Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z e60 530d 2003r, auto nie odpala na mrozie

auto gdy postoi na mrozie 6+ godzin przestaje odpalac (przy krotszych postojach np 4 godziny nie ma najmniejszego problemu z odpaleniem)

alkumulator nowy, rozrusznik regenerowany latem, swiece+sterownik wymienione rowniez kilka miesiecy temu, podgrzewacz filtru paliwa wymieniony (pokazywal błąd)

tankowane paliwo arktyczny diesel,

po przekreceniu kluczyków pokazuje sie kontrolka podgrzewania swiec wiec wyglada to prawidłowo ale auto nie odpala (pzy krótszych postojach gdy nie ma kntrolki podgrzewania siec auto odpala)

aktualnie po podpiecu komputera nie pokzuje zadnego bledu swiec lub sterownika

jedyny blad jaki pokazuje i moglby wskazywac na problem to 004b90 DDE: rail-pressure monitoring on engine start

po odpaleniu auta przy pomocy niewiekiej ilosci samostartu problem nagle zanika, wylaczajac po minucie auto juz nie ma problemu z odpaleniem

auto po za tym zachowuje sie normalnie, po odpaleniu nie ma zadnych zauwazalnych nieprawidlowosci w dzialaniu silnika

czy opisany powyzej blad moze miec wplyw na opisywane zachowanie auta ?

czy jest mozliwosc ze to sterownik swiec pomimo ze nie pokazuj bledu tego modulu na kompie ?

moze macie inne koncpecje dot tej sytuacji ?

Z gory dziekuje za odpowiedzi bo mam spory problem

Opublikowano

witam mam chyba podobny problem -chyba

mianowicie problem z odpaleniem swiece wymienione wszystkie 6 szt sterownik zregenerowany wczoraj wymieniony akus z 90

Ah na 110Ah ... (akus przekodowany i zrobiona adaptacja)

dzis rano wchodze do auta a tu komunikat slaba bateria i nie wiem czy na to "rozladowanie " ma na to wplyw padnieta pompka od webasto??moze robi zwarcie ? dzis wyciaglem bezpiecznik od webasto zobaczymy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nawiązując do mojego problemu to po diagnozie okazało się że to 1 wtrysk wymagał wymiany, po wymianie auto odpala idealnie