Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam temat zaczynam po raz 4... jaki bym nie założył zawsze ktoś pomógł ale tutaj nikt nie wie... otóż okol 7mc temu lecę sobie 120km/h.... i dałem but... wskazówka leci 140... i nagle HUK... od razu zatrzymałem się i patrzę czy rura od IC się nie wypieła... ale nic nie było widac..wracam...auto moc ma ...ALE... Dodając Gazu na 4,5,6 Biegu Buczenie...jak by np tłumnik był przepalony czy dziurkę miał plus mechanik zwrócił mi uwagę,że silnik głośno pracuje... podczas przyszpieszania itp nie ma żadnych wibracji...po prosto coś porządnie HUKŁO i od tego czasu zaczęło się buczenie tylko na 4,5,6biegu... np jade 100km/h 5bieg i słyszę tylko takie no lekkie buczenie... ale wystarczy,że dodam gazu... i już zaczyna się buczenie... pojechałem 2h temu do mechanika na kanał bo mi udostępnił...zdemontowałem wszystkie jakie tylko są osłony pod silnikiem tzn ta plastikowa+metalowa+od filtra paliwa ruszałem wydechem...nigdzie nie uderza...odpaliłem auto...przegazowałem...i patrzyłem calutki tłumnik począwszy od katalizatora tam koło turbo...nigdzie nic nie dymiło ani nigdzie nie smierdziało spalinami...... dodam auto nie ma łącznik elastycznego typu(że ktoś już wstawił)tylko jest ori ale...gazujac na wolnych obrotach nie ma buczenia...tylko podczas jazdy na 4,5,6biegu.. i buczenie jest najbardziej słyszalne 90-120km...po tym pułapie też słychać ale już mniej Edytowane przez slavers
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Staszek po co Ci teraz to wiedzieć? Chcesz wyrywać włosy przed świętami, że trzeba wydać 3k?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napiszę jak pozbędziesz się tych wszechobecnych kropek i tytuł tematu będzie poprawny :nienie:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

tak śmiejecie się z tego Staszka fakt, bywa pocieszny, niekiedy pisze nieskładnie ale nie jest typem, który wychodzi z założenia "póki jedzie to jest dobrze i nic nie trzeba przy furze robić"...

wydaje mi się też, że dość szybko się uczy [kilka rzeczowych postów] :wink:

co do Twojego problemu... nagraj to buczenie i wrzuć na forum

może to być dwumas, wał, dyfer a może skrzynia biegów...

Opublikowano
Witaj :cool2: sprawa ma się tak buczenie pojawiło się tylko po tym jak jechałem około 120km/h nagle dałem but..wskazówka leci do 140 i wtedy HUK jak by coś rozerwało... i tyle...mocy nie stracił buczenie zostało
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz mi głupio :oops: ale kolega wyczerpał temat, tylko problem jest taki, że 3k może być mało.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
pytanie tylko jest takie...co mogło tak huknąc?? dodam huk na 100% nie doszedł z tyłu auta... tylko od fotela kierowcy/pasażera do przodu silnika
Opublikowano
Pozostaje ci tylko zalać betonem.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Sprawdz czy dyfer masz dobrze dokręcony czy nic się nie poluzowało, takie buczenie to czasem jest objaw tego, że czasem dyfer może się poluzować najczęściej jak ktoś daje w palnik
Opublikowano

sprawa jest o tyle dziwna...,żę tak jak mówię jadąc około 120km/h dałem but... i auto zbiera sie momentalnie... doleciało do 140 czy tam trochę powyżej 140km/h i huk taki jak by bomba spadła... i od tego czasu moc jest...ale buczenie zostało...nagram filmik jak będę tylko jechał gdzieś autem i wrzucę

buczenie na pewno nie dochodzi z tyłu... od siedzenia kierowcy/pasażera w stronę silnika... i co lepsze odpalam auto rano.. JADĘ WBIJAM 5 gaz i prawie nic nie słychac...dopiero po nie całym km zaczyna być słychać

wcześniej pamiętam 180 z kumplem leciałem a on ze jak cicho w aucie... a teraz...głowa boli

Opublikowano
Witam kolegę! Sprawdź czy świecy z gwintu nie wystrzeliło może beton popuścił - śmiechem żartem ale u mnie też był huk i świeca gwint wyrwała. Buczenie to prawdopodobnie pęknięty kolektor wydechowy tak jak u mnie. Pozdrawiam!
Opublikowano

Jak masz cały czas buczenie to dla przeciętnego mechanika nie powinno być problemu .

Kolektor wydechowy sprawdziłeś ?

Inna sprawa to poco to chcesz naprawiać ? i tak tym autem prawie nie jeździsz .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

nagraj to i tyle, rożne biegi, prędkości itp z widokiem na licznik aby było wiadomo jaka prędkość ;)

moze łozysko, moze tuleje progowe, wydech, powodów moze byc duzo a nie znam takiego co na odległosc bez minimum usłyszenia owego buczenia podawał diagnoze

tak mało jezdzisz, palisz srebrną strzałę na chwile ;p , przegoń ją konkretnie, pająki z rury wygoń :cool2:

daj jej prezent na swięta

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
jedz teraz, moze ona przemawia ludzkim głosem, nagraj to !

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Inna sprawa to poco to chcesz naprawiać ? i tak tym autem prawie nie jeździsz .

Staszek robi wszystko na tip top, bo chce dojechać do Anglii.

Opublikowano
po mału po świetach nakręce filmik...babka do mnie tak.. całe dnie grzebiesz przy tym aucie... abyś skisł :mrgreen: bo wczoraj testowanie egr,dzisiaj czyszczenie klem itp itp a to inpa dis..mierzenie aku... non stop coś robie...a babka na tle auta zgłupiał :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka babka? :shock: Wróciła do Ciebie ta zła kobieta?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL