Skocz do zawartości

2L.150KM E46 SZARPIE NA PIERWSZYM BIEGU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Problem polega na tym,że w momencie ostrego dodawania gazu na pierwszym biegu auto szarpie tak jakby dopiero uszył się jeździć i nie umiejętnie popuszczał sprzęgło.Jeśli dodaje gazu delikatnie to tego objawu nie ma.Nie pokazuje żadnych błędów,wymieniłem filtr paliwa.Wymieniłem dopiero czujnik od valvotronica(czy jak to się tam nazywa)-auto jeździ super ale pojawił się ten objaw.Wygląda tak jak by była zła mieszanka?Nie wiem,może ktoś z was miał podobny objaw?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie szarpie Ci czasem tylko wtedy, kiedy masz rezerwę paliwa? Słyszałeś o zaworku CDV? (nie wiem czy u Ciebie występuje)
Opublikowano
Nie szarpie czy pełno czy pusto.Tylko w momencie naprawdę porządnego dociśnięcia pedału gazu i tylko na 1.Robi wtedy takie "kangury"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie szarpie czy pełno czy pusto.Tylko w momencie naprawdę porządnego dociśnięcia pedału gazu i tylko na 1.Robi wtedy takie "kangury"

Gaz dociskasz ale co ze sprzęgłem? "Strzelasz" ze sprzęgła? Jak tak to zaworek CDV wyciągnij jak masz.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=157252

Opublikowano
Zrobione.Okazało się ,że nie dokręcona była rura od powietrza przy silniku krokowym.W momencie ostrego dodawania gazu silnik ustawia się delikatnie bokiem i powstawała mała szczelina którą zasysał lewe powietrze a tym samym głupiał krokowy itd.itd.Dzięki za wszystkie porady.