Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2: oj panowie przepraszam :)

chodzi mi o to ile jest zachodu żeby doprowadzić to do ładu i ile to jest zachodu ,czy w ogóle warto to ruszać

auto mechanicznie jest sprawne ,zawieszenie i wszystko w odpowiedniej kondycji bo sam to robiłem .....

pacjent to E 34 520i z 1994 roku

co do oleju to po prostu mam znowu wyciek spod miski olejowej ...niedawno to robiłem ale znowu jak widać leci i to nie mało,dodam że odme też wymieniałem

Opublikowano
Sam widzisz co jest podłoga, progi, ogólnie blacha a na pewno zdjęcia wszystkiego nie ukazały wiesz że dotkniesz jednego i wyjdzie dalej i dalej ruda jest okropna teraz auto trzeba rozkręcić w drobny mak wiele pracy jeżeli ogarniesz to sam wiadomo taniej no i jeżeli lubisz coś zrobić sam to i satysfakcja następnie prace blacharskie i tu zaczynają się koszty teraz czy sam czy fachowiec ale fachowiec nie pan x w stodole policz wszystko daj do wyceny zastanów się .Wyrażę swoje zdanie budżetu jakiego wymaga taki pojazd to po dołożeniu kilku tyś możesz ogarnąć coś z e46-e39 tu nie będę zachwalał ani jednej ani drugiej ponieważ każdy podejmuje decyzję sam życzę powodzenia i dobrej kalkulacji :D
Opublikowano
Sam widzisz co jest podłoga, progi, ogólnie blacha a na pewno zdjęcia wszystkiego nie ukazały wiesz że dotkniesz jednego i wyjdzie dalej i dalej ruda jest okropna teraz auto trzeba rozkręcić w drobny mak wiele pracy jeżeli ogarniesz to sam wiadomo taniej no i jeżeli lubisz coś zrobić sam to i satysfakcja następnie prace blacharskie i tu zaczynają się koszty teraz czy sam czy fachowiec ale fachowiec nie pan x w stodole policz wszystko daj do wyceny zastanów się .Wyrażę swoje zdanie budżetu jakiego wymaga taki pojazd to po dołożeniu kilku tyś możesz ogarnąć coś z e46-e39 tu nie będę zachwalał ani jednej ani drugiej ponieważ każdy podejmuje decyzję sam życzę powodzenia i dobrej kalkulacji :D

Z E46? :D Kolego żartujesz? No chyba, że takiego samego trupa :mrgreen:

Opublikowano
Nie żartuję ten samochód doprowadzić do stanu to trzeba dać tak średnio około 8 tyś z robocizną i to nie będzie szał i napisałem kilka tyś dokłada np. 6-7 więc nie mów że za 13- 15 nic nie znajdzie i nie musi to być trup Z kąd od razu ten pesymizm :D
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja po kupnie swojej e34 myślałem, że tylko progi... Pół podłogi, progi zewnętrzne i kawałek wewnętrznych jednak musiałem zrobić. Dziury w podłodze były kilka razy większe niż u ciebie. nie oddałem do blacharza bo sam chciałem to zrobić u kolegi na podnośniku i swoim migomatem. Koszt? 280zł progi, blacha na podłogę ~70 zł, pasta uszczelniająca na spawy ok 60 zł (dwie puszki), jakieś podkłady 30 zł, fluid do wpuszenia w progi-25, baranek na cała podłogę 120zł, szpachla na łączenie progów 30 zł. doliczam tez koszta załatwienia materiałów (paliwo itp) jakies tarcze do szlifierki, papiery- 100zł i malowanie progów i lakieru 150 zł (kolega pomagał) :). Jak widzisz koszta nie są ogromne. Auto trzeba rozebrać - cały środek i jak progi to trzeba zrzucić drzwi i błotniki i przedni zderzak. Auto zrobiło ok 70tys od września 2013r i nie widze żadnych oznak żeby coś sie już działo. Jak masz warunki zrób sam, tylko na spokojnie , wtedy masz pewność, że masz dobrze zrobione. Nie jeden blacharz zrobi to na odwal a koszta o wiele wiele większe. Dodam, że u mnie efekt końcowy jest bardzo zadowalający I ciszej w aucie :) Pozdrawiam
Opublikowano
Jak już byś zrobił to spawanie to na gołą blache daj podkłąd reaktywny na to akrylowy na to gume na pędzel i od wew. auta kup sobie fluidol i jedziesz całość pędzlem od zewnatrzrze to samo tylko zamiast fluidola dobra konserwacja najlepiej masa polimerowa ale nie opłaca ci się kupywać na raz pistoletu do tego a kosztuje 500zł...