Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 625
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie boisz się zaostrzenia przepisów dot. przeglądów technicznych ? Niby w 2018 mają wejść w życie...

Sam mam ten dylemat czy z katem czy bez, a 'zaprzyjaźnionej' stacji kontroli póki co nie mam.

• Moderatorzy
Opublikowano
Biorąc pod uwagę to co jeździ po naszych drogach to naprawdę niema się czego bać :lol:
Opublikowano

No właśnie taki paradoks, że wszędzie pełno trupów, a czasami się uczepią za DP właśnie w nowym samochodzie. Żenada.

Ja osobiście byłbym za restrykcyjnym sprawdzaniem, a nie wbijaniem przeglądu 'za flaszkę', ale realnie patrząc, musieliby odsiać z 50% pojazdów na drogach. Może to jakiś sposób na rozładowanie ruchu ?:D

• Moderatorzy
Opublikowano
Mike masz rację co do przeglądów restrykcyjnych i to bardzo. Natomiast żadna benzyna dopóki nie pali oleju nie zwróci uwagi diagnostów tak jak pierwszy lepszy TDi.
Opublikowano
Niby czyste spaliny czyste, ale wsadzi tą swoją sondę w wydech i już zapipczy jak nie będzie kata ?
Opublikowano
Mam DP bez kata i na nos wyczujesz, że nie ma katalizatora. Dzień do nocy. To chyba jedyny minus takiego DP
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
Na przeglądach to samo jest zprzyciemnionymi szybami.Raz kiedyś jeszcze we92 pojechałem na przegląd i oczywiscie sie do szyb przyczepił no i tak mnie wk****ł ,że tak mu nagadałem jak to szroty pognite i nie wiadomo co jeszcze sie przepuszcza a porządny ,sprawny samochód nie przejdzie bo folia na szybach.A tak naprawde to które auto jest bezpieczniejsze,ma skuteczniejsze chamulce? :x
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z ciekawości spytam, jaki był efekt Twojej riposty ? :mrgreen:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Pewnie wycieczka do innego diagnosty :lol:

W temacie przednich szyb to ja kiedys trafiłem do diagnosty ktory z 15min oglądał przednie boczne i sie zastanawiał czy sa przyciemnione. (Były:))

Opublikowano
Oooo, fajnie, bo ja się bałem tego śmierdzenia, ale też sam za jaki tydzień dwa sprawdze :P
Opublikowano
Z ciekawości spytam, jaki był efekt Twojej riposty ? :mrgreen:

Efekt był następujący: moja mama stwierdziła,że może ona spróbuje pojechać na przegląd bo kto by sie do starszej pani czepiał.No więc dałem kluczyki i pojechała (nie pamiętam juz czy w ten sam dzień czy w następny ale na tą samą stacje diagostyczną).Efekt? Pani w średnim wieku to komu by przyszło do głowy,że jakieś tuningi.Auto przeglad przeszło bezbłędnie jeszcze na koniec powiedzieli,że bardzo ładny samochód.No ale jak młody gniewny przyjedzie bmw to od razu podejrzane i trzeba sie czepiać o byle co :mad2:

Opublikowano
No a teraz ma być właśnie bardziej upierdliwie, że jak odrzucą to musisz wracać na tą samą stację diagnostyczną aż do skutku, więc jak nr na mamę nie przejdzie i trafisz na ciężkiego typa to jest już gorzej, bo trzeba 'usterkę' usunąć. Po zmianie przepisów to pewnie wyglądać będzie w ten sposób, że przed badaniem (pierwszym) trzeba będzie dogadywać się przed rozpoczęciem badania, że tego i tego nie ma i czy puści ;)
Opublikowano

Teraz jak nie przejdzie przeglądu, to też wracaszna tą samą stację i robisz przegląd tylko tego, czego nie przeszedł lub na innej stacji robisz od zera, czyli płacisz znowu całość.

Ja tam jak miałem czasami delikatny defekt, to do razu rozmawiałem co i jak i zawsze było OK.

Raz powtarzałem przegląd, bo się gumy sparciałej doszukał w aucie Żony. No ale tym autem nie jeżdzę na codzień, więc sam nie wyniuchałem tego za wczasu.