Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Klubowiczów !

Posiadam BMW E91 2006 sprowadzone z USA, chciałbym się dowiedzieć jaki rezystor należy wlutować w kable od klemy pirotechnicznej żeby nie pojawiał się bład CC-ID 97. Z góry dziękuje za pomoc !

Opublikowano
Kup klemę, to dla własnego i czyjegoś bezpieczeństwa. Po co takie kombinacje, czy naprawdę to taki wielki wydatek?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Za radą kolegów z forum, przeanalizowałem jeszcze raz cały temat. Sprostuje trochę całą sytuację. Na dobrą sprawę to klema pirotechniczna w moim aucie jest sprawna, problem tkwi w uciętej wtyczce do tej klemy, której nie mogę nigdzie dostać. Kabel który ma być podłączony do klemy jest koloru niebiesko-brązowego, chyba że się mylę ? Brakuje mi jedynie tej wtyczki. Zwracam się z pytaniem, czy ten niebiesko-brązowy przewód jest od klemy pirotechnicznej i czy ktoś z tu obecnych może mi pomóc w kupieniu takiej wtyczki ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jest tak , kupiłem klemę pirotechniczna razem z wtyczką, tylko jest mały problem. Z auta wychodzą kabelki niebieski i brązowy, a kabelki od wtyczki maja kolor czarny i żółty, w jakiej kombinacji trzeba je zlutować żeby nic nie zepsuć. Jest ktoś w stanie mi pomóc ?
Opublikowano
Witam, jest tak , kupiłem klemę pirotechniczna razem z wtyczką, tylko jest mały problem. Z auta wychodzą kabelki niebieski i brązowy, a kabelki od wtyczki maja kolor czarny i żółty, w jakiej kombinacji trzeba je zlutować żeby nic nie zepsuć. Jest ktoś w stanie mi pomóc ?

Mam gdzies taka kleme na chacie, jesli dobrze pamietam wtyczka z czarno-zoltym kabelkiem jeszcze w niej jest.

Jesli masz wtyczke mozesz ja wypiac i otworzyc. W ten sposob mozesz przelozyc kabelki z pinami bez lutowania. Ja tak zrobilem i wysztsko bylo git roznica u mnie taka ze zarwono w samochodzie jak i w klemie mialem kaeblki zolty i czarny (kupilem cala kleme z ucietymi kabelkami)

W sumie troche zamieszalem - u mnie bylo tak samo jak u Ciebie (znalazlem na tel stare fotki - w linku)

http://uploaded.net/file/jedcamhi

Zamienilem brazowy z czarnym a niebieski z zoltym.

Opublikowano
Witam, serdecznie dziękuję za pomoc. Właśnie wczoraj wszystko poskładałem do kupy. Czekam do poniedziałku i spróbuję u znajomego wykasować ten błąd. Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas i foto, które dużo pomogło. Dam znać co i jak z tego wyszło. Pozdro !