Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na początku grudnia. Fan marki na pewno nie będzie zawiedziony :) a jak będziesz w okolicy to śmiało można powiedzieć, że to pozycja obowiązkowa :)

Warto sobie zarezerwować kilka godzin na ten cel - ja byłem tylko 3 godziny, to za mało czasu, żeby sobie wszystko na spokojnie obejrzeć i poczytać opisy, obejrzeć prezentowane nagrania itd. (fabryka+muzeum).

Jak interesują Cię obecnie produkowane modele to na samo to możesz przeznaczyć dobrą godzinkę jak nie więcej :)

Most łączący obiekty o tej porze roku jest chyba zamknięty, trzeba przejść dołem przez ulicę (tu mogę się mylić, nie przeczytałem dokładnie wyjaśnienia).

Dojazd do muzeum nie wymaga wykupienia Feinstaubplakette (nie jest to centrum Monachium). Auto naturalnie najlepiej zostawić w parkingu podziemnym BMW.

Pierwotnie też chciałem nocleg w samym Monachium, ale ze względów finansowych wybrałem nocleg ~40km od Monachium (dwa razy taniej i _był dostępny w terminie_). 52EUR dziennie niezbyt duży pokój dwuosobowy z aneksem i łazienką + dostawka dla dzieciaka. Apartamenty z tego co pamiętam nie były dużo droższe, więc można się skusić. Motel przy autostradzie można znaleźć za ok. 30 EUR doba. Ogólnie był dość duży problem ze znalezieniem czegoś.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Byłem na początku grudnia. Fan marki na pewno nie będzie zawiedziony :) a jak będziesz w okolicy to śmiało można powiedzieć, że to pozycja obowiązkowa :)

Warto sobie zarezerwować kilka godzin na ten cel - ja byłem tylko 3 godziny, to za mało czasu, żeby sobie wszystko na spokojnie obejrzeć i poczytać opisy, obejrzeć prezentowane nagrania itd. (fabryka+muzeum).

mam nadzieje, że w języku angielskim też są opisy :wink:

Pierwotnie też chciałem nocleg w samym Monachium, ale ze względów finansowych wybrałem nocleg ~40km od Monachium (dwa razy taniej i _był dostępny w terminie_). 52EUR dziennie niezbyt duży pokój dwuosobowy z aneksem i łazienką + dostawka dla dzieciaka. Apartamenty z tego co pamiętam nie były dużo droższe, więc można się skusić. Motel przy autostradzie można znaleźć za ok. 30 EUR doba. Ogólnie był dość duży problem ze znalezieniem czegoś.

w takim razie trzeba szukać noclegu wcześniej. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto wskoczyć też do Deutsche Museum Verkehrszentrum. Może nie są tam tylko BMW ale dosyć ciekawe a może trafisz akurat na wystawę BMW :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!