Skocz do zawartości

Akcja serwisowa 2.0d N47 rozrząd !!

Kruk

Rekomendowane odpowiedzi

Spójrz:

Być może w pracy silnika łańcuch dodaje swoje 3 grosze ale powinien być to dźwięk jednostajny na pewno nie tak wyróżniający się jak w przypadku wadliwej jego pracy na wcześniejszym filmiku.

Możesz stwierdzić jak tam u Ciebie to wygląda?

Mam pomysł kto może niech wrzuca filmik z pracą swojego N47, i porównamy prace silników. ja postaram sie nagrać jutro jakiś filmik dziisiaj niestety jestem w pracy i nie mam mozliwosci...

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

• 4 tygodnie później...

Kontynuując temat w mojej E81 wymienili tylko napinacze. Wydaje mi się, że unikają wszelką siłą wymian łańcuchów jeśli jest w jednym kawałku to wstawiają go ponownie..gość z premium areny jak zwykle niewiele wie na temat wykonanej wymiany. Odbieram w sobotę samochód zobaczymy czy dalej łańcuch słychać.

Pzdr

• 2 tygodnie później...

Moze sądownie byś coś wskórał..po dobroci raczej wątpię.

Co do samego rozrządu to różnica jest znacząca. Łańcuch i tak słychać...ale jest jakby przytłumiony. Ciekaw jestem czy bylby inny efekt gdyby wymienili tez lancuch..

nie wiem jak słychać ci ten łańcuch, ale zrozum że go będzie słychać zawsze to jest łańcuch a nie gumowy pasek. mruczeć powinien :norty:

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dostałem list od Smorawińskiego żeby zajechać na sprawdzenie rozrządu, sprawdzili (ok2h) ponoć jest dobry, choć na zimnym silniku dzwoni.

Zastanawia mnie tylko czy to nie ich wygoda że ewentualnie wymieniają sam napinacz, bo wymiana całego rozrządu to już wyjmowanie silnika

• 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Okej. To pozostało mi liczyć tylko na to że ktoś z niej skorzystał co sprawdzę po vinie tak?

w ASO sprawdzisz

Lub że ktoś zdarzył coś zrobić na własną rękę bo auto ma przejechane 213 tys km.

mógł ale może i nie musiał. Mój kuzyn ma prawie 300 tys km przejechane e90 z tym silnikiem i nie musiał i nie musi jak na razie, auto krajowe serwisowane co 15 kkm po gwarancji na oleju 5W40 C3 a to ma duże znaczenie

• 2 tygodnie później...