Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj zaświeciła mi się kontrolka z komunikatem słabej baterii w pilocie. Sprawa jest o tyle dziwna że pilot działa ok. Łapie z daleka. Auto bez komfortowego palenia. Dzień wcześniej wyjmowałem kilka bezpieczników szukając w celu namierzenia bezpiecznika od wycieraczki. Czy to mogło coś namieszać? Drugiego klucza nie mam aktualnie przy sobie bo jestem na urlopie. Może wie ktoś z was gdzie szukać przyczyny. Ładowanie padło czy dziwnym trafem aku w pilocie? Jaki numer bezpiecznika od tego ładowania jest?
Bardzo Miły Wóz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pojezdzij trochę i zobacz czy zacznie lądować. Pilot by sie z dnia na dzień nie rozładował wiedz jest to raczej akumulatorek a bezpiecznika konkretnie do lądowania chyba nie ma tylko ten od stacyjki ale sprawdzę. Który rocznik masz?

A co z wycieraczka?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Wycieraczka nadal nie działa. Jestem ciągle na etapie szukania usterki. Co do klucza to zrobiłem na nim ostatnio trasę 1000km i było ok. Po prostu w czasie wyjmowania bezpieczników coś musiało się uwalić. Tylko co? Klucza nie było wtedy w stacyjce więc podejrzewam że z kluczem wszystko ok. Co mogło jeszcze paść? Ładowarka indukcyjna? Jakiś przekaźnik? Model e61 rok 2006. Dobrze byłoby gdybym wiedział numer bezpiecznika od ładowarki indukcyjnej. A może mrozy coś mają wspólnego, bo w nocy miałem -15 stopni i ledwo odpaliłem auto? Długo kręcił rozrusznik.
Bardzo Miły Wóz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Że długo kręci to mogą być świece albo sterowniki, do ustalenia na kompie.

To że jechałeś 1000km nie musi znaczyć ze bateria się naładowała, jak akumulatorek nie ładuje to i długa trasa mu nie pomoże, po prostu nie trzyma napięcia.

Edytowane przez speed1211

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Świece niedogrzane były. A aku najpewniej skopalo się po mojej ingerencji w bezpieczniki i raczej tu leży przyczyna. Czekam na podpowiedź z tym numerem bezpiecznika od ładowarki indukcyjnej.
Bardzo Miły Wóz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie znalazem zadnego bezpiecznika odpowiadajacego za indukcje ale z tego co znalazlem bateria jest ladowana przez okragla antene w stacyjce zczytujaca dane klucza, po wsadzeniu kluczyka w stacyjce antena wysyla napiecie do klucza wiedz jest to polaczane przez CAS-a

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
A ten CAS to niby co bo w tym temacie zielony jestem? Jakby ze stacyjka była lipa to chyba auto by nie odpalalo? Czy się mylę? A ta antena indukcyjna może się skończyć?
Bardzo Miły Wóz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Antena nie może się kończyć bo samochodu byś nie odpalil. Ona musi wysyłać napięcie żeby zczytac kod z pestki w kluczyki. Kod jest wysyłany do CAS-a a później sterowników silnika.

Myślę że jedyne, jeśli nie ten akumulatorek to może komp zapamiętuje naładowane pilota a Ty skasowałaś pamięć przez wyciągnięcie bezpiecznika ale to tylko teoria :D

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/immobilizer%20Key_zpsuplsqocf.jpg

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/IMG_20140305_231737_zps7to9jqlc.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
No i dzisiaj niespodzianka. Wsiadam rano do auta i nie ma komunikatu o ładowaniu klucza. Zrobiłem 30 km i jest ok. Jak to możliwe że samo się naprawiło? Pewnie problem niebawem powróci. Muszę zobaczyć na drugim kluczu.
Bardzo Miły Wóz