Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie jest to moje pierwsze pytanie, ani zapewne też ostatnie, i jako , że jeździłem samymi Toyotami, i to w benzynie, moje pytania mogą wydawać się głupie :))

Po wyłączeniu silnika samochód drga , tzn to jest jakoby raz lekko w prawo, raz lekko w lewo, czy to może być coś poważnego?

silnik to 2.0D 163 km

Edytowane przez wisniewsky
Opublikowano

No idea ;) powiem tak, komis przyjaciela , przyjaciol mojej matki, wiec wzialem w ciemno :)))

Nie krecony, skory w idealnym stanie , lekkie drzwi byly porysowane wg serwisu, caly wypolerowany wszystko igla, nigdy nie mialem diesla, niektorrzy czytalem mowia, ze tak ma byc, wtedy znaczy, ze dobra kompresja, ale wolalem spytac ;)) bo troche duzy wydatek jak na mnie to byl i chcialbym, zeby "marzenie" bylo w stu procentach sprawne.

Opublikowano

Najlepiej nagraj dobrej jakości film i pokaż bo lekkie drgania powinny być, w końcu to Diesel.

Zmień nazwę postu bo wyląduje w koszu.

Opublikowano
drgania podczas wyłączania silnika mogą również wskazywać na padniętą przepustnice, na szczęście nie trzeba jej wymieniać na nową, można ją regenerować i nie jest to jakiś zabójczy koszt, oczywiście przyczyny owych drgań mogą być zupełnie inne, najlepiej podłącz pod komputer dużo to wyjaśni, a na pewno potwierdzi moją tezę lub ją wyeliminuje
Opublikowano

auto premium jo cie prosza hahha :D e90 to już stary łup a ludzie na forum dalej sie podniecają jak by jeździli samochodem za 300tyś:D premium dobre sobie

a co do tego trzęsienia budą mam tak samo chociaż klapki usunięte wymyte wszytko zmienione świece itp a nada drga

Opublikowano
nic specjalnie wielkiego może tak:) siedziałem może w 3-4 e90 i to samo było wiec raczej to nie jest jakiś wielki problem
Opublikowano
tomasztolala czy Ci się podoba czy nie BMW to jest marka premium. Mogłem kupić nowsze BMW ale wydanie 70 tyś zł na używany samochód to już trochę przegięcie no chyba że to Porsche. Co do tematu, widziałem film i dla mnie wszystko jest ok. Diesel musi trochę klekotać chyba że to 3,0d lub 3,0tdi..
Opublikowano
premium to ono było 10 lat temu( mowa o e90) nowa panda tyle kosztuje co twoje premium teraz. To już złomy które Niemiec już dawno wyrzucił.
Opublikowano
to moze jeszcze przy okazji spytam :) jak wylaczyc nawigację , bo za grom nie wiem, z instrukcji też nie mogę wyczytać, albo po prostu znaleźć, oraz komputer mi pokazuje wymiane tylnich klockow za 800 km, jaki jest tego koszt? ;)
Opublikowano
premium to ono było 10 lat temu( mowa o e90) nowa panda tyle kosztuje co twoje premium teraz. To już złomy które Niemiec już dawno wyrzucił.
Widzę że się nie dogadamy. Akurat mam auto z Belgi bezwypadkowe i to z potwierdzonym przebiegiem... Kup Pande jak lubisz... Według twojego rozumowania 8 letnie kino domowe premium to jest złom, ogarnij się. Zawsze będzie premium i tak jest z samochodami jak ktoś dbał i wszystko jest sprawne to jest premium... Skoro ty nie widzisz różnicy między nową Pandą a zadbanym BMW e90 to powodzenia...
Opublikowano
Widzę że się nie dogadamy. Akurat mam auto z Belgi bezwypadkowe i to z potwierdzonym przebiegiem... Kup Pande jak lubisz... Według twojego rozumowania 8 letnie kino domowe premium to jest złom, ogarnij się. Zawsze będzie premium i tak jest z samochodami jak ktoś dbał i wszystko jest sprawne to jest premium... Skoro ty nie widzisz różnicy między nową Pandą a zadbanym BMW e90 to powodzenia...

No bo 8 letnie kino premium to złom:D w ciągu pół roku technika idzie tak do przodu że podniecanie się starym kinem domowym albo starym samochodem jest cofaniem się w przeszłość...ale ok nie ma sensu dyskutować jesteś prezez w samochodzie premium z belgi NIE BITY WOW ! szczyt wydaję mi się że osiągnąłeś maksymalny poziom premium !! Najlepsze jest to jeszcze że mowa o jednym z najtańszych bmw jakim jest seria 3.Samochód dla średnio zamożnych (jak był nowy) bo teraz tak jak wspomniałem można go kupić za cenę fiata albo daczii

A masz płytę włożoną z mapami masz navi CCC?

Opublikowano
Czyli co, wszystko okej raczej? ;)

okej to będzie jak zabierzesz auto na serwis, zrobisz mu pakiet startowy a przy okazji podłączysz pod komputer,

skoro już nie sprawdziłeś samochodu przed kupnem to poświęć mu trochę czasu teraz, opłaci to się w dalszej eksploatacji

Opublikowano

No bo 8 letnie kino premium to złom:D w ciągu pół roku technika idzie tak do przodu że podniecanie się starym kinem domowym albo starym samochodem jest cofaniem się w przeszłość...ale ok nie ma sensu dyskutować jesteś prezez w samochodzie premium z belgi NIE BITY WOW ! szczyt wydaję mi się że osiągnąłeś maksymalny poziom premium !! Najlepsze jest to jeszcze że mowa o jednym z najtańszych bmw jakim jest seria 3.Samochód dla średnio zamożnych (jak był nowy) bo teraz tak jak wspomniałem można go kupić za cenę fiata albo daczii

A masz płytę włożoną z mapami masz navi CCC?

Co nie zmiania faktu, ze jest to klasa premium nawet po 8 latach. A Panda nawet za 20 lat nie bedzie tak dobrze wygladac i jezdzic jak E90.

Tak, złoma kupisz za cenę nowego fiata, ale zadbanego samochodu juz nie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

tomasztolala naucz się że nowsze nie znaczy lepsze...

Telefon jak kupisz Galaxy S5 teraz to nawet za 2 lata smartfon ze średniej półki "nowy" będzie dwa razy gorszy... itd itp. Mi znalezienie nie bitej BMW e90 zajęło 3 miechy, więc tak jest to dla mnie bardzo ważne...

Wolę sto razy kupić BMW E90 niż nowego forda fiestę...

Mam navi profesjonal i mapy z 2014 roku a co ?