Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam jeden zrzut z inpy który mnie niepokoi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a04031b1fac08221.html

wiem zara posypią się ze inpa tak ma itd. ten kto tak napisze to proszę udowodnić iz inpa tak ma i wrzucić swój skan z takimi parametrami to uwiężę ;)

Podpinałem się pod inne e60 i tam wszystko ok. Dodam że u mnie nic się nie dzieje moc wszystko ok na liczniku temperatura po wymianie egr jak osiągnie 90 to trzyma cały czas a na skanie 130 :shock:

Drugi błąd to od radia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60deb0a34c880959.html

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
A w silniku nie masz bledów? Wygląda jak uszkodzone czujniki temperatury i coś z przepływomierzem, ale radziłbym sprawdzić błędy w DDE

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
A w silniku nie masz bledów? Wygląda jak uszkodzone czujniki temperatury i coś z przepływomierzem, ale radziłbym sprawdzić błędy w DDE

Dzięki kolego za zainteresowanie tematem.

Na silniku mam ten http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48fce7b1dfec8c4e.html

ale to jest od podgrzewacza paliwa przy filtrze bo czy odepnę kostkę czy nie to ten sam błąd i nie mogę usunąć bo mam walnięty podgrzewacz.

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
I co nikt nie wie?

Opublikowano

Witam. Miałem kiedyś podobną sytuację odnośnie temperatury tylko, inpa pokazywała około 30-40 stopni więcej. Ściągnąłem drugą z chomika i temperatura wróciła do normy. Jeśli nie próbowałeś to możesz tak zrobic , na pewno nie zaszkodzi.. oczywiście w ukrytym menu jest wszystko ok.

Niestety scana nie mam bo było to dość dawno..Pzdr

..pasja to moje życie..
Opublikowano
Dokładnie Koledzy mają rację. Przy temperaturze takiej jak ze screena płyn chłodniczy by Ci się gotował a ze zbiorniczka buchała by para. Możesz mieć trochę nowszy soft w sterowniku i dlatego INPA nie za dobrze czyta parametry. W drugim aucie może być starszy i dlatego czyta go poprawnie. Ściągnij jakąś nowszą i problem powinien się rozwiązać.
Opublikowano
Własnie problem jest ze sciaganiem bo niby płacisz na chomikuj ściągasz i okazuje się ze to badziew