Skocz do zawartości

Arek F22 m235i

AREK1056

Rekomendowane odpowiedzi

to jest radość z jazdy ;> gratuluje ;)

• Odpowiedzi 625
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam ponownie sławomir gość z poznania powiedział żę dałoby sie jescze ale by trzeba było większy intercooler pomyslałem o tym twoim ac schnitzer wal jak w dym do goscia bo po modzie to inny samochód

Witam za oknem słońce coraz wyżej czas się do letnich felg zbliża ciekawy jestem co pokaże moja dwójka od 0-100 mysłałem nawet żeby racelogica wpożyczyć ale tylko w warszawie znalazłem troche daleko ma ktoś może na sląsku dajcie znać

Arek! Witam, zastanawiam się nad modyfikacją mojego Z4 w tune force, czy orientujesz się jak wygląda sprawa z gwarancją? Moje auto ma niecały rok i obawiam się utraty gwarancji po takiej modyfikacji. Pozdrawiam

• Moderatorzy
Arek! Witam, zastanawiam się nad modyfikacją mojego Z4 w tune force, czy orientujesz się jak wygląda sprawa z gwarancją? Moje auto ma niecały rok i obawiam się utraty gwarancji po takiej modyfikacji. Pozdrawiam

To logiczne, że jeśli zobaczą ingerencję w elektronikę to gwarancję stracisz od razu. Nawet kolega "AO" o tym pisał, załączając pismo z ASO.

generalnie jest tak że puki nic sie nie zepsuje gwarancja dalej jest byłem w tym tygodniu w servisie na dolewke oleju i po kluczyku nic nie widzą ale przy poważnej awari mogą szukać dziury w całym i mogą dojsc do tego żę była modyfikacja ale to skrajny przypadek ja moje auto mam 4 miesiące ale zrobiłem bo dla takich osiągów warto a samego tunera polecam pełna profeska

• Członkowie klubu

Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Witam nie jestem zwolennikiem boxów bo po pierwsze są niewspółmiernie drogie do mocy którą oferują a po drugie jak coś padnie to i tak gwarancje stracisz bo znajdą na to sposób że była ingerencja osób trzecich dobry tuner na pewno nie spowoduje ci awarji bo to maniacy wiedzą co robią wystrzegać się trzeba pseudo tunerów i niech moc będzie z tobą

O w morde Arek ale to ciagnie masakra !! Piekne auto :cool2: :cool2: zazdroszcze :cry:

• 2 tygodnie później...

Wreszcie!!!!

Po 5 mięsiącach spotkałem na drodze drugą dwójke w pieknym kolorze estoril blue diesel w m pakiecie

kierowca też był zdziwiony na tyle że 2 kilometry dalej na stacji benzynowej

ucieliśmy pogawędke i okazało się..

Że moja dwójka dla niego jest też pierwszą spotkaną na drodze , po wymianie informacji okazuje sie że wszystkich dwójek zarejestrowanych

w polsce jest 18 łącznie z tymi które są demo na salonach bmw

Taka ciekawostka

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Skoro wspomniales o ciekawostkach;) Jest taka opcja z wyswietlaniem aktualnie wykorzystywanych mocy i momentu, pokazuje Ci te 'zaktualizowane' wartosci?

Skoro wspomniales o ciekawostkach;) Jest taka opcja z wyswietlaniem aktualnie wykorzystywanych mocy i momentu, pokazuje Ci te 'zaktualizowane' wartosci?

Pokazuje moc jest skalowany tylko do 400 a moment do 480 zamykam oba liczniki

ciekawe czy jest możliwość przeprogramowania na wyższe wartości zrobiłbym to napewno

jeśli ktoś ma jakieś info na ten temat dajcie znać

Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Jest już na to sposób. Tunerzy sa w stanie zrobic kopie całego sterownika i potem wgrać do drugiego sterownika. W razie awarii wystarczy podmienic :)

• Moderatorzy

Ps. Arek, super fura!

Jest już na to sposób. Tunerzy sa w stanie zrobic kopie całego sterownika i potem wgrać do drugiego sterownika. W razie awarii wystarczy podmienic :)

Nie wiem czy coś Ci to da, bo oni sprawdzają również logi a te trudniej chyba "sfabrykować".

widze ze czaisz sie na opony... wg mnie wejdzie 275 ale musisz dobrze pomierzyc odleglosci i dobrac prawidlowy dystans. u mnie 255 i sporo miejsca... u slawomira ciasno bo ma wieeeelkie koła ;) zmontuj sobie lekkie koła to bedzie killer totalny :) jakies oz ultraleggera albo allegrerita... ;)

Witam co sądzicie o oponach wyścigowych np federal semi slick opinie mają super przyczepnych nie wiem w którą stronę iść

czy w stronę szerokości opony co za tym też idzie fajniejszy wygląd z tyłu czy własnie w opony wyścigowe macie jakieś doświadczenia.