Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ludzie sa nienormalni :mad2: chcą toyota Rav a kupują limuzynę bmw :mad2:
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Witam, jeżeli chodzi o fotki to jedyne co mi się nie podoba to skasowanie tylnej klapy, musisz dobrze sprawdzić książkę bo z Francji jak i Belgii lubią bić rekordy w korekcie licznikow. Niech gościu zrobi ci scan książki i zadzwoń do serwisu który jest wpisany. Dowiesz się historii
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja musiałem mieć spisane oświadczenie,że właściciel wyraża zgodę na sprawdzenie historii auta w ASO.Wiele zależy od życzliwości tego,kto siedzi za biurkiem w ASO,można i bez takiego papierka.W ASO w Lublinie jest skrzynka w którą wrzuca się pieniądze ile kto może za taką "usługę".

Pisałeś o uszkodzonym pływaku-dobrze sprawdź czy to na pewno to. Sprawdź czy po rozgrzaniu silnika węże są nie popuchnięte. Wymiana zbiorniczka plus korek to wydatek ok. 300zł(nowe).Ostatnio sam wymieniałem z powodu pęknięcia.

Mi wizualnie po zdjęciach auto wydaje się ok,co innego na żywo.

Jeśli nikt nic nie pisze to chyba nie jest źle.

Opublikowano
Ludzie sa nienormalni :mad2: chcą toyota Rav a kupują limuzynę bmw :mad2:

Czemu każde auto tutaj krytykujesz i tylko to robisz na tym forum handlarzyku? Nikt ci chleba nie zabierze nie bój się... Mój kolega teraz chce się zamienić na SUV a a ma 5 starsza. Jakiś chyba nie normalny musi być. Ogarnij się gościu bo twoich pustych wpisów czytać się nie da.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Idiota pisal to ogloszenie,myslac ze zlapie idiote na te ogloszenie. :mad2:
Opublikowano
Idiota pisal to ogloszenie,myslac ze zlapie idiote na te ogloszenie. :mad2:

Może i idiota, ale co jest dziwnego w tym, że ktoś chce zamienić ten wyjątkowo brzydki i nie wysposażony egzemplarz na Suva?

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mialem na mysli zamiany.Bo zamienic mozna i na Ursusa,jak ktos chce.
Opublikowano
Dzięki za kilka rad, a co do Francuskich przebiegów, często słyszy się że są mocno kręcone, lecz czy powiedzmy 500 tyś km przejechanych autostradowo to dla owych silników coś bardzo męczącego? Wydaje mi się że zrobienie 100 tyś po mieście i czasem trasa bardziej wymęczy silnik niż takie autostrady.
Opublikowano

Wiesz to może i racja, ale chodzi o ten fakt ze jeżeli przejechat tyle km to powinien być serwisowany.

A tak jeżeli ktoś cofnie licznik to kupujesz kota w worku. Bo nie wiadomo co gdzie kiedy.

co oczywiście nie musi tyczyc się tego samochodu. Ale we Francji wcale nie ma takich fajnych autostrad:)

Opublikowano
Chodziło mi o spasowanie klapy i szczelinę między prawą stroną zderzaka a lewą. Może tak zdjęcie wygląda ale za duża różnica. Pomiędzy stronami
Opublikowano
Dzięki za kilka rad, a co do Francuskich przebiegów, często słyszy się że są mocno kręcone, lecz czy powiedzmy 500 tyś km przejechanych autostradowo to dla owych silników coś bardzo męczącego? Wydaje mi się że zrobienie 100 tyś po mieście i czasem trasa bardziej wymęczy silnik niż takie autostrady.

Juz to widze jak kupujesz bmw ktore ma na liczniku 500 tys :mad2: ty kupisz takie ktore ma realnie 650 tys ale na blacie 170 psychika jest naprawdę inna jadąc takim autem ktore ma na liczniku 170 czujemy sie jak prawuecdotartym bmw chodź realnie ma 600 ale jadac autem któremu na liczniku 500 tys cały czas mamy w głowie dylemat czy dojedziemy z punkt

Punktu A do punktu B :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Ciekawe ile osób wrzucających tutaj auta do oceny, tak naprawdę je ogląda. Ja myślę, że jest to tak znikomy procent, że nie warto się nawet zastanawiać.
Opublikowano
Ja mysle ze nawet jak komuś powiemy złe o aucie to i tak je kupi i sie nie przyzna bo tanio :cool2:
Opublikowano

