Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co za różnica czy ktoś ma e39 e36 e90 do tego czy ma na części czy nie? Ja mam pełnoletnie auto ale zawsze trzymam kasę by utrzymać auto. Jeśli nie dajesz rady utrzymać to je teraz sprzedaj póki jeździ bo jaki sens jest cała wypłatę dawać na auto jeździć kilka tyg i znowu postój?
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
coś powiem ale szczerze bez żartów

jakim bym autem nie jechał w nocy... raz na ruski rok przeskoczy zając...

a bmw wczoraj np...jadę po pewnej wsi.. 60km/h a tu pies wyleciał..ja od razu hamulec abs zadziałał ale na szczęście pies nie stał nieruchomo tylko leciał cały czas jak bym go gonił :mrgreen: i udało się nie uderzyć...

wracam do domu.. jadę na długich a zając już sobie czyhał ...nie wyleciał ale na poboczu był.. i teraz co najgorsze..godzina około 1 w nocy..i lecę dość ruchliwa trasa...tylko,że przez 0,5km lasy non stop.. a jechałem na 5 biegu 85km/h ciągle i jadę i na chwilę zredukowałem do 4 biegu i mam but dać..ale dałem długie światła na chwilę A TUTAJ? SARNA O MAŁO CO NA DROGĘ NIE WESZŁA :mad2: :mad2: :mad2:aż cały blady się zrobiłem i ręce mi dygotały od tej pory jechałem z głową przy szybie do samego do domu..i to nie jeden przypadek..jak pierwszy raz uruchomiłem auto..i pojechałem nim trasę 100km to dwie sarny też przeleciały..ale było je widać no z daleka więc lajt..

nie wiem co to jest grane

Stachu myślę, że to rodzina tej sarny co ją załatwiłeś..chcą się zemścić, ale przechytrz je..celuj między oczy i otwieraj budę z dziczyzną, będzie na dwumasę :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

albo zainwestuj w orurowanie na przód. Przy okazji możesz na progi.

Masz chromy czy czarne wykończenie wnętrza? Żeby głupio to nie wyglądało. Zrób czarną nerkę i wykończenie i czarne orurowanie i będzie git.

Opublikowano
coś powiem ale szczerze bez żartów

jakim bym autem nie jechał w nocy... raz na ruski rok przeskoczy zając...

a bmw wczoraj np...jadę po pewnej wsi.. 60km/h a tu pies wyleciał..ja od razu hamulec abs zadziałał ale na szczęście pies nie stał nieruchomo tylko leciał cały czas jak bym go gonił :mrgreen: i udało się nie uderzyć...

wracam do domu.. jadę na długich a zając już sobie czyhał ...nie wyleciał ale na poboczu był.. i teraz co najgorsze..godzina około 1 w nocy..i lecę dość ruchliwa trasa...tylko,że przez 0,5km lasy non stop.. a jechałem na 5 biegu 85km/h ciągle i jadę i na chwilę zredukowałem do 4 biegu i mam but dać..ale dałem długie światła na chwilę A TUTAJ? SARNA O MAŁO CO NA DROGĘ NIE WESZŁA :mad2: :mad2: :mad2:aż cały blady się zrobiłem i ręce mi dygotały od tej pory jechałem z głową przy szybie do samego do domu..i to nie jeden przypadek..jak pierwszy raz uruchomiłem auto..i pojechałem nim trasę 100km to dwie sarny też przeleciały..ale było je widać no z daleka więc lajt..

nie wiem co to jest grane

Stachu myślę, że to rodzina tej sarny co ją załatwiłeś..chcą się zemścić, ale przechytrz je..celuj między oczy i otwieraj budę z dziczyzną, będzie na dwumasę :cool2:

Maniek myślisz,że ja sobie żartuje z tym,ze jak jechałem i sarna była na poboczu??

Opublikowano
tzn słychać tylko grzechotanie przy wciskaniu sprzęgła do połowy... w tamtą zimę było okej..autem odkąd kupiłem dużo nie zrobiłem bo 6tys km i w tą zimę jak odpaliłem i dzisiaj też a na dworze +3stp..... po uruchomieniu silnika po około 1 minucie coś wali pod spodem z okolic skrzyni biegów...tzn...wali 10 sekund ustaje...i znów i tak przez jakiś czas raptem ogólnie może 10minut potem to ustaje... i już nie słychać żadnego stukania grzechotanie dalej słychać...ale stukania nie..jadąc auto nie szarpie mi...nie trzesie podczas jazdy...na postoju owszem wibracje czuć(lewarek lata dość mocno)przy gaszeniu też zdrowo telepnie budą(koło pasowe nowe corteco wymieniłem)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I co???

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Bez zrzucenia skrzyni będzie to tylko gdy gdybanie

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

to czemu potem nie stuka już wcale??

przejechałem się teraz taki test... 1 biegi puszczam gaz czy auto płynnie bedzie jechało czy nie->płynnie jedzie to samo z drugim biegiem i też płynnie jedzie->szarpania nie ma podczas zmiany biegów...

