklamowany.

Jak byś miał blisko to bym się przejechał, bo po zdjęciach nie wygląda źle.

Jeśli wykres z hamownii jest aktualny a silnik zdrowy a buda nie rozbita to warto jechać, ale osobiście nie brałbym białej tapicerki.

Tak po prawdzie, wolałbym sam jechać do Niemic/Szwajcarii po samochód lub komuś to zlecić.

Wyciagnij z niego wszystkie dane co się da, skoro samochód ma tyle lat w pl to może miał kolizję lub coś podobnego, zostało to zgłoszone i jest w systemie.

Dla obeznancych w temacie ten samochód ma mleko na tylnej szybie?

Z tym 10W60 troszkę puściłeś bajkę. 10W60 rzeczywiście stosuje się w samochodach, które się często kręci do czerwonego pola, ale nie robi się galareta przy 0*C :lol: . Zazwyczaj są to półsyntetyki albo hydrokrakowane. Castrol nie jest u mnie w ogóle brany pod uwagę przy zmianie oleju. Ostatnie zmiany robiłem na Motulu X-Clean+ 5w40.

A jeśli chodzi o coupe to wygląda schludnie. Handlarz napisał to o czym powinien. Zadzwoń do ASO i zapytaj o historię serwisową - jak to mówią "papier wszystko przyjmie".

W sensie galareta się nie robi, może przesadziłem w określeniu, robi się taki galaretkowaty czytaj olej jest niewłaściwy krótko mówiąc, chyba że taki zalany bo jakieś uszczelniacze nie są najlepsze, trzeba zobaczyć i tyle.

Handlarz chce zarobić 10 tys na e36 :mrgreen:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ulbK8TAYOaMJ:olx.pl/oferta/bmw-e36-328i-1999r-oryginalny-m-pakiet-CID5-ID72ulZ.html+&cd=5&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

Największym mankamentem jest powłoka lakiernicza którą należałoby odświeżyć ponieważ ma kilka rys, wgniotek i odprysków, oraz naprawić uszkodzony prawy tylny róg błotnika który jest widoczny na zdjęciach. Jedynym niedziałającym elementem w bmw jest prawe oparcie siedzenia które się nie otwiera

794-303-200 - nr do poprzedniego właściciela, dzwoń pewnie powie Ci wszystko o aucie bo przecież juz go sprzedał

Dzieki chlopaki za info, szczegolnie koledze Bronx_I. Szkoda ze nie szukalem jak sprzedawal poprzedni wlasciciel, za 12k to bym bral od razu.

Odpuszczam i szukam dalej, albo cos sie trafi albo faktycznie trzeba bedzie na Zachod pojechac.

Temat do zamkniecia.

• Zasłużeni forumowicze
Oj tam do zamknięcia. Zadzwonił do poprzedniego właściciela dowiedzieć się co trzeba, po czym dzwon do handlarzyny i targuj. Powiedz mu ze go bóg opuścił z cena i targuj. Bo zarobić 10 klocków ma e36 to juz hardcore z jego strony :mrgreen:

🙃🙃

• 5 tygodni później...
Olej niewłaściwy powinien być raczej jakiś 0/5-W40 60 wskazywała by na lato, palenie gum i tor.

Pojedziesz 700km stracisz z 2 dni i sporo kasy a przy małej dozie pecha wrócisz z niczym ja bym się mocno zastanowił i męczył sprzedawce o dokłądne fotki wszystkiego co się da.

Wg mnie 10w60 to nie jest wada - tylko wielka zaleta ze ktos zalewał tym ten silnik.

99% upalaczy e36 jezdzi na 10w40, a w najlepszym wypadku 5w40.

Nie sądze zeby ktos upalał te auto, uzywał w sporcie nawet amatorsko. Bez szpery, z fabrycznym zawieszeniem te auto sie do tego nie nadaje zupełnie. Może własciciel lubi jezdzic szybko autostradowo?

Tak czy inaczej wg mnie 10W60 w przypadku tego auta to zaleta nie wada.

I wiecie o czym jeszcze swiadczy? Ze silnik nie bierze oleju, bo to bardzo drogi olej. Nikt by nie kupowal takiego na dolewki.

Gdybym szukał 328i juz po tą bym jechał...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

I wiecie o czym jeszcze swiadczy? Ze silnik nie bierze oleju, bo to bardzo drogi olej. Nikt by nie kupowal takiego na dolewki.

z tym 'bardzo drogim' to Cię troszkę poniosło (130-150zł za bańkę)...poza tym nie ma możliwości żeby zweryfikować czym jest zalany silnik, w świecie handlarzy to że ktoś ma przywieszkę castrola 10w60 o niczym nie świadczy. poza tym producent nie przewidział tej lepkości do tego motoru, więc to mocno dyskusyjna kwestja czy on taki dobry.

freude am fahren / fuck downsizing

Nie wiem ile kosztuje Castrol 10w60. 130zł? jakos mało...

Millers 10w60 płacę 350zł za banke 5 litrów.

A do silnika M52 wchodzi ok 7 litrów jak pamiętam....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...