Skocz do zawartości

320d Turbo jakie???

skols003

Rekomendowane odpowiedzi

Myśle nad dalszymi modami swojej e46 , wymiana turbo będzie na 1 miejscu slyszałęm ze od e60 525d bedzie dobra jakie ona ma oznaczenie i czy poradzi sobie z mocą tak do 220 250 koni? bo panowie z TC powiedzieli mi ze wtryski eu4 dadzą rade do 250 enentualnie konćówki wtryskiwaczy wymienie tylko na jakie :?: :?: no i sprzęgło jakie wsadzić by dało rade z 250końmi i momentem tak do max 500 :D macie jakieś pomysły to pisać bo niby mam te 200ps i 450komentu ale turbo juz nie trzyma doładowania na wysokich obrotach. :cry2: o swapie nawet nie myśle Edytowane przez skols003

• 1 miesiąc temu...
Zastanawiam sie na kupnem turbiny do mojego e46 rok 2004 turbo jest elektroniczne???? jakie kupić by zrobić 230 do 250koni? miałby ktos coś takiego na sprzedanie???. chodzi mi by trzymała doładowanie od góry bo autkiem chciałbym pościgac sie na1/4tu unas w okolicy sie scigają i moje e46 nie daje rady mimo przeróbek ale myśłe ze jakby miałoz 230 ps i ciagneła od góry tobyłyby jakies szanse i zabwawa, bo od dołu ciągnie a pozniej lipa, które turbo było by najlepsza opcjia? gtb1752? czy coś innego?

Na GT2056 z E60 525D zrobisz 240KM ale wiąże się to z większymi przeróbkami. Najlepiej wsadzić GTB1752 z E60 520D i na niej zrobisz ok 210KM bez żadnych przeróbek. Ja mam do sprzedania hybrydę na bazie fabrycznej i na niej wyszło 218KM

co trzeba by zrobić by wsadzić ta GT2056?? ta 1752? mnie nie bardzo ratuje bo akutalnie 200koni mam ma chce miec 230? a moment pozostanie bez zmian tylko ma od góry ciagnąc by doładnowanie było przy 3 do 4.5tys tak mniej wiecej

Ale w e90 i w e60 gt2056 jest takie samo? to jest elektroniczne turbo? bo jakie jest uu mnie elektroniczne czy podciśnieniowe :?: :?: ,bo ktos mowił mi ze w e46 z euro4 jest turbo elektroniczne????

masz sterowanie elektroniczne, nie ma gruszki, zaworka itp a elektryczny mechanizm ruszający cięgnem turbo

pod filtrem powietrza powinno byc widać jak dobrze spojrzysz :wink: , nawet bez zdejmowania osłon

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg