Skocz do zawartości

nowe bmw 7 2016

Vale46

Rekomendowane odpowiedzi

Geno może miałeś jakiś bardzo wczesny egzemplarz 7. Ja zanim kupiłem moją to testowałem pięć różnych i w żadnej takich efektów trzeszczenia nie zauważyłem.

Dużo jeździłem też S500 i potwierdzam, że zawieszenie tłucze przy nierównościach poprzecznych. W 7 z kolei odradzam Executive Drive Pro bo powoduje głuche stuki na naszych drogach w mieście.

Kimi nie wiem co oznacza dla Ciebie, że prowadzenie takie sobie. Moim zdaniem to najlepiej prowadzące się BMW. Można dostroić sobie ustawienia pod siebie i mieć to co kto lubi.

5 przy nowej 7 jest ociężała, X6/5 za mało komfortowe i zbyt podatne na wiatr. Jedyna uwaga, że mogłoby jeszcze ciut ciszej w środku 7 i tu S wygrywa.

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Dobrze prowadzi się M. Poza tym elektryczne wspomaganie odbiera czucie układowi kierowniczemu. To prawdziwa wada dzisiejszych bmw. Nawet tych ze znaczkiem M.

W opcjach 7 jest jest dodatkowe oszklenie co z pewnością pomaga ale taką wersją nie jeździłem.

X6 nawet z zawieszeniem Professional buja. Tak nie było w poprzedniej.

Poprzyczepiałbym się do skrzyni biegów ZF. Problem z szarpaniem w niektórych sytuacjach np. zwolnienie i przyspieszenie przykładowo przy dojeżdżaniu do świateł. I można by tak długo.

to trzeszczenie elementow skorzanych nie zawsze wystepuje, zalezy od roznicy temperatur.

Ostatnio G11 jezdzi jak psow.

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle

to trzeszczenie elementow skorzanych nie zawsze wystepuje, zalezy od roznicy temperatur.

Ostatnio G11 jezdzi jak psow.

Jest sposób żeby się tego pozbyć ? Tylko w bmw tak mam.

jak nic nie skutkuje to kupic inne auto.

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle

• Zasłużeni forumowicze
temat stary jak świat, trzeba nakleić taśmę teflonową i po temacie ale i tak nikt z was nie naklei bo powiecie że w aucie za pół bańki to obciach :wink:

Tak po prostu ? Ale jak to będzie wyglądało - masakra. Gdzieś spotkałem poradę, że trzeba wyczyścić wnękę drzwi gdzie chowa się szyba. Jak delikatnie opuszczam szybę to nie skrzeczy ale wtedy pęd powietrza słychać. Tylko czekać jak za trzy lata skóry będą trzeszczeć. Chyba to ostatnie BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Tak po prostu ? Ale jak to będzie wyglądało - masakra. Gdzieś spotkałem poradę, że trzeba wyczyścić wnękę drzwi gdzie chowa się szyba. Jak delikatnie opuszczam szybę to nie skrzeczy ale wtedy pęd powietrza słychać. Tylko czekać jak za trzy lata skóry będą trzeszczeć. Chyba to ostatnie BMW.

to fakt nic nie zrobili z tym tematem od 20 lat Audi np. ma tym miejscu listwy teflonowe

• Zasłużeni forumowicze
...to zalezy jaki model - owszem seria 5 co 2 model trzeszczy i byłem przygotowany na trzeszczenie gdy kupowałem M3 - bo twarde zawieszenie zrobi swoje a tu miłe rozczarowanie po 25 tys nic nie trzeszczy. seria 2 tez wolna od wad :) mimo tego BMW powinni się uczyć od Audi jak sie stosuje materiały

Dlaczego BMW taką tandetę odstawia ?

Napisz do zarządu BMW :roll:

Wrzuć może wreszcie jakieś zdjęcia, filmik. Forum służy rozwiązywaniu problemów a nie wywalaniu nic nie wnoszących do dyskusji frustracji. Nic tylko narzekasz :duh:

Idealnych samochodów nie ma, nie było i nie będzie. Zycie też nie jest idealne.

Mam wrażenie, że co raz więcej trollowania na tym forum :?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...