Opublikowano
jutro jadę do mechanika by osłuchał tak 5 razy oko co to jest...jeśli powie dwumasa to spytam czy można jezdzić na tym skoro na ciepłym wszystko okej jest..elegancko sie jezdzi itp...bo jeśli chodzi o wymianę to dopiero w czerwcu... ja i tak nie robię tras dużych 100km tygodniowo...a jeśli każe nie jezdzić to do czerwca auto postoi sobie jedynie przepalać co jakis czas
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to czemu potem nie stuka już wcale??

Ponieważ Staszku Twoje auto jest wyjątkowe i nieobliczalne :lol: nie ma to jak opinia Twojego mechanika :duh: sprzedaj to biedne e46, za to co dostaniesz załóż gaz do cienkasa i może kobita wróci :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
łatwo sie mówi sprzedaj... 21dałem za nie... a 11włożone jest.. czyli 32tys... ja to mówiłem jeszcze przed kolizją sprzedać to... ale w domu,że nie bo tyle kasy włożone że nie ma za bardzo pola manewru... i co teraz sprzedam...za grosze ktoś zrobi dwumasę i będzie śmigał..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samo życie Stanisławie, samo życie. Co będzie jak zawieszenie zacznie się sypać..jest od helmuta, więc na 100% jeszcze ori, będzie się rozkładać i pójdziesz z torbami :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

witam

skoro jeżdzisz mało to po co kupowałes dyzia trzeba było benzin zapodać a za te 11 tysi co wsadziłeś to bys na hawaje poleciał :norty:

Opublikowano
no to powiem ci trafiłeś sztuke jeszcze za tą cenę jeszcze włożysz 10 i będzie git :nienie: nie to żebym był złośliwy ale jak do sprzegła i dwumasy dojdzie zawias to gdzieś tyle wyjdzie
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

PANOWIE JAKIŚ CUD SIĘ STAŁ :D :D :D

Otóż czy -5 czy +5 po odpaleniu zimnego silnika był po 10 sekundach stukot tak jak napisałem na pierwszej stronie jak wciskało się sprzegło przestawało(wystarczyło tylko dotknąć lekko sprzęgła i ustawało) aha i od zakupu zawsze przy gaszeniu zdrowo rzucało budą tzn.. gaszę i w środku czuje jak trochę telepnie na prawo i lewo a od wczoraj...uruchamiam auto chodzi na wolnych obrotach temperatura +2stp i cisza...żadnego stukotania... dzisiaj to samo(a dodam stukało już od 1.5mc) non stop co dzien... a teraz jakie JAJA... gasze silnik...a on gaśnie jak bym klapę gaszącą miał... prawie 0 zarzucenia silnikiem :shock:

i co dziwne...to grzechotanie na pół sprzęgle zmalalo o połowę..... :shock:

Opublikowano
PANOWIE JAKIŚ CUD SIĘ STAŁ :D :D :D

Otóż czy -5 czy +5 po odpaleniu zimnego silnika był po 10 sekundach stukot tak jak napisałem na pierwszej stronie jak wciskało się sprzegło przestawało(wystarczyło tylko dotknąć lekko sprzęgła i ustawało) aha i od zakupu zawsze przy gaszeniu zdrowo rzucało budą tzn.. gaszę i w środku czuje jak trochę telepnie na prawo i lewo a od wczoraj...uruchamiam auto chodzi na wolnych obrotach temperatura +2stp i cisza...żadnego stukotania... dzisiaj to samo(a dodam stukało już od 1.5mc) non stop co dzien... a teraz jakie JAJA... gasze silnik...a on gaśnie jak bym klapę gaszącą miał... prawie 0 zarzucenia silnikiem :shock:

i co dziwne...to grzechotanie na pół sprzęgle zmalalo o połowę..... :shock:

Aha, nie wiem gdzie mieszkasz ale w moich stronach takie rzeczy się same nie naprawiają.. Miałem przygodę z dwumasem w poprzednim samochodzie i z "kończącym się" sprzęgłem jeździłem rok czasu. Był miesiąc, że nie trzęsło, tak jak Ty opisujesz silnikiem nie zarzuca. Jeden miesiąc jest taki drugi taki ale jednym słowem rozwiewając Twoje nadzieje na ten "cud" muszę Ci powiedzieć, że raczej z biegiem czasu w lepszym stanie nie będzie tylko w gorszym. To Cię nie ominie więc albo pogoń auto gdzieś daleko póki objawy są znikome jeśli nie chcesz inwestować więcej kasy (bo tak jak przedmówcy mówili, to nie są tanie rzeczy) albo wrzucaj do skarbonki codziennie po 11 zł przez cały rok i jeśli tyle Ci sprzęgło wytrzyma to je naprawisz :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam, że ktoś zlitował się Staszku nad Tobą oraz Twoim problemem i wymienił Ci w nocy :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha, nie wiem gdzie mieszkasz ale w moich stronach takie rzeczy się same nie naprawiają..

Staszek mieszka w Busku, a przynajmniej tak twierdzi na innym forum :-) Mi się samo naprawiło otwieranie klapy z przycisku na bagażniku, to może coś tu u nas w Świętokrzyskim jest na rzeczy :lol:

Opublikowano

staszku a jestes po kąpieli ?

bo moze zwyczajnie czas umyć uszy ;) :norty:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak, sobota przed nami dopiero :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL