Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, jestem tu nowy. Kupiłem jakieś pół roku BMW E46 323i i wszystko było fajnie pięknie aż do zeszłego tygodnia. A mianowicie, Zaczęły się problemy z odpalaniem nie palił zawsze na dotyk i auto nie miało pełnej mocy... Postanowiłem zmienić świece, niestety nie pomogło. I było dalej na zasadzie raz odpalił dobrze i auto miało moc a jak dłużej się kręcił niestety nie było mocy. Zawsze ma auto moc jak odpalę po nocy jak jest zimne. Tydzień temu kolega sprawdzał mi płyn chłodniczy przy jakiej temperaturze zamarznie i ku naszemu zdziwieniu był z olejem. Na bagnecie od oleju delikatne ślady białej mazi. Czy może być to uszczelka pod głowicą winna? Czy jakiś podgrzewacz oleju czy coś w tym stylu? Auto nie dymi strasznie mocno jedynie jak jest zimne to dość mocno, co mam robić? Jak to zdiagnozować, co się dzieje? Komputer u elektryka nic nie pokazał specjalnego poza czujnikiem cofania. Dodam, iż czasami nawet jak auto jest rozgrzane odpali na dotyk i jest pełna moc... Co się dzieje POMOCY.
Opublikowano

Mi jak poszla uszczelka z pod głowicy , to wlasnie miałem olej w płynie chłodniczym ( jedyna roznica ze to nie było w bmw ). Na pewno olej bez powodu nie znalazł się w plynie . Samochód oddałem do majstra i po 2 dniach śmigał bardzo dobrze :)

EDIT: Czujnik chyba wyszedłbym przy podlączeniu do kompa ?

Opublikowano
Mi jak poszla uszczelka z pod głowicy , to wlasnie miałem olej w płynie chłodniczym ( jedyna roznica ze to nie było w bmw ). Na pewno olej bez powodu nie znalazł się w plynie . Samochód oddałem do majstra i po 2 dniach śmigał bardzo dobrze :)

EDIT: Czujnik chyba wyszedłbym przy podlączeniu do kompa ?

Jak miałem Vectre B jak poszła uszczelka nie szło jechać tak miał mało mocy a tutaj moc raz jest raz nie ma..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj kogoś kto ma kompa z inpa i przeanalizuje parametry podczas pracy, bo majster z uniwersalnym czymś nie pomoże niestety.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Koniecznie podłącz pod komputer, ale ja stawiam na czujnik wałka rozrządu ssący, gdyż mam te same objawy i w inpie mi go pokazuje. A co do oleju to może odma, dawno zmieniałeś?
Opublikowano
Koniecznie podłącz pod komputer, ale ja stawiam na czujnik wałka rozrządu ssący, gdyż mam te same objawy i w inpie mi go pokazuje. A co do oleju to może odma, dawno zmieniałeś?

Tez wróże czujnik wałka dolotowego