Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam problem z głośnością komunikatów drogowych, zawsze jak się uruchamiają ich głośność jest ustawiona na 3/4 mocy. Ściszyć mogę je tylko podczas ich odtwarzania jednak ustawiona głośność nie zostaje zapamiętana (głośność navi jak i telefonu samochód zapamiętał). W menu ustawienia nie znalazłem nigdzie dodatkowej regulacji.

Jest to bardzo irytujące i niebezpieczne. Jedziesz 150 autostradą a tu nagle huk z głośników, za pierwszym razem to mało co zawału nie dostałem :).

W Polsce komunikaty wyłączam jednak za granicą bez włączonych komunikatów navi nie ma informacji o korkach.

Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?

ASO nie bardzo wie co z tym zrobić i jak to ustawić.

Opublikowano
Mam ten sam problem. Wiozę dzieci w samochodzie, one śpią a tu nagle "huk" z głośników. Dzieci obudzone, w płacz... Nie pomaga, jest to mega irytująca opcja :/
Opublikowano
A to nie wystarczy użyć przycisku TA (czy TP bo nie pamiętam dokładnie) na panelu radia?
Opublikowano
Mam ten sam problem. Wiozę dzieci w samochodzie, one śpią a tu nagle "huk" z głośników. Dzieci obudzone, w płacz... Nie pomaga, jest to mega irytująca opcja :/

Byles z tym w ASO? Co Ci powiedzieli?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W ASO Zdunek Gdynia zglosilem problem. Pierw twierdzili, ze wystarczy zmienic oprogramowanie, po tygodniu, ze maja instrukcje co i jak nalezy wykonac. Otrzymałem instrukcje jak komunikaty drogowe powinny działać a nie co zrobic aby poprawnie dzialaly (pytanie po co mi taka instrukcja?).

Podczas wyjazdu za granice problem ujawnial sie dosc czesto wiec nakrecilem filmik co by udowodnic w serwisie, ze problem jednak istnieje. http://m.youtube.com/?#/watch?v=iO2k6vMBPng

Czy byliscie z problemem u siebie w serwisie?

Opublikowano

Ja też muszę podjechać do serwisu. W ciągu ostatnich 3 tygodni zrobiłem 4tys km w tym samochodzie i strasznie mnie to irytowało...

Jest to pierwsza opcja, którą muszę zmienić w tym samochodzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mnie też to bardzo wkurza. Walczę z tym problemem od lutego, tzn z ASO walczę, bo nic z tym nie robią i mi mówią, że TTTM. Złożyłem skargę na brak działania ASO w BMW UK. I pojawiły się konkrety... dzisiaj miałem konfrontację z technikiem. Będzie pisał do BMW UK o napisanie softu do kompa, aby wymusić możliwość ustawienia głośności komunikatu na niższym poziomie.

Jeżeli to nie przyniesie efektu to w wakacje, gdy będę w Polsce to poproszę kuzynkę o wykonanie telefonu do Centrali w Niemczech. Bo bardzo mnie wkurza ten problem z radiem :mad2:

Wcześniej miałem dwie mazdy 6 z 2003 i 2010 w obu było to można wyregulować samodzielnie.

A taki hałas jest u mnie od około 12 sek filmiku.

http://www.youtube.com/watch?v=ALoDP8rzWxc

Opublikowano
Niemcy z głośnością komunikatów od ponad miesiąca nie mogą dać sobie rady a Ty chcesz im jeszcze wrzucić regulację klimy? Nie żądajmy rzeczy niemożliwych bo ich małe motorki się przegrzeją :)
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

widzę że nic z tym nie zrobili... wciąż ten problem z głośnością TA.

A czy coś nowego w temacie słychać?

• 2 tygodnie później...