Juz to widze jak kupujesz bmw ktore ma na liczniku 500 tys :mad2: ty kupisz takie ktore ma realnie 650 tys ale na blacie 170 psychika jest naprawdę inna jadąc takim autem ktore ma na liczniku 170 czujemy sie jak prawuecdotartym bmw chodź realnie ma 600 ale jadac autem któremu na liczniku 500 tys cały czas mamy w głowie dylemat czy dojedziemy z punkt

Ale kolego czytaj ze zrozumieniem. Nie jest ważne dla mnie ile jest na liczniku tylko ile ma w rzeczywistości przejechane a zarazem jak wyeksploatowany może być silnik po machnięciu 600 tyś km. A z resztą Twoje nabijanie postów głupimi komentarzami jest beznadziejne i jeśli masz nadal pisać owe bzdury których nawet nie chce się czytać, to proszę Cię nie pisz pod moim pytaniem :)

Opublikowano

Ale kolego czytaj ze zrozumieniem. Nie jest ważne dla mnie ile jest na liczniku tylko ile ma w rzeczywistości przejechane a zarazem jak wyeksploatowany może być silnik po machnięciu 600 tyś km. A z resztą Twoje nabijanie postów głupimi komentarzami jest beznadziejne i jeśli masz nadal pisać owe bzdury których nawet nie chce się czytać, to proszę Cię nie pisz pod moim pytaniem :)

Opublikowano
Bez urazy, ale zadajesz pytania na poziomie mniejszym niż gimnazjum. Trochę własnej inicjatywy i będziesz wiedział , ile ma lub mógł mieć przelatane. Poza tym jak nie chcesz słuchać co inni mają do powiedzenia, to nie wrzucaj tematów, a nie odnoś się głupimi tekstami.
Opublikowano
Ciekawe ile osób wrzucających tutaj auta do oceny, tak naprawdę je ogląda. Ja myślę, że jest to tak znikomy procent, że nie warto się nawet zastanawiać.

Masz w 100% rację, Ocena aut w tym dziale jest tak schematyczna, że wiadomo wszystko 5 postów do przodu. Wrzuca ktoś tanie autko, wychodzi kręcony przebieg, źle spasowane elementy, złe odcienie, odwrotnie założone siłowniki maski (tyle się o tym pisze, a dalej tyle samochód, gdzie zakładają je źle :p ), brak naklejek na pasach, słupkach, złe deski rozdzielcze, rozbieżności w vinie, że z Gniezna, że z Pleszewa, że z Radomia itd itp. Praktycznie zawsze można się do czegoś przyczepić i dalej drąży się temat auta wokół tej wady. Skoro wypowie się o tym tylu specjalistów to laik kupujący pomyśli, że to musi być grat i temat oleje. A jak do tego działu trafi dobre auto, wszystko wygląda OK to cena za wysoka i który idiota chciałby dać tyle za ten samochód?! :D Dobrym przykładem było moje e90, gdzie zgadza się wszystko, a mimo to zostało objechane za cenę. Jedna z tańszych ofert w kraju, patrząc na Niemcy to w ogóle nie ma co gadać, a pomimo to gościu który był poważnie zainteresowany olał temat.

Myślę, że wrzucający temat rezygnują z oglądania, bo mieli nadzieję, że trafili na idealny samochód w dobrej cenie. Takim się nie okazał, więc wierzą dalej, że kiedyś przyjdzie jeszcze ten dzień i kupią swoje cacko za pół darmo. I tak kółko się kręci i kręci. Dobrze idą samochody, gdzie handlarz spotka fana samochodów, który naczytał się gazet, zabajeruje, nawciska głupot i będzie przyrzekał, że jest tym jedynym uczciwym.

Przepraszam założyciela za offtop :)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Gratuluję, udanej eksploatacji. Mam tylko małe zapytanie jak to autko sprawdzałeś? Na ten przebieg były książki czy potwierdzenia z ASO?

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Auto posiada książki serwisowe do 2012 roku u ostatni wpis ma z przebiegiem 214 tysięcy, więc wydaje mi się żę powinno być tak jak jest. Nie sprawdzałem auta w ASO, na próbnej przejażdżce podjechałem do znajomego "mechaniora" i spojrzał z grubsza. Auto chodzi dobrze, łatwo wkręca wysokie obroty. Wszystkie systemy trakcji jak i klimatyzacji itp.. działają bez zarzutu. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.

Jedynym mankamentem jest ten pływak w zbiorniku płynu chłodniczego, lecz z czasem i to się wymieni. Jutro jadę na wymianę oleju, i wszelakich płynów. Pozdrawiam i dzięki za kilka dobrych rad.