Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie do posiadaczy takiego silnika w e90 jak mój,czyli M47N2 (M47TU2) ostatnio zaniepokoiło mnie że podczas montażu sterownika świec żarowych zapomniałem podpiąć czujnik ciśnienia oleju ten na obudowie filtra(chyba nie ma innego ? ) i po odpaleniu silnika wszystko było ok.Na drugi dzień dopiero go podpiąłem,ale zastanawia mnie czemu nie było alarmu że nie ma ciśnienia oleju?

Może ktoś coś na ten temat powiedzieć,albo sprawdzić u siebie czy na odpalonym silniku jak zdejmie wtyczkę z tego czujnika(jest na obudowie filtra tak u dołu,jeden przewód) to czy ma jakiś błąd,alarm?

Dodam że z bratem (on ma e91 ten sam silnik) sprawdzaliśmy u niego i to samo,też nic się nie dzieje.Jeździmy na tym samym sofcie w DDE.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dotknąłem kabelkiem masy i też nic (na pracującym silniku)

Miernikiem mierząc wygląda to tak że na zgaszonym ma przejście (mierząc na dźwięk),a po zapaleniu silnika nie ma.Więc chyba czujnik ok.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Naprawdę nikomu przez ten czas się nie chciało zdjąć kabelka z czujnika na pracującym silniku i zobaczyć czy się pojawiło ostrzeżenie na zegarach ?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Jeszcze mam takie pytanie, może tym razem ktoś odpowie, jaki moduł kontroluje ciśnienie oleju w silniku (dde)? I jaki wpis w nim za to odpowiada?