Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Cena wydaje się sensowna (tzn. nie zbyt niska), wygląda OK, zdjęcie oznaczeń modelu potwierdza VIN. Ktoś widzi coś specjalnego fachowym okiem, lub może zna to auto? Do Krakowa daleko :)

http://allegro.pl/bmw-335xi-bez-skora-m-cars-krakow-pelna-fv-23-i4895571474.html

http://s3.postimg.org/4v394qu6n/Fire_Shot_Screen_Capture_076_BMW_335xi_be_sk.jpg

VIN WBAWC71078E061026

Model description: 335xi

Market: Europa

Type: WC71

E-Code: E92

Chassis: Coupé

Steering: links

Doors: 2

Engine: N54B30O0 - 3,00l (225kW)

Drive: Allrad

Transmission: automatisch

Body Color: Monacoblau Metallic (A35)

Upholstery: Leder Dakota/creambeige (LCGE)

Production date: 19.09.2007

Assembled in: Regensburg

Code Standard Equipment

S459A

Seat adjuster, electric, with memory

S481A

Sports seat

S502A

Headlight cleaning system

S520A

Fog lights

S522A

Xenon Light

S548A

Kilometer-calibrated speedometer

S851A

Language version German

Code Optional Equipment

S1CAA

Selection of COP relevant vehicles

S1CBA

CO2 package

S1CDA

Brake Energy Regeneration

S203A

4-wheel drive

S205A

Automatic transmission

S216A

HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S249A

Multifunction f steering wheel

S2C6A

BMW LA wheel, star spoke 189

S2PAA

Lug bolt retainer

S2XAA

Sport steering wheel with shift paddles

S302A

Alarm system

S313A

Fold-in outside mirror

S320A

Deleted, model lettering

S322A

Comfort access

S358A

Climate comfort windscreen

S403A

Glass roof, electrical

S415A

Sun-blind, rear

S423A

Floor mats, velours

S428A

Warning triangle and first aid kit

S431A

Interior mirror with automatic-dip

S441A

Smoker package

S464A

Ski bag

S488A

Lumbar support, driver and passenger

S493A

Storage compartment package

S4AEA

Armrest front, retractable

S4ASA

Fine-wood trim poplar grain grey

S508A

Park Distance Control (PDC)

S521A

Rain sensor

S524A

Adaptive Headlights

S534A

Automatic air conditioning

S541A

Active cruise control

S563A

Light package

S5ACA

High-beam assistant

S644A

Preparation f mobile phone w Bluetooth

S663A

Radio BMW Professional

S6FLA

USB/Audio interface

S752A

Individual audio system

P7RRA

Dynamic Package

P7RSA

Package Comfort

S863A

Retailer Directory Europe

S879A

On-board vehicle literature German

S8SPA

Control unit COP

S993A

model year code in VIN

Opublikowano

Tylko dlaczego akurat kierat skręcony do zdjęć środka ... skoro do zdjęć z zewnątrz koła są prosto

- albo kierat zajechany albo handlarskie przyzwyczajenie

Lipa że nie ma navi - pusto trochę no i słabe audio.

Opublikowano
Masz racje mikan - dziwnie trochę wygląda fotka z ta skrecana kiera . Przydalo by się zdjecie fotela kierowcy
Opublikowano
"Navi psuje wizerunek deski" :duh:

Nawi psuje wizerunek w kieszeni jak chcesz ja zamówić w nowym aucie :mrgreen:

Nigdy osobiscie bym nie kupil żadnej E bez nawi to jest zarabiste ekran w ktory sa wszystkie potrzebne info o aucie nie tylko mapa nawi no ale jak sie nie ma to sie pisze bzdury :mad2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

No tu bezapelacyjnie musi być ekran ale np co do "navi" w w nowym 3 i 1 to moim zdaniem pasuje jak świni siodło.

W tym samym miejscu jest chyba w volvo s80 ale tam się chyba chowa.

Opublikowano

Proporcje tej navi do wielkości deski i niechowanie ... eh - ale małej zrobić nie mogli.

Przypuszczam, że nie chciano tunelu za szerokiego robić bo byłby ciasno na nogi jak w leonie I.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tam się zgadzam ze sprzedającym, navi w e92 wygląda jak doklejona na siłę, poza tym, im mniej elektroniki w furze tym lepiej - mniej rzeczy do zepsucia. :D Z navi dużo kombinowania, wgrywanie map itp. Wolę wrzucić trzymadło i podpiąć smarta z gógla mapami - zawsze aktualne i działające jak należy. Ale w e39 moim zdaniem jest jeszcze większy dramat niż tu, ponieważ navi jest nisko i mimo, że już tak nie razi to nieciekawie się z tego korzysta. Ale jak to mówią - co kto lubi.
Opublikowano

W e46 i e39 navi to substytut nawigacji.

W smartfonie jeszcze większy substytut, tak samo mapy google.

Może jak ktoś ma małe wymagania ...

W gwoli ścisłości nie mam wodotrysków ale starego pentagrama ( z 7 lat ma ) ale na automapie.

E90/1/2/3 bez navi, która nie ma służyć za navi wygląda jak koreańskie g,ówno, do tego jeszcze z płaskimi stołkami i plastikową kierą ...

Porównanie, że mniej do psucia jest tendencyjne z strony ludzi którzy mają albo zajechane pety źle kupione albo samochody na biedzie - mowa o bmw.

Jakoś mi ani znajomym od 4-5 lat w e46 nic nie wysiadło, nie przestało działać ani nie miało kaprysów - z rzeczy ogólnie uznawanych - czym mniej elektroniki tym mniej do psucia.

takie gadki to uchodzą w oplach, seatach i innych

A, i vw - notoryczne kaprysy miewał ...

Oczywiście to moje zdanie, nie każdy się musi z tym godzić.

Sorry za offTop

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mmikan, jakieś kompleksy chyba masz, że wyzywasz moją furę od zajechanego peta. Zapraszam na przejażdżkę, przekonasz się co za "petem" jeżdże. :mad2: a później przejedziemy Twoim 2.0 tuning dizelkiem dla porównania. :norty:

To samo dotyczy navi gógla, używałeś kiedyś, że narzekasz? Niskie wymagania, dobre sobie... Real time info o natężeniu ruchu, proponuje objazdy i można kawał czasu zaoszczędzić. Obecnie to może nie ma wszystkich adresów, ale porównywałem z automapą i tom-tomem, gógiel wymiata i zostawia te rozwiązania daleko w tyle.

Co do navi w e39 i e46 to faktycznie mam złe doświadczenia, bo przy 10 latach nie jest to już ani intuicyjne, ani funkcjonalne i do tego problemy z ekranami i końcówkami mocy. Dopiero w F10 bym nie pogadził takim rozwiązaniem - ładnie wpasowane i w miarę intuicyjne.

Opublikowano

Jakbym miał kompleksy to bym nie jeździł jak to często piszą 10letnim samochodem a świeżynką okazyjną e90 po tuningu z 400 na 160/180 tysi.

Twojej tak nie nazywam "personalnie" - ogólnie doświadczenie wskazuje, że tak się wypowiadają posiadacze którzy źle kupili.

A gdzie tu była mowa o tym czy coś jedzie czy nie - pisane było o elektronice, prawda ?

Poza tym, chętnie postawiłbym się z nietrzymającym mocy 530iA na błyskawicznej skrzyni automatycznej, zdecydowanie lepszej niż najnowsze 8 stopniowe sportowe w bmw ...

Tak, próbowałem.

W e46/e39 nie miałem na myśli samej navi navi ale jej umiejscowienia przede wszystkim.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie, ogólniki są najgorsze. Dużo mógłbym jeszcze napisać, ale widzę, że masz podobne podejście do mnie, więc kończę off-topa.

Poza tym, chętnie postawiłbym się z nietrzymającym mocy 530iA na błyskawicznej skrzyni automatycznej

Chyba, że to był kolejny przytyk :8)

Opublikowano
a później przejedziemy Twoim 2.0 tuning dizelkiem dla porównania. :norty:

... skądże

Z 528 sedan w manalu już turystycznie leciałem ale 530ia turingu chętnie chętnie.

Pzdr.

Opublikowano
Ja tam się zgadzam ze sprzedającym, navi w e92 wygląda jak doklejona na siłę, poza tym, im mniej elektroniki w furze tym lepiej - mniej rzeczy do zepsucia. :D Z navi dużo kombinowania, wgrywanie map itp. Wolę wrzucić trzymadło i podpiąć smarta z gógla mapami - zawsze aktualne i działające jak należy. Ale w e39 moim zdaniem jest jeszcze większy dramat niż tu, ponieważ navi jest nisko i mimo, że już tak nie razi to nieciekawie się z tego korzysta. Ale jak to mówią - co kto lubi.

