Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wrzuciłem swoje auto tu do oceny zanim kupiłem - było że za dużo zdjęć jak na prywatnego, że długo stoi ( fakt, kosztowała tyle co średnie 330cd z allegro także to wyjasniło sprawę )

Ja oczekiwałem jak najwięcej komentarzy - złe, dobre, złośliwe, tyypowe czy nie - wszystkie ważne - na pewno bardziej obiektywne niż osoby kupującego a zawsze to jakiś sygnał jeśli akurat coś sie samemu przeoczyło.

Co do tego, ze ktoś upadł na głowę z limo na suva - no upadł - fakt że rav nie jedzie, nie wygląda, dużo pali - więcje niż bmw - a jak nie upadł, to to bmw na biedzie albo się rypie jak trzepaki na obwodnicy albo okazyjnie kupił jakiegoś walniętego - bo nic nie przemawia za zmianą na rav-kę - to nie jest typowy suv a miejski suv ( nie wkreci nikt wyprowadzki na wieś ani powiększenia rodziny bo wielkie to to nie jest ) - więcej pali, tani nie jest w utrzymianiu ale prawdopodobieństwo że nie po drzewie czy innym słupie.

Nie sprawdzałem auta w ASO, na próbnej przejażdżce podjechałem do znajomego "mechaniora" i spojrzał z grubsza - gratuluje, ja jestem ryzykant, zakładać się też lubie ale ty bijesz hazardzistów z Wielkiego Szu na głowę - oby takich więcej - wymarzony klient, czy to handlarza czy nie.

Opublikowano
nie wiem jak wy ale mam wrażenie że połowa wrzucanych aut do tego działu to robota handlarzy, którym wydaje się że jak wrzucą tu auto do oceny to znajdzie się potencjalny kupiec. Jestem zalogowany na kilku forach różnych marek ale tylko na tym jest najwięcej takich historii
Opublikowano

Część pewnie i tak, nigdy nie zakładałem że handlarze w większości to osoby rzetelnie wykształcone, przynajmniej mgr - fakt, ogłady i obycia nabywają z latami - przecież sprzedaje się różnej klienteli - często nawet grzeszą wyjątkową inteligencją a na pewno pełni są perfidii, ale myślę że naprawdę handlarz musiałby być wyjątkowym desperatą/lub podręcznikowym debilem żeby w taki sposób jak tu często w tym dziale, zadawać pytania, odpowiadać lub kierować się tym lub tamtym zakładając temat w zw z samochodem który go interesuje - choć może się mylę.

Jakiś przestój, chwila czasu, potrenowanie zagrywek i jak znalazł :)

Opublikowano
nie wiem jak wy ale mam wrażenie że połowa wrzucanych aut do tego działu to robota handlarzy, którym wydaje się że jak wrzucą tu auto do oceny to znajdzie się potencjalny kupiec. Jestem zalogowany na kilku forach różnych marek ale tylko na tym jest najwięcej takich historii

Ja też jestem zalogowany na innych forach. Jedno co sie powtarza nagminnie to auta w super cenach. To forum jest wyjątkowo aktywne sporo osób zajmujących się handlem wypowiada się praktycznie w każdym wątku. Na innych forach nie ma to miejsca w takim stopniu. Poza tym w bmw jest możliwość banalnego rozkodowania vinu, w nowszych autach Kruk wrzuci ostatni serwis i temat się rozwija. Większa chęć pomocy ze strony użytkowników tego forum.

Patrząc po tym jak przychylne są wpisy oceniających to handlarze, którzy najczęściej nie mają zbyt pewnych ofert byliby idiotami gdyby tutaj wrzucali swoje cuda. Przecież może jedno auto na stronę ma pozytywne oceny, albo i nie :D

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Ja też jestem zalogowany na innych forach. Jedno co sie powtarza nagminnie to auta w super cenach. To forum jest wyjątkowo aktywne sporo osób zajmujących się handlem wypowiada się praktycznie w każdym wątku. Na innych forach nie ma to miejsca w takim stopniu. Poza tym w bmw jest możliwość banalnego rozkodowania vinu, w nowszych autach Kruk wrzuci ostatni serwis i temat się rozwija. Większa chęć pomocy ze strony użytkowników tego forum.

Patrząc po tym jak przychylne są wpisy oceniających to handlarze, którzy najczęściej nie mają zbyt pewnych ofert byliby idiotami gdyby tutaj wrzucali swoje cuda. Przecież może jedno auto na stronę ma pozytywne oceny, albo i nie :D

Przecież tutaj żadne auto nie ma pozytywnej oceny i zauważ jedno może 1/10 osób jedzie oglądać auto i pisze o tym co zobaczyła i czy kupiła

Opublikowano

Fakt, że na innym forum innych marek byłem dawno zalogowany - to fakt że mniej się działo w temacie oceny - inni nabywcy, inne podejście - diabli wiedzą.

Ja np wiedziałem, że ktoś od kupującego w moim temacie się wypowiedział bardzo pozytywnie, co akurat mi dało do myślenia.

Co do opini - czy rzeczywiście wrzucając chcemy tylko pozytywne, jeśli wrzucamyy coś z dolnej części cenowej allegro albo max będącej w połowie ? Raczej żeby ktoś zauważył coś czego my nie widzimy - dałem przykład bo takich samochodów jest najwięcej.

Opublikowano

Pamiętam na pewno jeden przypadek, gdzie wywnioskowaliśmy, że wygląda dobrze. Może przesadziłem z tą jedną sztuką na stronę, sporo przesadziłem :mrgreen:

Pisałem wcześniej jak moje e90 tu trafiło.

