Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na wiosne wymieniłem płyn hamulcowy DOT 4 było ok do pierwszych mrozów .Po wciśnnięciu pedału hamulca do pełnego zatrzymania trzymają jeszcze przez chwilę jak bym powoli odpuszczał pedał, o co chodzi czyżby nie odpowiedni płyn,prosze o jakąś radę .Z góry dziękuję Maciej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak na mnie zalane serwo, po czasie zardzewiało i blokuje.

U mnie tak było, że jak lekko nacisnąłem hamulec, to auto samo dociągało go do spodu.

Opublikowano
U mnie działa wręcz odwrotnie hamulce po wciśnięciu odpuszczają powoli podobnie sprzęgło po odpuszczeniu przez chwilę się ślizga jak bym trzymał nogę na pedale sprzęgła.Czy dot 4 to odpowiedni płyn ,a może jakiś inny ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij lewy filtr kabiony wraz z obudową, tam jest zbiorniczek z płynem i servo chyba też. Spradź kanaliki odpływowe, czy nie masz zatkanych. Jak zatkane to prawdopodobnie servo wodę łyknęło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kanaliki mogą być czyste, raz komuś zalało i wystarczy, wnękę mógł wyczyścić a woda w serwie została i robiła swoje.