Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

W sierpniu moje bmw zgasło i nie odpaliło. Po tygodniowym pobycie w warsztacie który ma niezłe opinie jak chodzi o bmw stwierdzono, że to prawdopodobnie sterownik silnika. W warsztacie auto stało tydzień oczywiście odpaliło od ręki. Do zeszłego tygodnia jeździło i nic sie nie działo. W ostatnim tygodniu podczas porotu ze świąt zjechałem z autostrady po kawe w trakcie kupowania w MCdrive auto zgasło potem zapaliło znowu zgasło po drugim odpaleniu bez problemu dojechałem na miejsce. Myślałem że to przypadek ale dzisiaj miałem podobna sytuacje w trakcie jazdy po mieście na swiatła auto zgasło odpaliło drugi raz zgasło i po drugim odpaleniu dojechałem do domu. Auto nie traci mocy chodzi równo. Mam do wymiany termostat bo nie trzyma temeratury czy to może mieć jakiś związek. Jutro tez mam wymianęfiltów itp czy zapchany filtr paliwa ma z tym związek. Boje się że to może faktycznie ten sterownik silnika. Czy ktoś miał podobne objawy i rozwiązał problem.

Opublikowano
Właśnie odebrałem auto po wymianie termostatu i wszystkich filtrów. Prosiłem żeby przepatrzyli wszystkie węże itd w silniku nic niepokojącego nie znaleźli. Mam nadzieję że nie będzie już gasł. Ale jeśli ktoś ma jakieś pomysly to proszę w dalszym ciągu o pomoc szczególnie w sprawie tego sterownika komputera gdzie za ile można to zrobić.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Trzeba zrobić diagnozę, często tak dzieje się przy błędach czujnika wałka.
Opublikowano
Dzięki za info podjadę w poniedziałek na kompa zobaczymy czy coś wyjdzie. Po wymianie filtrów i termostatu auto zachowuje sie jakby nieco lepiej i na razie nie zgaasło mam nadzieję że już nie zgaśnie.
Opublikowano

Jaki stan zbiornika był przy tych anomaliach ? Jak miałeś pod korek to też ci to występowało ?

Jak byłeś warsztacie

który ma niezłe opinie jak chodzi o bmw stwierdzono,

To Ci podali jakie błędy wystąpiły ? tz jakie nr błędu ?

Podpiąć do kompa ale z programem który jest dedykowany do BMW , sprawdzić błędy, wykasować i sie przejechać i jeszcze raz sprawdzić.

Zarejestrować parametry podczas pracy silnika i niech to ktoś dobrze zinterpretuje .

Najlepiej jak byś był przy tym , albo zamówić usługę do domu, bo w warsztacie to postoi tydzień czasu aby wymiękł klient i wszystko zaakceptował ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Paliwa było około 1/4 baku. Powiedzieli mi w warsztacie że nie pokazało żadnych błędów w pierwszej kontroli. Podobno zrobili jakąś bardziej drobiazgową analizę, która pokazała błąd wtryskiwacza. "po dokładniej analizie błędu błąd ten jednak nie wskazuje na wtrysk tylko na sterwnik silnika" to usłyszałem w warsztacie. Po odebraniu auta pojeździłem 2 dni i pojechałem do drugiego warszatu gdzie podpieli auto i nie wszyszło kompletnie nic. :(