Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jeszcze a propos Passata. Boję się tzw. chorób wieku dziecięcego. Już słyszałem o właśnie tych nowocześnie wyglądających cyfrowych zegarach, że lubią się zaciąć, albo aktualizują się parę minut. Nowa konstrukcja zawsze podwyższa ryzyko usterek przynajmniej na początku... Niech upłynie ze 2 lata i wtedy okaże się jaki jest nowy Passat, bo wygląd to nie wszystko... chociaż muszę przyznać, że robi wrażenie...

A propos nowinek technicznych i 8 calowego ekranu w passacie...

Zobaczcie co VW wypuścił w serii 500 szt. na ulice :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego dokup gwarancje no chyba ze bedziesz jedzil 1 rok lub podnosil moc poprzez chipa . gratuluje i prosze wypisz twoje sugestie co to jest BMW porownujac to co juz miales i masz:)
Opublikowano
Z jakim motorkiem kupiłeś BMW ?

2.0d w Stieptronicu.

Modził przynajmniej na początku nie będę. Auto ma mi służyć głównie do dojazdów do pracy i podróży z 2+1 rodziną. Do zabawy po mieście mam małego wariata 360 KM jak w opisie... :D

Ciekawe czy mogę dokupić taką gwarancję, jeżeli auto jest z Niemiec, chociaż aukcja była od BMW.

Na pewno zapytam przy okazji przeglądu.

Opublikowano

Cześć alpin,

widzę, że z racji posiadania aut z dwóch stajni siedzisz na dwóch forach :)

Co do LEDów w F30 to masz w środku pełne oświetlenie (nawet w listwie drzwi podświetlające lekko podparcie rąk oraz oświetlające przyciski szyb, klamek, powyżej mocowania pasów - oczywiście opcja ambient light czy jakośtam ...) oraz na zewnątrz dodatkowo oprócz ringów i tylnej rejestracji światła tylne mijania w tej technologii (lightguide'y podświetlane LEDami podobnie jak w Audi).

W A4 dodatkowo były ładne tylne kierunki LED i STOPy, ale znowu kierunki w przodu to żarówki co było imo dziwnym posunięciem. Zarówno Audi B9 (początek przyszłego roku) jak i F30 po lifcie w tym roku będzie miało wszystko w LEDach :) oczywiście niektóre światła jak i teraz to będzie opcja ... np. światła mijania.

Opublikowano

Cześć,

428 którą jeździłem nie miała dodatkowego oświetlenia wnętrza ani podświetlanych zewnętrznych klamek, kierunki na pewno były na żarówkach (auto za 250 tys.) :evil:

Wkurzające jest to, że BMW stosuje zawsze ten sam patent, nowy model z żarówkami, robią lifta i są ledy. Tak samo było z E90 z F10.

Przynajmniej Merce mają ledy w standardzie. :cool2:

P.s

Siedzę(przeglądam)też inne fora samochodowe, mam jeszcze inne marki w gospodarstwie :wink:

Opublikowano

odpowiedź jest krótka, nie ma auta idealnego do każdego zastosowania :) .. a w kategorii radość z jazdy jak na razie oddaję prymat F30.

Ja po przesiadce z A4 B8 '12 jak na razie jestem megazadowolony, zwłaszcza z silnika 28i który pomimo wydawanych odgłosów jest bardzo efektywną szlifierką :)

Już czekam na wiosnę i nowe oponki 18" (nie ROF, które mi się nie podobają, prawdopodobnie Dunlopy Sport MAxx'y), zapowiada się dobrze.

Nowa C-klassa wygląda zacnie (piękne proporcje) ale wystarczy poczytać testy z jazdy oraz informacje nt. jakości wykończenia wnętrza to też się odechciewa. Sam nie jeździłem ale na podstawie wielu publikowanych testów zeszłej jesieni się mocno zniechęciłem. We Wrocku mieli tylko na ten czas silnik benzynowy najsłabszy więc nawet jechać mi się nie chciało. Do tego ostatnie wpadki jakościowe i liczne problemy E-klasy znajomka jakoś mnie do tej marki nie przekonują.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
N55!!! :mrgreen:
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]