Skocz do zawartości

spalanie automatycznej skrzyni biegow 2.0 diesel 150 koni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam powie mi ktoś o spalaniu silnika 2.0 diesel 150 koni w bmw e46 w automacie bo z tego co wyliczylem wychodzi mi to srednio 8 litrow czy to duzo jak na ten silnik? Chcialbym poznac wasze opinie z doswiadczen
Opublikowano

Powiem tak, spodziewałem się mniejszego spalania.

Do pracy mam w jedną stronę 7 km - spalanie wychodzi 9-10. Nie pałuję zimnego auta, ale też nie jeżdżę z "nóżki na nóżkę". W trasie ciężko mi zejść poniżej 7/100 (chociaż komp bezczelnie pokazuje ok 5 ) ale też nie jest to jazda emerycka do 90km/h. Aha mam Touringa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja do roboty mam 5km. Też go jakoś nie męcze, ale i wolno nie jezdze. Tak do 3000 obr/min. To pali koło 10 litrów. Na trasie to zależy jak jadę. Jak kierowca BMW czyli do 160-170km/h to na 750-800 km starczy. Jak do 130km/h to koło 950km-1000km. Ogólnie ten automat jest mało oszczędny, w porównaniu z nowszymi modelami.
Opublikowano
Niestety musimy drogo płacić za komfort jazdy automatem. Zauważyłem ,ze dużo zależy od temperatury zewnetrznej. Cztery kolejne tankowania pod korek, przejechane około 600 km i wyniki: 7,9; 7,9 zanotowane jesienia , teraz gdy mamy około "zera" jest 9,1; 9,2. Dojazdy do pracy 13 km w jedna stronę plus pare km. po mieście i raczej spokojna jazda. Wniosek: ten typ tak pali.