Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu dodam że jest to moje pierwsze bmw i nie za bardzo wiem jak wszystko działa; czy może ktoś was wie jak włączyć regulator prędkości z funckją hamowania? na umowie kupna samochodu przy opcjach jest wypisana opcja nr 544 czyli owy regulator dodatkowo pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem jest nawet (nie wiem jak mogę to nazwać :) ) ten symbol/schemat drogi z dwoma zwężającymi się pasami i poprzecznymi pasami które po włączeniu tej funkcji powinny się podświetlić, jednak za cholerę nie wiem jak mogę tę funkcje włączyć :D

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
To jest funkcja tempomatu, z lwej strony masz guziory i taki sterownik gora/dol. Przy wlaczonym tempomacie wciskanie w dol moze wlaczac hamulce.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
To jest funkcja tempomatu, z lwej strony masz guziory i taki sterownik gora/dol. Przy wlaczonym tempomacie wciskanie w dol moze wlaczac hamulce.

Ale z lewej strony na kierownicy czy jak ? czy to nie dziala tak że on samemu hamuje i zwieksza predkosc gdy zbliza się/oddala od danego pojazdu na autostrazdzie?

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie, jest tak jak kolega napisał wyżej.Obsługujesz to manualnie przyciskami tempomatu.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przecież masz to wszystko w zwykłej instrukcji twojej F25.
Opublikowano
Przecież masz to wszystko w zwykłej instrukcji twojej F25.

W instrukcji jest napisane tylko o "zwykłym" tempomacie, a mi chodzi o możliwość włączenia active cruise control, w końcu mam pomiędzy zegarami symbol acc który powinien po włączeniu się podświetlić :/ http://www.bmw.co.za/products/automobiles/3/touring/images/active_cruise_control.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano

Każdy to ma na wyświetlaczu :)

Nie każdy na wyposażeniu....

Opublikowano

rozumiem chodzi Ci o opcję S5DFA czyli aktywny tempomat z funkcją stop&go?...

...raczej da się doposażyć samochód w tą funkcję, problem polega na tym czy masz samochód fabrycznie wyposażony w kamerę KAFAS, bo jeżeli tak to looz... ...natomiast jeżeli nie masz tej kamery, to takie doposażenie będzie wymagało wymiany przedniej szyby (pod szybę kompatybilną z KAFAS).

Opublikowano
Czy kamere KAFAS maja szyby gdy ma sie asystenta swiatel drogowych. I jak tak to wystarczy tylko inny soft wgrac zeby miec rozbudowany tempomat?
Opublikowano

Jak moge dowiedziec sie jaka kamere mam i gdzie taka informacje zdobede? Czy po numerze vin ktos moze to stwierdzic?

Albo moze gdzies jest napisane na elemencie?

Opublikowano
musisz zobaczyć, czy na przedniej szybie w twoim samochodzie nad czujnikiem światła jest taki "trójkąt" z umieszczoną kamerą za szybą (taki jak w linku, który podałem, tam jest z napisem connected drive). Po VIN też to sprawdzisz bez problemu, musisz tylko spr. czy masz opcje wykorzystujące tą kamerę, np. taką opcją jest speed limit info kod S8THA.
  • 8 lat później...