Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam dziwny problem z akumulatorem(?) chyba. Otóż pojemność 60Ah. Po jeździe np. 30 minut i postoju ok. 2 h auto odpaliło bez problemu. Następnie po ok. 5 minutach jazdy i zatrzymaniu się na 15 minut auto nie chciało odpalić :/ (tak jakby akumulator rozładowany) dopiero koledzy mnie pchnęli i odpaliło. Nie raz potrafi stać całą noc rano odpali. Teraz już nawet prostownikiem nie mogę go doładować. Nie wiem czy to wina akumulatora czy może czegoś innego ? Może gdzieś prąd ucieka :/ Nie chce kasy na darmo w coś wywalić. Jakie są wasze opinie na ten temat co może być przyczyną. ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A sprawdziłeś już pobór prądu na wyłączonych wszystkich odbiornikach? Może raz coś Ci go pobiera a raz nie?
Opublikowano
Mam podobny problem :D Czasami samochód może stać 2 tygodnie pod domem i odpali na strzała, a czasami nie ma siły zakręcić. Musisz zobaczyć jaki masz pobór prądu po zamknięciu samochodu(ciągniesz 2 kabelki od aku na zewnątrz, żeby zamknąć klapę albo trzymasz paluchem zamknięcie klapy). Tylko odczekaj trochę(ok.15 minut dla pewności), bo samochód musi wejść w tryb uśpienia :)