Ależ bzdury opowiadasz przyjacielu :)

Jeżdżę serią E już 8-my rok i nigdy ale to nigdy nie miałem, żadnych problemów z iDrive.

Również rzadko słyszy się aby inni je mieli.

Zwłaszcza w CIC z dyskiem twardym.

Natomiast co do aktualizacji map to też nieprawda.

Czy sądzisz, że drogi w naszym kraju powstają z dnia na dzień? :wink:

A może z miesiąca na miesiąc?

Raz na dwa-trzy lata, taka aktualizacja spokojnie starcza.

Co do designu moim zdaniem Navi Professional wygląda bardzo fajnie, również w seriach F.

Ale wiadomo, że gusta nie są tematem do dyskusji.

Pozdro

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
mikan zgadzam się z Tobą. Mniej rzeczy do popsucia to najgorszy tekst jaki słyszałem. To niech kolega tak myślący wyrzuci z samochodu klima-tronik i wstawi pokrętła bo będzie mniej do popsucia, wywali elektryczne szyby i regulacje lusterek i zastąpi patykami i korbami że nie wspomnie o silniku żeby na taki z gaźnikami zmienił itd :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Blade1984, nie idź w skrajności. Te rzeczy co wymieniłeś akurat są moim zdaniem mało awaryjne. :P

Nightsabes777 Dlatego też piszę, co kto lubi mi w e92 się nie podoba :)

Raz na 2-3 lata? Na zachodzie może i tak, ale w warunkach PL z tym się nie zgodzę, trochę śmigam po PL i ostatnio mimo wszystko bardzo często oddają nowe odcinki - choćby S8, S7, A1 itp którymi śmigam. Ale mniejsza o to, bo to co najlepsze to informacja o korkach na żywo i sugestie objazdów, jak coś takiego będzie standardem, wtedy chętnie coś takiego będę widział w samochodzie wbudowane w pulpit. Teraz jazda na lekko nieaktualnych mapach bez "real time traffic" to navigacja niepełnosprawna - chyba, że jedzie się rekreacyjnie i stanie w korkach nie przeszkadza ;)

Opublikowano

Ludzie ktorzy jeżdżą golasami mówią ze nawi nieotrzebna a jak nazbierana trochę siana to chcą mieć nawet podawane cisnienie w oponach :duh: wiec prosze nie pisać bzdur co do nawi w E92 bo bez nawi to auto to porażka w środku i tyle .

Znowu e46 czy jest nawi czy jej Niemca nic nie wyglada złe prostu inna deska .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
madseason ja mam mapy 2014 rok, wgranie ich zajęło mi łącznie 9 minut :D Ja sobie nawigacje i idriva bardzo chwale choć na początku chciałem bez "drugiego kokpitu"... Do wyglądu się przyzwyczaiłem choć nie powiem żeby mi się podobało szczególnie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spoko, za aktualizacje trzeba płacić, jakieś blokady są? Jak wgrasz z internetów to tracisz gwarancje w nowej furze?

A i nic nie piszesz o informacji o korkach na żywo. Znaczy, że nie ma. (nie czepiam się, dla mnie to jest istotne). :D

==========

ale off-top leci :mrgreen:

Opublikowano
Spoko, za aktualizacje trzeba płacić, jakieś blokady są? Jak wgrasz z internetów to tracisz gwarancje w nowej furze?

Człowieku przemyśl to co napisałeś :)

Sądzisz, że ludzie, którzy kupują nowe, salonowe BMW szukają pirackiego oprogramowanie w googlach żeby zaoszczędzić parę złotych?

Zejdź na ziemię.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nawet jeśli maja z internetu to jeszcze nigdy nikomu gwarancji nie zabrali :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Człowieku przemyśl to co napisałeś :)

Sądzisz, że ludzie, którzy kupują nowe, salonowe BMW szukają pirackiego oprogramowanie w googlach żeby zaoszczędzić parę złotych?

Zejdź na ziemię.

Różni ludzie chodzą po ziemi. Znam takich co wyżyłowali się na salonówkę na kredyt, jeżdżą pksem, a fura stoi pod blokiem bo paliwo drogie, więc... ;)

Tak pytam bo z nowymi furami mam tyle do czynienia co za granicą wypożyczam, czy czasem na jazdę próbną zaproszą.