@mikan

Wrzucają ludzie auta z dolnych półek cenowych, bo mają nadzieję, że wreszcie trafili na ten wymarzony, na który ich stać. To jest tych odsetek ludzi i tak lepiej myślących. Zauważ ile samochodów o wiadomej przeszłości idzie bez wizyty na żadnych forach. Ludzie pędzą po nie żeby nikt ich nie podkupił. Na wielu forach są opisy sytuacji, gdzie ludzie wpakowali kasę w błoto. Ciekawy przypadek ostatnio na Audi A5 z Garwolina za niecałe 60tyś, 3.0 TDI 2007 lub 2008r w całkiem fajnym wyposażeniu. Kupujący wrzucił już w samochód prawie 30tyś i dalej nie jest wszystko dobrze... Ilu jest takich jak on?

www.importusa.pl

Opublikowano
Fakt, że na innym forum innych marek byłem dawno zalogowany - to fakt że mniej się działo w temacie oceny - inni nabywcy, inne podejście - diabli wiedzą.

Ja np wiedziałem, że ktoś od kupującego w moim temacie się wypowiedział bardzo pozytywnie, co akurat mi dało do myślenia.

Co do opini - czy rzeczywiście wrzucając chcemy tylko pozytywne, jeśli wrzucamy coś z dolnej części cenowej allegro albo max będącej w połowie ? Raczej żeby ktoś zauważył coś czego my nie widzimy - dałem przykład bo takich samochodów jest najwięcej.

Zgadzam się z tobą, ale ile jest tych pozytywnych może z 10% Też zajmuję się sprowadzeniem aut i zawsze dla większości handlarzy największym punktem odniesienia przy zakupie auta z zagranicy jest jego cena i dla większości są to ceny zaczynających się od dolnej półki cenowej

Opublikowano

Chciałem edytować ale napiszę - ja wrzucałem żeby coś znaleziono choćby ze zdjęć, bo było ich dużo a cena i tak mimo że na polskie warunki była bardzo wysoka, to w porównaniu do wyposażenia, stanu i potwierdzonego w 95% przebiegu była zbyt niska - kolo się bujał chyba z pół roku.

Reszta oczekuje wróżb z 5 zdjęć typowych, albo jakiekolwiek potwierdzenia że mają jechać brać bo jest okazja i zaraz ktoś kupi.

Jakiekolwiek próby sensowne o ile nie zapadła klamka, że tą sztukę kupujemy a wrzucamy bo wrzucamy na odczepnego żeby sumienie w razie co był spokojne - zasługuje na pochwałę.

Bez wizyty na forach i o zgrozo - w aso jakimkolwiek czy warsztacie zamującym się bmw - oczywiście zależnie od modelu i rocznika.

zgadzam się z tobą, ale ile jest tych pozytywnych może z 10% Też zajmuję się sprowadzeniem aut i zawsze dla większości handlarzy największym punktem odniesienia przy zakupie auta z zagranicy jest jego cena i dla większości są to ceny zaczynających się od dolnej półki cenowej - z pewnymi wyjątkami ( kupowałem parę dupowozów na 3/6 miesięcy ), to ja z góry odrzucam najtańsze ogłoszenia - nie patrzę wcale, zaczynam patrzeć od połowy w górę - nieważne czy jest 5 stron ogłoszeń ( rzadkość ) czy 3 czy 1 po przefiltrowaniu.

Teraz nie pamiętam gdzie- w jakimś kraju, w przetargach państwowych oferty najtańsze i najdroższe są z góry odrzucane - nie muszę chyba wyjaśniać dlaczego - u nas wiadomo, poza dobrą kopertą kwestią cena jest najważniejsza.

Opublikowano

Przecież tutaj żadne auto nie ma pozytywnej oceny i zauważ jedno może 1/10 osób jedzie oglądać auto i pisze o tym co zobaczyła i czy kupiła

A już nikt się nie chwali, jak się sprawuje nowy zakup po kilku miesiącach. Jednemu się po prostu nie chce, a dziesięciu następnych nie ma się czym chwalić.

Opublikowano
E tam serwisują w aso płacą po kilka tysięcy na przeglądach i latają bezproblemowo,przecież to norma w Polsce.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tyle w temacie, Temat do zamknięcia! :cool2:

ale auto nadal na sprzedaż? nachalnie wpada na otomo, sama wczoraj oglądałam i ponoć aktualne??

Opublikowano

" BMW 520 E60 Elegancja Francja :)" :D :D

Wszedł właściciel, nikogo nie słuchał, auto było bez wad, sam od siebie je kupił a teraz znowu sprzedaje. Teraz znowu wrzuci ogłoszenie na łotomoto i znowu temat założy i znowu kupi. To ile w takim razie to auto będzie miało właścicieli?

Tylko po co ten temat, na sprzedaż auta dobrze to na pewno nie wpłynie :duh:

www.importusa.pl

Opublikowano
Tak "piorą" swoje samochody :D To nowa świecka tradycja, zresztą bardzo prymitywna. Już był tutaj taki jegomość, który twierdził że wszystkie wady auta ujęte w opisie przez własciciela, to wszystko nieprawda. Ręce i nogi opadają jak się czyta takie teksty.
Opublikowano
" BMW 520 E60 Elegancja Francja :)" :D :D

Wszedł właściciel, nikogo nie słuchał, auto było bez wad, sam od siebie je kupił a teraz znowu sprzedaje. Teraz znowu wrzuci ogłoszenie na łotomoto i znowu temat założy i znowu kupi. To ile w takim razie to auto będzie miało właścicieli?

Tylko po co ten temat, na sprzedaż auta dobrze to na pewno nie wpłynie :duh:

może ma schizofrenię