Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadnej sensownej oprócz zmiany samochodu. Ewentualnie swap, ale koszta są raczej wysokie. Cała usługa łącznie z robocizną ok. 6 tys. za 170km, za mocniejsze wersje 8-9 w górę.

Pozdrawiam

Opublikowano
W benzynie nie ma dużego pola manewru. Jeżeli miałbyś bawić się w swap to lepiej już moim zdaniem pobawić się w małą turbinkę ale to równa się praktycznie z wartością auta. Możesz wyciąć katalizatory i wstawić strumienice to doda parę koników bodajże przyrost 15HP. Możesz oddać auto do chipowania i zmienić mapy ale to da przyrost 5-15HP i zwiększy spalanie. Sprawdź przepływomierz może masz do wymiany.
Opublikowano
Zmiana auta nie wchodzi w gre. Myślalem ze ci mi starczy 143km ale człowiek jezdzi i sie szybko przyzwyczaja. I tak sie zastanawiałem czy nie wielkim kosztem(2tys) mozna cos zmienic.
Opublikowano

to n42 raczej silnik, myślę że będzie coś można zrobić za te 2k.

aczkolwiek w tym silniku bodajże masz wiekszy moment obrotowy niz w 320 :8)

Myslę, że te 170 kucyków to mozna wycisnąć

Opublikowano
Robienie chipu w wolnossącej benzynie to czysta strata kasy i głupota. Osiągniesz przyrost rzędu 5-10 koni maks
Opublikowano
Wycinanie katalizatorow moze tylko pogorszyc sprawe. W wolnossacym silniku wydech jest policzony z reguly dosyc optymalnie i aby poprawic a nie zepsuc trzeba wiedziec co sie robi. To jest dosc skomplikowany silnik ze wzgledu na Valvetronic ale jesli chcesz sie bawic w moc to ja bym zaczal od sprawdzenia czy aby na pewno silnik trzyma serie a pozniej standardowo, zrzucenie glowicy i porting. Generalnie na pewno taniej bedzie zmienic silnik na mocniejszy niz rzezbic w tym bo przyrosty mocy beda niewielkie w stosunku do poniesionych kosztow.
Opublikowano
aha czyli w sumie nie opłaca sie inwestować w ten silnik lepiej fajne felgi sobie kupic :D A pytanie jeszcze jedno a zeby jakis fajny wydech załozyc zeby ładnie brzmiał nie za głosny cos polecacie ciekawego ?