Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem zainteresowany kupnem takich felg ale nie mam zielonego pojęcia czy podejdą do E46 320d FL ?

Niestety nie znam parametrów felgi i jest problem z ich odczytaniem, właściciel nie ma dostępu do felg w danym momencie.

Może ktoś jest w stanie odszyfrować z jakiego modelu one pochodzą jaki jest styling i jej parametry ?

Z góry dziękuję za pomoc, a felga o której mowa poniżej :

http://i62.tinypic.com/hrbjlv.jpg

Opublikowano
Tutaj tej felgi nie ma już szukałem wcześniej, aczkolwiek jest kilkanaście egzemplarzy których fotografii tam nie ma w ogóle żadnej dodanej
Opublikowano

Jesli tam nie ma tej felgi to nie jest to felga bmw, zreszta i dobrze bo paskuda z niej dobra.

Na zime ja chciales czy jak ?

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Tak, jak mówi puzonn: jeśli w tym katalogu nie ma, to nie jest to produkt BMW. Tym bardziej, że nikt z forum jeszcze się nie odezwał, kto znałby ten wzór. A pozycje bez zdjęć możesz wygooglować.
Opublikowano
Jesli tam nie ma tej felgi to nie jest to felga bmw, zreszta i dobrze bo paskuda z niej dobra.

Na zime ja chciales czy jak ?

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

No tak za zime chciałem i szukałem tańszego jakiegoś aluska, już ją zidentyfikowałem jest to felga produkcji Dezent podobno jej parametry to 0Jx17EH2 8J HS ET05 KBA45848 jednak domniewam, że ktoś pomylił cyferkę przy ET chyba powinno być 45 bo tylko takie u producenta znalazłem.

Znając już takie parametry ( i biorąć pod uwagę fakt, że producent nie produkuje tej felgi z ET05 tylko 45 - możecie jakoś sprawdzić też kto potrafi i ma ambicje mi pomóc :D ) podejdzie pod e46 ?

PS: Puzonn czy paskuda to kwestia gustu mi się tam podoba :)

Opublikowano

@milan00

racja, co się komu podoba, wzór kiepski do bmw ale pewnie za grosze mozesz wyrwać to czemu nie....

mimo wszystko ja bym ich nie brał

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że cena " za grosze " nie wynika z taniego produktu, bo nowy kosztuje 560-620zł za sztukę z tego co sprawdziłem, więc to nie są znów takie groszę, a ja po prostu mogę mieć cały komplet z oponami za mniej niż 2 sztuki takich nowych felg w sklepie.

Tylko teraz pytanie czy z takimi parametrami podejdą felgi do mojego modelu ? Bo tego nie jestem w stanie ocenić.

Rozstaw śrub jest dobry, tylko mam 2 niewiadome jaka jest średnica otworu centrującego w 320d FL ? I jaki jest zakres ET jakiego mogę użyć na przedniej i tylnej osi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwór centrujący - 72,6 mm, przy et31 i feldze 7 calowej koła mieszczą się, nie wystają poza obrys auta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fabrycznie jest et47, więc jak felgi mają et45 to nie będzie żadnego problemu, będą dość schowane, tak jak jest w oryginale.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.