Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie mam następujący problem, na zimnym silniku cos piszczy(cos jak cyk, cyk, cyk) z okolic paska od alternatora(długi pasek 5pk 2030), silnik sie nagrzewa przestaje piszczeć.Rolki, napinacz wymienione od dawna borykam sie z tym problemem, pasek gates po tygodniu zaczal piszczec, chyba dwa paski contitecha wytrzymały okolo 3-4 miesięce, teraz dla odmiany zalozylem pasek dayco, minęło 3 dni dalej to samo. Dodam ze robiłem testy z każdym paskiem gdy zaczął piszczeć, czy to mydło przyłożyłem, czy psiknąłem silikonem w sprayu-od razu problem ustępował, jak ręką odjął, ale tylko max na kilka godzin. wychodziłoby na to ze to wina paska, ale dlaczego nowy po tak krótkim czasie piszczy? Jak myślicie w czym tkwi problem, czytałem ze tylko oryginalne paski nie piszczą, wiec kupic ori czy przyczyny szukać gdzie indziej? Edytowane przez ferens
Opublikowano
Ja wymieniałem na ORI. Mechanik jak oglądał pasek zobaczył, że na pasku ORI na stronie pracującej jest pokryty takim jakby zamszem. Jak twierdził to dla wytłumienia pracy paska. Czy na paskach wymienianych w Twoim aucie był taki zamsz ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Optibelt też ma "zamsz" i nie piszczy :wink: dopisz 320d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
koło pasowe wydaje sie byc dobre, ale czy zalezne jest to od koła pasowego skoro psikne delikatnie na pasek a ten od razu przestaje piszczec?
Opublikowano
kolego nie ma "wydaje się być dobre" jest dobre albo zurzyte , przypominam pasek smiga po kole a silikon co robi -zmniejsza tarcie - sprawdz koło pasowe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś musi niszczyć te paski. Albo koło pasowe albo łożyska na alternatorze masz juz zajechane i koło od alternatora sie swobodnie nie kręci.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii