Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam takie pytanie odkąd kupiłem auto mam tak,że jak nacisnę sprzęgło..to w połowie słychać takie ''GRZECHOTANIE'' jak docisnę nic cisza...sprzęgło nie wibruje...autem nie szarpie przy ruszaniu czy to zimny czy ciepły... sprzęgło się nie ślizga...

a objaw jest następujący jak uruchomię auto w temperaturach minusowych np dzisiaj -5stp to po jakimś czasie np minucie jakiś stukot spod podwozia wydostaje się jak by z okolic skrzyni biegów... z początku myślałem jakaś pompka wody może ta koło podgrzewacza się zacina...itp

ALE jak stuka i nacisnę sprzęgło... KONIEC STUKANIA...puszcze i po 10 sekundach znów..jak silnik się nagrzeje..tzn z 60stp...koniec stukania... i nawet jak zostawię po jezdzie auto tak,że silnik się wystudzi... i uruchomię to też nie ma żadnego stukania już...

jak są temperatury dodatnie to wogule to nie występuje...

Edytowane przez slavers
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klasyczny temat Staszka, czyli bez pytania :mrgreen: łączymy się w bólu :cry: podaj konto to zrobimy zrzutę na audi a4 b5 :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Do naprawy tego potrzebne Ci będzie:

-Kilka worków betonu

-Piasek

-Żwir

-Woda

Robisz w odpowiednich proporcjach i zalewasz aż pod dach. Efekt? Spokój z autem na zawsze:)

Opublikowano

przed sarną robiłeś identyczne tematy, jedyna roznica z innego konta ;)

diagnoza była podana, dwumas + sprzeglo

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
to dla czego jak są temperatury na plusie tzn +6 i w górę nic nie stuka? a jak tylko na minusie to stuka? dodam nie stuka to długo... po uruchomieniu silnika koło maks nie całych 10minut.. ale nie non stop przerwami...
Opublikowano

z grzechotaniem do było wiadomo juz przy zakupie..że łozysko oporowe albo dwumasa.. ale po kolizji z sarna która wyniesła mnie prawie 7tys zł teraz w styczniu trzeba OC do tego nie miałem nigdy AC bo szkoda kasy było ale teraz trzeba wziąśc.. pod koniec stycznia olej+filtr oleju to nie mam tak,żeby sobie 2300wyłozyć.. i robić nowe sprzęgło i dwumase..do tego teraz aku nowy..podgrzewacz..świeca zarowa wypadła.. i na domiar tego TV kineskopowy wreszscie siadł i nowy samsung za 1300zł trza było kupic :mad2:

gdyby nie kolizja to od ręki bym mógł dwumase robić.. a tak to.. jak zacznie stukać non stop...to koniec jazdy pewnie na jakieś 4,5mc do póki tak stuka na 10min... i to w miarę delikatnie to jeszcze kij..szarpać nie szarpie autem wogule..sprzęgło się nie ślizga..

Opublikowano

Przy twojej ilości kilometrów to swobodnie do lata przetrzymasz .

Inna sprawa po co Ci TV ? przecież Ty ciągle w auto patrzysz ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Racja Stachu nie wymieniaj, nie bądź głupi, pęknie wał i zaoszczędzisz na betonie :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

daj maniuś $$ to wymienię..

Ty myślisz,że kasa z nieba chyba leci..

przed kolizją z sarną rzeczy po kupnie auta filtry oleje,tarcze hamulcowe klocki,zaworki podciśnienia itp około 2500mnie wyniesło potem kolizja łacznie z blacharzem w 7tys się zamknąłem.. teraz OC w styczniu pewnie z 950zł + AC więc plus minus 1700/1800zł zapłacę.. pod koniec stycznia olej.. 6l oleju motul+filtr oleju+filtr powietrza 300zł ni ma.Teraz aku 350..podgrzewacz 180... regernacja alternatora 100zł...drugi altek z alledrogo 180... tv-1300zł...

jedno jest pewne..jak przetoczy się do lata to okej.. dwumase się zrobi.. ale jak zacznie walić głośniej..to auto sobie z 4mc postoi za nim będzie kasa

ale nie ma co się rozczulać...pytanie jest takie...

czy jeśli odpalę auto i tylko na zimnym stuka...a nie szarpie nic...sprzęgło itp wszystko okej działa...to czy można tak jeszcze jezdzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pisałem podaj konto to zrobimy zrzutę na b5, ale nie podałeś :?

Odnośnie pytania: nie można, trzeba było tv na raty brać i kasa by była.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Staszek pyta

czy jeśli odpalę auto i tylko na zimnym stuka...a nie szarpie nic...sprzęgło itp wszystko okej działa...to czy można tak jeszcze jezdzić?

Jak sie fachowca o to zapytasz to zawsze jest jednoznaczna odpowiedz że nie można tak jeździć ale jak się popytasz tych co wymieniali dwumasę jak długo od pierwszych objawów jeździli ? to się okazuje że jeździli długo bo sobie nie zdawali sprawy że to dwumasa .

Sam się musisz zdecydować czy jeździć z duszą na ramieniu czy spać spokojnie.

Poszukaj tego tematu na twoim starym Forum VW to tam na ten temat jest na potęgę bo sie ludziska szczypią przed wymianą.

..........................................................................................

Opublikowano
Jak nie stać kogoś na BMW to niech vw jeździ. Też mam kumpla co się napala i kupuje auto na styk a jak coś padnie a nie raz tak było to kasę ode mnie pożycza... Ale moim idolem (sarkazm) był kolega z pracy co kupił mercedesa żeby sąsiadowi gól skakał i zaczęło cieknąc z pompy i z wtrysku to pomalował bo miał rysy a "cieknąc se może" :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
Pewnie, że można. Ale ryzyko że pęknie wał zawsze jakieś jest. To aż tak krucho że nie masz na dwumasę? To nie w sumie taki majątek.

dwumasa 1200zł..sprzęgło luk 700zł... olej do skrzyni pewnie 100zł...mamy 2000tys mechanik za wymianę około 300zł 2300 nikt nie wyczaruje..

Opublikowano
Jak nie stać kogoś na BMW to niech vw jeździ. Też mam kumpla co się napala i kupuje auto na styk a jak coś padnie a nie raz tak było to kasę ode mnie pożycza... Ale moim idolem (sarkazm) był kolega z pracy co kupił mercedesa żeby sąsiadowi gól skakał i zaczęło cieknąc z pompy i z wtrysku to pomalował bo miał rysy a "cieknąc se może" :duh: :duh: :duh:

słuchaj tu nie chodzi o to,że kogoś nei stać...tylko,ze kolizja wyskoczyła i ani grosza nie dostałem...tylko z własnej kasy musiałem 7tys wyłożyć na naprawę i teraz też wydatki..odkuć się tak szybko nie bedzie,żebym miał luzne 2300

widzę w podpisie masz e90 to co to na Ciebie 2300na dwumasę :norty:

Opublikowano
Staszek to ma na tyle dobrze że na co dzień auto mu nie potrzebne i może postawić na kołkach na kilka miesięcy aż uzbiera kasę , przez co się z obejdzie bez pożyczania kasy.

Opublikowano
Staszek to ma na tyle dobrze że na co dzień auto mu nie potrzebne i może postawić na kołkach na kilka miesięcy aż uzbiera kasę , przez co się z obejdzie bez pożyczania kasy.

ja mam dwa jedno e46 drugi seicento.Ogólnie ja e46 tras nie trzaskam..jak miałem a4 było to moje pierwsze auto...pierwsze jazdy itp to za 2 lata 135tys km zrobiłem a4.. a teraz to co..w zimę...2 razy w tygodniu trasa po 25km w jedną stronę... raz w miesiacu lub raz na 3tyg trasa 100-200km

Opublikowano

Inna sprawa to handlarze wkładają używki , komplet za 500zl i nowy nabywca na tym śmiga i śmiga.

W używkach no należy potrafić dobrze ocenić stan zużycia i jak nie jest zgodnie z opisem to nie odbierać przesyłki.

Opublikowano
AC się nie przejmuj, do ponad 10 letniego auta nie oferują - już zaoszczędziłeś kilkaset PLN na części :D

Oferują oferują i wbrew pozorom nie jest aż takie drogie.

Opublikowano (edytowane)

coś powiem ale szczerze bez żartów

jakim bym autem nie jechał w nocy... raz na ruski rok przeskoczy zając...

a bmw wczoraj np...jadę po pewnej wsi.. 60km/h a tu pies wyleciał..ja od razu hamulec abs zadziałał ale na szczęście pies nie stał nieruchomo tylko leciał cały czas jak bym go gonił :mrgreen: i udało się nie uderzyć...

wracam do domu.. jadę na długich a zając już sobie czyhał ...nie wyleciał ale na poboczu był.. i teraz co najgorsze..godzina około 1 w nocy..i lecę dość ruchliwa trasa...tylko,że przez 0,5km lasy non stop.. a jechałem na 5 biegu 85km/h ciągle i jadę i na chwilę zredukowałem do 4 biegu i mam but dać..ale dałem długie światła na chwilę A TUTAJ? SARNA O MAŁO CO NA DROGĘ NIE WESZŁA :mad2: :mad2: :mad2:aż cały blady się zrobiłem i ręce mi dygotały od tej pory jechałem z głową przy szybie do samego do domu..i to nie jeden przypadek..jak pierwszy raz uruchomiłem auto..i pojechałem nim trasę 100km to dwie sarny też przeleciały..ale było je widać no z daleka więc lajt..

nie wiem co to jest grane

Edytowane przez slavers
Opublikowano
Inna sprawa to handlarze wkładają używki , komplet za 500zl i nowy nabywca na tym śmiga i śmiga.

W używkach no należy potrafić dobrze ocenić stan zużycia i jak nie jest zgodnie z opisem to nie odbierać przesyłki.

tylko,że jak coś zamówi się to kurier pierw kasuje... a potem można dopiero przy nim otworzyć..nie ma tak,że sobie otworzę wcześniej... i zdecyduję czy płacę czy nie

sprawa kolejna jeśli allegrowicz ma np 1000pozytywów.. 0 negatywów i wystawia dwumasę np do skrzyni 6biegowej stan bd albo idealny..to myślę ze można brać.. bo raczej sobie w kulki nie leci by mu negatyw przybył.