Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów z forum, w mojej e87 118i 05' zbliża się wymiana tarcz przednich+ klocki + czujnik zostało mi około 2 tys do przejechania czyli niewiele. Zastanawiam się nad zakupem tarcz które są nawiercane , nacinane i lepiej wentylowane. I tu powstaje pytanie czy gra jest warta świeczki ? Czy koledzy mogą coś polecić jakie zamontować żeby fajnie hamowało.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

zamontuj to co mam u siebie ;)

ori tarcze i zaciski z 335i pasuje p&p i hamuje jak trzeba.

jesli nie chcesz zmieniać srednicy tarcz to jedz do aso i kup oryginalne tarcze to najlepsze rozwiązanie (cena/ jakość) do tego klocki osobiscie uzywam textara ale w przypadku slabych hamulców sprawdza sie zielone ebc. nacinane i nawiercane hamulce buczą przy hamowaniu.

Opublikowano
zrobia sie pieknie fioletowe i popekaja.

Też słyszałem różne opinie o zimmermanach , ale o EBC też , a założyłem EBC turbo groove 330mm i klocki EBC yellow stuff , maja już przejechane 20tyś i nie mogę narzekać hamują super :cool2:

Ps. pamiętaj o płynie hamulcowym , ja jeżdżę na Motul RBF 660 :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM