Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Idziesz do agenta ubezpieczeniowego, który posiada w ofercie większość towarzystw i wybieracie ofertę która Cię zadowoli. Ja tak zawsze robie i Tobie też tak polecam.
Opublikowano
Za oc ac nnw asistance i jezcze ubezpieczenia mienia w dpmu place 1900zl. Samo oc 350 zl. Pakiet ac obejmuje zniesie udzialu wlasnego naprawa na ori czesciach w aso. Nigdzis tak tanio nie bylo proama proponowala chyba 2100 za to samo.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.
Opublikowano
Ja za e90 320d z końca 2010r, sprowadzone niedawno z Niemiec, płace w PZU oc+ac ( tylko kradzież ) bez żadnych zniżek około 3500zl

na full znizkach ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Mimo ze PZU jest drozsze, to i tak je polecam.

Dlaczego?

To jest glowny powod:

http://media.pzu.pl/pr/273380/pzu-wprowadza-rewolucyjne-zmiany-w-oc-komunikacyjnym

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze otrzymanie sensownego odszkodowania od kogos, kto mial wykupiony jakis szajs, typu Link4, wiaze sie z kilkuletnim procesem sadowym.

Majac wlasne OC z PZU, ten problem cie nie dotyczy.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

A to jest argument to prawda...

Ja zmieniam na PZU w nastepnym roku ale z powodu tego...

http://stopwariatom.pl/

Pierwszy raz widze w polsce sensowna, jakosciowa kampanie komunikacyjna na temat bezpieczenstwa drogowego, dodatkowo bez zadnej wzmiance o sprzedawanych produktach i madrze wycelowana bo celujaca w obszar uzuc pozytywnych a nie negatywnych jak wiekszosc tego typu kampanii...

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Ja za e90 320d z końca 2010r, sprowadzone niedawno z Niemiec, płace w PZU oc+ac ( tylko kradzież ) bez żadnych zniżek około 3500zl

na full znizkach ?

Bez zniżek kolego :) OC+AC Full wyszło prawie 8 tysięcy :) a sama kradzieżowa 3500zł.

W sprawie PZU. Niestety nie jest tak kolorowo jak kolegą się wydaje, tzn jest wszystko okej, do czasu jakieś szkody. Dziś mija 24 dzień likwidacji szkody w której jestem poszkodowany, ogólnie? cyrk cyrk i jeszcze raz cyrk. PZU Jako pierwsza TU likwiduje szkodę nawet jeśli sprawca jest z innego TU (w moim przypadku sprawca był z AXA), ale ku przestrodze, oraz jako lekcję dla wszystkich jak działać w walce z nimi, opiszę cały przebieg likwidacji w osobnym poście. Generalnie sprawa już powoli się kończy i wyjdę z niej jako zwycięzca :)

Opublikowano
euh z kazdym ubezpieczycielem dziala sie tak samo... poprzez adwokata.

Moja La Bunia

DO E9x :

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdź jeszcze w lokalnym aso.np. w inchcape wrocław mają specjalny pakiet dealerski z Allianz.auto nie musi być oczywiście z salonu.wystarczy,że BMW.
Opublikowano
sprawdź jeszcze w lokalnym aso.np. w inchcape wrocław mają specjalny pakiet dealerski z Allianz.auto nie musi być oczywiście z salonu.wystarczy,że BMW.

To zależy z jakiego roku dana e90 miała by być. Allianz nie ubezpiecza samochodów starszych niż 10 lat (rocznikowo) i chodzi tu o AC, ale sprawdzić nigdy nie zaszkodzi ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wkrotce chce sie przeprowadzic do polski. Mozecie mi dobra i jak mozliwe tania ubezpieczalnie polecic?

Bardzo bym byl wdzieczny, za duzo ofert jest nie moge ogarniec :P

wsadziłeś kij w mrowisko....radze- zapomnij wszystko co wiesz o ubezpieczeniach w Europie

w ojczyżnie - przekręt goni przekręt- wszystko pięknie do pierwszej poważnej szkody.

Standard- zawyżanie wartości przy zawieraniu ubezpieczenia(do obliczenia wyższej stawki) i zaniżanie- przez rzekomą (nawet 80%)amortyzacje przy obliczaniu wartości pojazdu do naprawy.

Orzeczenie wartości na poziomie ok 25 tysi kończy się bardzo często szkodą całkowitą i [BAD] umoczona

Dopiero z wyceny uniqa dowiedziałem się że komplet ori felg z oponami kosztuje wg systemu 240 zeta.

Nie ma osoby do rozmowy -każdy jeden szczebel drabinki pracowników ma jedną odpowiedz-SYSTEM.

System mówi- to i tamto- i ja nic nie mogę bo system . Pozostaje długa droga sądowa

Teraz będą zmiany- obligatoryjna naprawa na częściach ori , samochód zastępczy etc....

Przewiduje, że większość napraw e90 skończy się szkodą całkowitą.=wystarczy policzyć lekkiego dzwina z przodu

xenony + chłodnice + maska i błotniki + pare dupereli + malowanie-dojdziesz do 30 tysi.

Co do ubezpieczalni- jeśli bierzesz OC- to bierz najtańsze- i tak z tego nic nie masz

o ile AC - to najbardziej wiarygodne masz PZU

Opublikowano
Ja dodam od siebie że w marcu wchodzą nowe przepisy - w uproszczeniu: jeżeli ubezpieczyciel zrobi wycenę szkody, a Kowalski się z tym niezgadza to firma ubezpieczeniowa będzie miała obowiązek naprawić szkodę na terenie miasta Kowalskiego (w okolicy zamieszkania) skoro twierdzą, że się da. Jeżeli Kowalskiemu pasuje wycena to robi we własnym zakresie. Ponadto wszystko ze strony ubezpieczyciela będzie musiało być robione na ori częściach. Jedna wada - ceny OC znacznie wzrosną (przewidywania).
Opublikowano
Samochod zastepczy nalezy sie kazdemu poszkodowanemu na czas naprawy pojazdu, niezaleznie od firmy OC.
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Ja dodam od siebie że w marcu wchodzą nowe przepisy - w uproszczeniu: jeżeli ubezpieczyciel zrobi wycenę szkody, a Kowalski się z tym niezgadza to firma ubezpieczeniowa będzie miała obowiązek naprawić szkodę na terenie miasta Kowalskiego (w okolicy zamieszkania) skoro twierdzą, że się da. Jeżeli Kowalskiemu pasuje wycena to robi we własnym zakresie. Ponadto wszystko ze strony ubezpieczyciela będzie musiało być robione na ori częściach. Jedna wada - ceny OC znacznie wzrosną (przewidywania).

To co piszesz to już dawno jest, oczywiście mówimy tu o oc. Z ac już jest inna bajka.

Opublikowano
Poprawiła się sytuacja, bo obecnie to nasza firma naprawia szkodę i rozlicza się z ubezpieczycielem sprawcy - oszczędzamy na czasie. To co pisałem wyżej dopiero wejdzie
Opublikowano
Poprawiła się sytuacja, bo obecnie to nasza firma naprawia szkodę i rozlicza się z ubezpieczycielem sprawcy - oszczędzamy na czasie. To co pisałem wyżej dopiero wejdzie

dla dobrej rownowagi osobistej lepiej uzywac zwrotu : " firma w ktorej pracuje", pozwala to na ograniczenie skali rozczarowania.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
???? Kolega chyba coś nie zrozumiał :duh:

zwrot nasza firma zrozumialem ze w niej pracujesz i bylo to humorytyczne jezeli tylko chodzilo o to ze z niej korzystarz to sorry za pomylke. :D

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Dr. O ma racje mówiono o tym w telewizji, choć nie wiem czy mówiono, że tak będzie czy to był tylko projekt.
sprzedam skrzynie biegów na części od mojego n47.