Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam problem z autem a mianowicie: samochód ma 192km a zachowuje się jakby ciągnął za sobą przyczepę z węglem, podczas wyprzedzania czas reakcji skrzyni automatycznej wynosi kilka dobrych sekund, auto wolno wkręca się na obroty. Osiągi porównywane do 318i. Co może być przyczyną? Mam już drugi silnik włożony w ten samochód i auto dalej ma mula.
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Jak już się zdecydowałeś na zmianę silnika to by znaczyło że to auto było już całe przekopane i wszystkie możliwe testy były porobione.Czy był aktualizowany soft skrzyni ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Wymieniłem już połowę samochodu, skrzyni jeszcze się nie tykalem. Tylko ona mi została, dodam ze auto na dużych wzniesieniach się cofnie i potrafi się sliznac przy ruszaniu na zimnym silniku.
Opublikowano
Najtaniej to zacząć od poziomu oleju i aktualizacji softu, nawet zdalnie chłopaki to robią , tylko tego nie dać byle komu bo auto można uziemić.Jak nie będzie poprawy to do fachowca od skrzyń ale tu ostrożnie bo to sprawa droga , same otwarcie i zamknięcie skrzyni to koszt około 2 tys a gdzie podzespoły i robocizna ? Stara zasada w warsztacie : jak klient do warsztatu się zgłosił to można mu auto rozgrzebać i coś tam się znajdzie chociaż nie koniecznie to co mu dolega.

..........................................................................................

Opublikowano
Dzięki za poradę :cool2: spróbuje zrobić ta aktualizacje i wymienić olej na nowy, poziom się zgadza bo już sprawdzaliśmy. Polecili mi ja nawet zmienić na zf bo niby te gm jakieś słabe sa...
Opublikowano
Jak byś później miał otwierać skrzynię to teraz wymieniać olej może się minąć z celem , chyba że to potraktujesz jako płukankę.